Se apropie meciul cu Petrolul, iar UTA nu a jucat niciun meci amical în această perioadă de pregătire. Laszlo Balint: ”Există un anumit disconfort.” Șase jucători ai echipei arădene dau BAC-ul

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jun. 2020, 18:10 Actualizat: 22 Jun. 2020, 18:13 Liga 2
Se apropie meciul cu Petrolul, iar UTA nu a jucat niciun meci amical în această perioadă de pregătire. Laszlo Balint: ”Există un anumit disconfort.” Șase jucători ai echipei arădene dau BAC-ul

Mai puțin de două săptămâni au mai rămas până la startul play-off-ului de promovare din Liga 2 și UTA Arad, care a fost, alături de CS Mioveni, printre primele echipe care s-au reunit în vederea pregătirii acestui mini-turneu de cinci etape, nu a desfășurat un meci amical. Trupa condusă de Laszlo Balint nu și-a găsit un adversar împotriva căruia să joace, iar atunci când a făcut-o, planul i-a fost dat peste cap. În weekendul ce tocmai a trecut își stabilise un joc test cu CFR Cluj, însă campioana a fost, până la urmă, programată în campionat pentru întâlnirea cu FC Botoșani, astfel că amical a picat.

UTA, fără amicale înainte de play-off. Laszlo Balint: ”Nu avem ce face”

Fără adversari în apropierea Aradului care să respecte programul de pregătire conform protocolului medical în această pandemie de COVID-19, în care să își și testeze jucătorii, UTA a desfășurat în o lună de pregătire, în care primele două săptămâni a urmat ședințe de antrenament în grupuri de maximum patru sportivi, doar două jocuri în familie.

”Există un anumit disconfort creat de imposibilitatea de a lega măcar un amical în această perioadă pre-competițională. Un joc cu campioana României ar fi fost excelent pentru noi, dar nu avem ce face, l-am înlocuit cu un antrenament mai tare, tematic. Trăim vremuri speciale în toate domeniile și trebuie să ne descurcăm cu putem. O să facem tot posibilul să găsim un adversar măcar pentru săptămâna ce urmează (n.r. – săptămâna aceasta), dar șansele de reușită sunt foarte mici. Chiar dacă, între timp, mai sunt echipe reunite în zona noastră, ele nu au trecut prin toate etapele protocolului, nu au cel puțin trei teste negative și atunci nu avem cum să jucăm cu ele”, a spus, pentru Sport Arad, Laszlo Balint.

În schimb, Rapid a disputat amicale cu Dinamo (0-1) și Astra (2-2), iar Petrolul a avut teste cu Astra (0-0) și FC Hermannstadt (1-0). CS Mioveni, Turris Oltul și Campionii FC Argeș nu desfășurat nici ele jocuri de pregătire.

Șase jucători ai echipei UTA dau Bacalaureatul

Altfel, UTA a trecut cu bine și peste a patra testare împotriva virusului SARS-CoV-2, efectuată la 28 de zile distanță de când a realizat-o pe prima. Pe următoarea o va face în săptămâna premergătoare primul meci oficial din play-off, cel cu Petrolul, de la Arad.

Între timp, fundașii Tomozei și Stancu și-au revenit după accidentări și sunt prezenți la alergările, în timp ce pentru alți componenți ai lotului au început emoțiile privind Bacalaureatul. David Miculescu, Damian Isac, Alexandru Oroian, Denis Hrezdac, Eric Pașcu și Andrei Gavrilă au susținut astăzi prima probă din ”examenul maturității”, a mai scris Sport Arad.

În ceea ce privește răspunsul unul verdict la apelul efectuat la TAS împotriva FRF, UTA se așteaptă ca acesta să vină cu câteva ore înainte de meciul cu Petrolul.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 22 Jun. 2020, 18:10 Actualizat: 22 Jun. 2020, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă