CSC Dumbrăvița s-a salvat la milimetru și va bifa al treilea sezon consecutiv în Liga 2. Portarul-revelație Paul Toroc, după remiza cu Ceahlăul: ”Până la urmă, meciul a fost cu noi!”

Anda DELIU 11 May. 2024, 18:34 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a salvat de la retrogradare la mustață, după ce a terminat cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, izbăvitor meciul de acasă cu Ceahlăul Piatra Neamț.

În Săptămâna Luminată, bănățenii și-au asigurat a treia prezență consecutivă în Liga 2, deloc puțin lucru pentru o comună, dar doar pentru că au avut avantajul punctelor acumulate în sezonul regular, prin comparație cu Unirea Dej, căci, altfel, directele sau golaverajul ar fi avantajat formația ardeleană.

După acest sezon terminat în genunchi, un câștig cert este tânărul portar Paul Toroc, care a reușit să se impună ca titular.

Norocul Dumbrăviței, prostia lui Taraduda!

Nemțenii au avut și patru suporteri care i-au însoțit la acest meci desfășurat sâmbătă, la Dumbrăvița, echipați toți în același model de tricouri, dar fanii nu prea au avut mari motive de bucurie.

Din minutul 10, Ceahlăul a fost condusă pe tabelă, după o lovitură liberă bătută nu departe de cercul de la mijlocul terenului. Martinov a trimis spre careu, nu era niciun coechipier aproape. Krell a ieșit puțin și a strigat ”Eu!”, dar Denys Taraduda a reluat cu capul pe spate, în propria poartă, un veritabil autogol de cascadorii râsului.

Cu scorul deschis, dumbrăvițenii au prins curaj și au avut unele ocazii, iar în minutul 27, după o cădere a lui Ekmekci, Stan a făcut mare scandal și a cerut penalty, deși nu era cazul. Pe final de repriză, moldovenii au încercat să mai domine jocul și să aibă ocazii, dar degeaba.

Final cu emoții pe prostiile echipei timișene

Repriza a doua a fost una mai plăcută ochiul din punct de vedere fotbalistic, cu mai multe ocazii. Salhi a avut o ratare la o reluare cu capul pe lângă buturi, pentru ca Llullaku să aibă și el o ratare, iar Buziuc să fie exasperat că nu s-a întâlnit cu o minge în careu. Au urmat ocaziile gazdelor, prin Ekmekci, dar și Martinov, al cărui șut l-a respins Krell spectaculos.

Paulevici a irosit și el o șansă, după care, în minutu 83, i-a comentat arbitrului Marius Omuț fără sens, deși mai avea un avertisment, și a primit al doilea avertisment și eliminarea. El a lovit puternic tunelul de mers la vestiare, iar peste un minut, colegii săi au luat gol.

La o lovitură liberă, Toroc a respins mingea în față, iar Marius Savu, cu o execuție din 20 metri, a reușit să-l învingă pe portar. Au urmat alte ratări ale marcatorului și o reluare cu capul peste a lui Cortelezzi, după un corner. Finalul a adus tensiuni și pentru nemțeni, iar Mario Petkov a fost eliminat după ce a scuipat un adversar.

Profesorul Cosmin Stan a refuzat, din nou, să vorbească. Paul Toroc a vorbit în locul antrenorului

După joc, ”principalul” Cosmin Stan a făcut gesturi expeditive, ca să nu zicem nepoliticoase, spre ofițerul de presă al clubului. El nu a vorbit nici înainte de joc, ci doar la Mioveni, unde a spus că în Liga 2 există ”echipe murdare”.

Paul Toroc, portarul de 20 de ani ce s-a impus ca titular, a vorbit despre jocul cu ceahluăl. ”Pot să zic că a fost un meci foarte frumos. Ne-am apărat foarte bine. Am jucat bine tactic, cât și pe ofensiv. Ne bucurăm de victorie. Până la urmă, meciul a fost cu noi”, a spus Toroc.

El a recunoscut că la autogol echipa a simțit că prinde aripi. ”La autogol ne-a dat așa un mic avânt, pot să spun, și ne-a împins la joc. S-a văzut și în prima repriză”, a punctat Toroc. În schimb, la golul egalizator, când alb-verzii erau în inferioritate, Toroc spune că nu a simțit colegii cu plumb în ghete. ”Am simțit o oarecare presiune în plus. Știam că trebuie să ne facem treaba până la capăt. Nu s-a schimbat nimic”, a precizat tânărul goalkeeper.

Portarul a caracterizat cum a fost finalul de sezon, unul cu un play-out terminat de CSC Dumbrăvița cu -6, al doilea cel mai slab golaveraj, după cel al Progresului Spartac. ”A fost ca un roller coaster (n.r. – trenulețul din parcurile de distracții) de emoții, frustrări. Totodată, la Argeș, cum am ratat și penalty-ul, a fost o frustrare foarte mare, dar am reușit să trecem peste”, a mai adăugat Toroc.

CSC Dumbrăvița, în egalul cu Ceahlăul: P. Toroc – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Scutaru, Ghinescu – Martinov, Salhi – Băluțoiu, Ekmekci (Horcea 74′), Sofran (Ristin 85′) – Paulevici. Rezerve neutilizate: Trifon – Cibi, B. Nortey, Bg. Sima, Paleacu, Andr. Olaru, Neag.

Paul Toroc s-a simțit la Dumbrăvița mai bine ca la Ripensia

Portarul titular a început sezonul accidentat, astfel că totul a mers pe teren ascendent pentru el pe parcursul scurgerii rundelor. ”Pot să spun că mi-am revenit cum trebuie. Am suferit chiar și o accidentare înainte de sezon, înainte de meciul cu Hunedoara din prima etapă. îl consider un sezon reușit. Pot să-l consider un sezon foarte bun”, a explicat Paul Toroc, utilizat în 10 meciuri în acest sezon de Liga 2..

El a recunoscut că se simte mai bine ca la Ripensia, cu care a retrogradat sezonul trecut, punctând atuul alb-verzilor: unitatea grupului. ”Da, pot să spun. Aici e mult mai unit grupul, față de cum am fost. Este o atmosferă foarte bună, chiar mi-a plăcut”, a precizat Toroc. Fratele său a mers în iarnă la Bologna și are și el un parcurs pozitiv. ”Este bine sănătos. Chiar a început să joace. Urmează să prină semifinalele la U17”, a conchis Paul Toroc.

Punctele avute la finalul sezonului regular au salvat CSC Dumbrăvița de la retrogradare, în fața Unirii Dej

CSC Dumbrăvița a terminat sezonul de Liga 2 cu 27 de puncte, ca și Unirea Dej, într-un sezon în care nu se joacă baraj, pe fondul măririi numărului de echipe din Liga 2, de la 20 la 22 de participante.

Astfel, trupa timișeană și-a asigurat locul 5 în Grupa A de play-out, devansând Unirea Dej, a doua retrogradată din grupă, datorită numărului de puncte avut la finalul sezonului regular, 23 față de 13, acesta fiind principalul criteriu de departajare în situația în care echipele terminat turneul la egalitate de puncte.

Dumbrăvița încheie, astfel, un al doilea sezon de Liga 2 pe care care să-i asigure menținerea și este în continuare principala echipă reprezentativă a județului Timiș în fotbalul românesc.

Declarațiile lui Paul Toroc și Cristian Pustai după CSC Dumbrăvița – Ceahlăul 1-1:

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-remizat-cu-dumbravita-asa-cum-a-facut-o-si-cu-dejul-19315501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-retrogradat-in-liga-3-19315455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clasamentele-finale-din-play-out-ul-ligii-2-19315458

CSC Dumbrăvița s-a salvat de la retrogradare în fața Ceahlăului

Anda DELIU 11 May. 2024, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă