Galeria Ceahlăului îl desființează pe antrenorul-cadru didactic Cosmin Stan pentru acțiunile incredibile de după jocul de la Dumbrăvița. ”O rușine pentru ISJ Timiș! O demisie de onoare nu va șterge cu nimic gesturile mizerabile”

Marius ANGHEL 14 May. 2024, 21:11 Liga 2
Galeria Ceahlăului îl desființează pe antrenorul-cadru didactic Cosmin Stan pentru acțiunile incredibile de după jocul de la Dumbrăvița. ”O rușine pentru ISJ Timiș! O demisie de onoare nu va șterge cu nimic gesturile mizerabile”

Gesturile antrenorului Cosmin Stan după fluierul final al meciului dintre CSC Dumbrăvița și Ceahlăul, desfășurat în ultima etapă a play-out-ului Ligii 2, nu au rămas nesancționate de către suporteri, în special de către cei ai adversarei.

Galerie trupei nemțene a luat atitudine în fața celui care în zilele săptămânii este și cadru didactic, profesor de sport! Fanii Ceahlăului l-au desființat pe Stan, căruia îi transmit că nici măcar ”o demisie de onoare nu va șterge cu nimic gesturile mizerabile”.

De cealaltă parte, Cosmin Stan și CSC Dumbrăvița nu au nicio reacție, făcându-se că plouă după acțiunile huliganice ale antrenorului timișean.

Avalanșă de reacții împotriva lui Cosmin Stan, după gesturile antrenorului Dumbrăviței avute la finalul meciului cu Ceahlăul

Cele două articole publicate de Liga2.ro despre evenimentele generate de antrenorul Cosmin Stan, acțiuni care au avut loc la finalul meciului disputat sâmbătă, în ultima etapă a play-out-ului Ligii 2, între CSC Dumbrăvița și Ceahlăul Piatra Neamț, încheiat la egalitate, scor 1-1, rezultat care le-a asigurat timișenilor rămânerea în campionat, au atras, pe pagina de Facebook a site-ului nostru, o avalanșă de reacții de toate felurile împotriva ”principalului” echipei gazdă.

Majoritatea îl condamnă pe Stan pentru gesturile sale de a fugi pe la spatele portarului Ceahlăului, Stefan Krell, de a arunca în el cu legitimația de antrenor, de a-l înfrunta, aproape lovi cu capul în gură, de a-l înjura, apoi de a-i bălăcări și pe Ferenc Bajko și Ioan Stan, preparatorul fizic, respectiv maseurul clubului nemțean!

Multe dintre mesaje nu pot fi redate, însă printre acestea se regăsește unul care merită publicat. Vine din partea galeriei Ceahlăului, GATE 7, și arată că un grup fanatic de suporteri, deplasat sâmbătă circa 1000 de kilometri, dus-întors, pentru a-și susține echipa favorită într-un meci fără miză pentru ea, are capul pe umeri, spre deosebire de un antrenor în vârstă de 50 de ani, probabil trecut de jumătatea vieții, care este, în timpul săptămâni, nici mai mult și nici mai puțin decât… cadru didactic, profesor de sport!

În special datorită acestei din urmă funcție pe care o deține, Cosmin Stan trebuia să aibă bunul simț să știe cum să se comporte și să nu fie ”înghițit” de acea nebunie inexplicabilă, pentru nimic, mai ales că echipa sa reușise să se salveze de la retrogradare. Tocmai pentru că ar trebui să fie un exemplu pentru elevii săi, cei de la școală, nu sportivi, acțiune lui Stan ridică un mare semn de întrebare privind compatibilitatea sa de a fi cadru didactic!

”Să fiu sincer, habar nu am ce voia el de la mine în acel moment. Nici nu am înțeles ce mi-a spus. Și înțeleg limba română. Singurul lucru pe care eu i l-am spus a fost să mă lase în pace și să plece de lângă mine. A venit un alt jucător de la Dumbrăvița (n.r. – maronacul Ouadie Salhi) și mi-a spus să fiu calm. Dar eu eram calm. I-am spus asta. Chiar nu știu ce voia antrenorul lor de la mine. Jucătorul lor mi-a spus să nu fac nimic, pentru că e un antrenor nebun! A fost un gest lipsit de respect, nu este profesionist să faci așa ceva”, declara Stefan Krell, pentru Liga2.ro, despre momentele trăite atunci când s-a trezit din senin atacat de antrenorul Dumbrăviței!

Dacă spusele lui Krell sunt întocmai cu ceea ce s-a întâmplat pe gazon, iar Salhi i-a transmis despre antrenorul său că este ”nebun”, atunci se explică despre Cosmin Stan că nu a făcut ceva surprinzător, într-un moment de black-out după o tensiune trăită în special pe finalul meciului, ci jucătorii sunt învățați cu acțiunile sale de acest gen!

Galeria Ceahlăului îl ”desființează” pe profesorul și antrenorul Cosmin Stan: ”O demisie de onoare nu va șterge cu nimic gesturile mizerabile din acest meci”

Cu un mesaj direct către Cosmin Stan, GATE 7, galeria echipei Ceahlăul, condamnă modul în care s-a dat în ”spectacol” antrenorul, îl numește ”specimen” și îi transmite că nici măcar o demisie de onoare nu-i va șterge ”cu nimic gesturile mizerabile”.

”Domnule Stan, să aflăm noi, cei care avem copii în școală, că ești și cadru didactic… oare ce exemplu ai dat acum elevilor din școală în care predai? O rușine pentru ISJ Timiș! Am asistat și la meci și am suportat cu greu vocabularul tău pe durata celor 95 de minute, dar finalul le întrece pe toate. Pe lângă gesturile vis a vis de goalkeeperul nostru am aflat și „vocalularul de cancelarie” folosit în discuția cu kinetoterapeutul clubului și cu preparatorul fizic. Și toate astea în fața unor tribune pline cu copii care au venit să se bucure de un spectacol. Le-ați dat un mare exemplu de spectacol! Sportul se vrea a fi ambasadorul comunităților locale, dar cu astfel de specimene e grav! Așadar, „Domnule Profesor” o demisie de onoare nu va șterge cu nimic gesturile mizerabile din acest meci!
P.S.: Deși mulți își doresc să vă prindă la Piatra Neamț, noi îl preferăm pe Mickey Mouse!”, sună mesajul galeriei Ceahlăului pentru antrenorul Dumbrăviței.

GATE 7 în ”demolează” pe antrenorul Dumbrăviței: ”Un nene de pe stradă … dar nu unul fără casă, că ei merită mai mult respect”

Mai mult, GATE 7, care are și un site unde scrie din când în când, a publicat un text în care vorbește din nou despre acțiunile lui Cosmin Stan de la finalul meciului Dumbrăviței cu Ceahlăul. ”Am fost acolo… din nefericire!” are titlul  textul pe care vi-l redăm în întregime mai jos:

”În locul unui rezumat despre meciul de la Dumbrăvița, am ales astăzi să vorbim despre un nene… Un nene de pe stradă … dar nu unul fără casă, că ei merită mai mult respect.

Un nene de pe stradă s-a trezit în incinta unui teren de fotbal. Fusese meci oficial și nenea părea că a sărit gardul. ”Mare e grădina…” și gardul e tot mare, dar el s-a încăpâțânat să-l sară. Și a reușit și a vrut astfel să bage capul în poza de final.

Și a început nenea să urle de bucurie, să arunce cu petale de lalele în jucătorii echipei rivale celei pe care o susținea. A alergat de la o tribună la alta și vorbea cu spectatorii. Probabil le povestea despre cele întâmplate pe teren, fiindcă ei „plătiseră bilet”, dar fuseseră la un alt ”film”. La un moment dat a îngenuncheat, dar această ”expresie” sigur a inventat-o dorind să fie totul mai dramatic fiindcă pe teren nu a stat nimeni în genunchi. Nu se cuvine în sport să stai și să te milogești ca la stăpân. În sport, conform regulilor, trebuie să muncești până la final, iar atunci se poate să fi pierdut, se poate să fi câștigat sau se poate să fi terminat la egalitate cu adversarul.

Numai că nenea al nostru a dovedit că are și vorbele la el. ”Decât” că le cam repeta și asta spune ceva despre cum patinează musca pe o a sa anume suprafață cenușie. Așadar, știe să folosească și cuvinte. Daaaaa! Cică a învățat la școală! Numai că el merge și acum la școală. Pare-se (n.n. Nene, dacă îți este greu de citit cuvântul nu te zbate! Lasă că o să treacă și boala asta) că nu cum fac profesorii, adică să predea, ci doar să-i mai treacă pragul. Sau să mai și stea prin bănci???? Asta rămâne o dilemă. Cert este că oamenii din echipa adversă cărora li s-a adresat simt și acum mirosul ce ieșea din gura ”lui nenea de pe stradă”. Era de flori de primăvară…rumegate.
P.S.: Aceasta este o ficțiune și orice asemănare cu evenimente reale este pură coincidență.”

Momentul în care antrenorul echipei CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan, aleargă în spatele portarului echipei Ceahlăului, și aruncă în el cu legitimația sa, apoi îl înjură!

Pe CSC Dumbrăvița și Cosmin Stan îi doare la bască!

Cosmin Stan a refuzat să vorbească la finalul meciului cu Ceahlăul, probabil conștientizând că se află într-o stare care nu-i permite să ofere declarații civilizate. Numai că antrenorul Dumbrăviței nu a dorit să declare nimic nici înaintea jocului care determina soarta echipei sale.

Mai mult, clubul nu a simțit nevoia să își apere antrenorul, pentru a-l scuza pentru gesturile ”de stradă”, vorba galeriei Ceahlăului, și nici măcar imaginea sa.

Iar Cosmin Stan pare să nu fie deranjat de scena pe care a creat-o la ultimul meci oficial din acest sezon. Nici nu și-a cerut scuze și nici nu a încercat să ofere o poziție altfel față de ceea ce s-a întâmplat imediat după fluierul final al arbitrului Marius Omuţ. Apropo de Omuț, acesta putea observa cu ușurință ieșirea pe arătură a lui Stan pentru a-l sancționa, însă, se pare, că a trecut cu vederea și în raportul său nu a fost nimic menționat despre asta.

Video cu gesturile reprobabile ale lui Cosmin Stan, la finalul meciului CSC Dumbrăvița – Ceahlăul 1-1:

Foto: Jozsi Leczki (Mediafax Foto) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
Video: Dumbrăvița TV

Marius ANGHEL 14 May. 2024, 21:11 Liga 2
Pe aceeași temă