SCM Gloria Buzău, cel mai râvnit club de fotbal din țară? Primarul cântărește ofertele unor investitori din Belgia, Turcia, Israel, Emiratele Arabe Unite și România: ”Ați văzut ce s-a întâmplat la Dinamo. Nu poți să aduci la întâmplare”

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 18:38 Liga 2
SCM Gloria Buzău, cel mai râvnit club de fotbal din țară? Primarul cântărește ofertele unor investitori din Belgia, Turcia, Israel, Emiratele Arabe Unite și România: ”Ați văzut ce s-a întâmplat la Dinamo. Nu poți să aduci la întâmplare”

SCM Gloria Buzău este cea mai râvnită echipă din fotbalul românesc. Divizionara secundă înființată în 2017, fără drept de promovare în Liga 1, participantă în play-out-ul Ligii 2, este în atenția unor ”grupuri” din Belgia, Turcia, Israel, Emiratele Arabe Unite, cât și a două din România. Cel puțin asta reiese din ceea ce susține primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Edilul va decide soarta echipei care în iarnă era la un pas să se desființeze, tot la comanda sa, după Paște.

SCM Gloria Buzău trebuie să-și schimbe urgent forma juridică pentru a avea drept de promovare în Liga 1

SCM Gloria Buzău, echipă de fotbal din cadrul unui club de drept public cu același nume, aparținând de primăria Buzău, nu are drept de promovare în Liga 1 din cauza formei sale juridice. Pentru a schimba acest lucru, clubul trebuie să cesioneze drepturile echipei de fotbal către o societate privată. Cel mai recent exemplu este cel al Fotbal Club Argeș transformat în Campionii Fotbal Club Argeș.

Modificările trebuie făcute până la startul noului sezon, iar procesul nu este simplu de realizat, altfel echipa din Buzău nu va avea drept de promovare în prima ligă pentru al treilea an la rând.

Pentru a evita acest lucru și a nu ajunge din nou în situația de a vrea să desființeze secția de fotbal, primarul se tot agită în ultima perioadă să găsească un investitor privat căruia să-i dea echipa de fotbal. Pentru acest lucru a fost, la finalul lunii martie, potrivit declarațiilor sale, în Turcia, ca să se întâlnescă cu doritori.

Constantin Toma: ”Mai cântăresc până la Paște și după o să vedem. Ați văzut ce s-a întâmplat la Dinamo”

Constantin Toma se mai gândește câteva zile cui să dea echipa, iar după Paște va convoca o sedință de Consiliul Local pentru a primi abobarea.

”Suntem în negocieri și cu grupuri străine, din cel puțin trei țări. Se conturează, dar eu trebuie să iau acea decizie. Ați văzut ce s-a întâmplat la Dinamo, și vorbesc pentru microbiști acum. Deci nu poți să aduci niște investitori, la întâmplare, și să te trezești că te-a lăsat singur și ne facem de râs în primul rând. Vreau să avem lucrurile foarte serios, mai cântăresc până la Paște și după o să vedem. Hai să vedem care oferă cel mai mult și, bineînțeles, va cântări foarte mult și ce au făcut în fotbal până acum. Este vorba și de un grup din Belgia, alt grup de prin Turcia, mai sunt niște oameni din Israel, unii din Dubai. Vom vedea. Și două grupuri românești. De exemplu, dacă vine șeicul ăla care e acționar la PSG Paris, da, și îl aduce pe Mbappe aci, bineînțeles că îi vom da echipa. Rămânem cu 1 la sută noi și i-o dăm lui”, a spus primarul Buzăului la Focus TV.

”Să găsim investitori, care să ne sprijine astfel încât din 30 iunie să funcționăm cu o altă entitate juridică, iar Gloria să facă performanță. Din cauza legislației proaste, zic eu, Gloria nu are posibilitatea să se ducă în Liga 1. S- au făcut investiții serioase în stadion, s-au făcut două mini hoteluri, suntem omologați să ținem jocuri de Liga 1 acolo și facem asta. Probabil, la început de mai, vom avea o ședință extraordinară sau de îndată pentru a aproba această entitate”, a mai spus Constantin Toma.

Echipa din Buzău, pe locul 3 în play-out-ul Ligii 2, aproape salvată de la retrogradare

SCM Gloria Buzău a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2020/2021, pe locul 12, astfel că a mers în play-out, pentru a lupta pentru menținerea în eșalonul secund.

După cinci din șapte etape desfășurate în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, SCM Gloria Buzău se află pe locul 3 din 7 și aproape este salvată matematic de la retrogradare. În ultimele două etape, echipa antrenată de Ilie Stan joacă în deplasare la CSM Reșița (30 aprilie, ora 11:00), iar în utlima rundă o va întâlni pe teren propriu pe Concordia Chiajna (8 mai).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-bazau-in-atentia-oamenilor-de-afaceri-din-turcia-si-belgia-primarul-constantin-toma-se-implica-personal-m-am-intalnit-pana-acum-cu-trei-grupuri-de-investitori-interesati-19176890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-increzator-ca-poate-duce-scm-gloria-buzau-in-liga-1-desi-nu-stie-nici-ce-se-va-intampla-cu-clubul-nici-daca-i-va-ramane-antrenor-cei-care-conduc-iau-deciziile-ce-spune-19180169

Marius ANGHEL 26 Apr. 2021, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă