SCM Gloria Buzău, în atenția oamenilor de afaceri din Turcia și Belgia! Primarul Constantin Toma se implică personal: ”M-am întâlnit până acum cu trei grupuri de investitori interesați”

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2021, 12:35 Liga 2
SCM Gloria Buzău, în atenția oamenilor de afaceri din Turcia și Belgia! Primarul Constantin Toma se implică personal: ”M-am întâlnit până acum cu trei grupuri de investitori interesați”

SCM Gloria Buzău pare mai aproape ca niciodată să devină club de drept privat. Cel puțin asta a afirmat primarul Buzăului, Constantin Toma. În ultima perioadă, s-a implicat direct în eventuala tranzacție a clubului, deținut acum de autoritățile publice din zonă.

Constantin Toma a recunoscut că a discutat cu oameni de afaceri din străinătate, din Turcia și Belgia. Mai mult, s-a deplasat personal în Turcia, pentru a negocia cu cei interesați. Există și un al treilea grup de oameni care vor să dețină pachetul majoritar al SCM Gloria Buzău. E vorba de români stabiliți în străinătate.

Constantin Toma: ”Nu vă ascund, am fost zilele trecute în Turcia pentru Gloria Buzău” 

Dacă au tot existat și în trecut astfel de contacte, după cum chiar primarul și alți oameni din club au afirmat, printre care și Ilie Stan, de data asta lucrurile par mai avansate. Se are în vedere trecerea propunerii prin Consiliul Local Buzău, pentru că e nevoie ca situația să se regleze cât mai repede, în vederea obținerii dreptului legal la promovare în Liga 1, pentru sezonul următor.

Nu vă ascund, am fost zilele trecute în Turcia pentru Gloria Buzău. M-am întâlnit acolo cu un grup de oameni interesați să preia echipa noastră de fotbal. M-am întâlnit până acum cu trei grupuri de investitori interesați. Cei cu care m-am întâlnit în Turcia, un grup din Belgia, dar și câțiva români stabiliți în străinătate.

Sper să facem alegerea cea mai bună. În curând, până la finalul acestei luni vom face anunțul, vom trece și prin Consiliul Local această treabă. Trebuie să ne grăbim, până la 30 iunie – Gloria trebuie să aibă altă organizare astfel încât din campionatul viitor să aibă drept de promovare”, a spus Constantin Toma la TV Sat, citat de Buzoienii.

Constantin Toma: ”Sper să iasă ceva frumos, Gloria să promoveze în prima ligă” 

Au fost voci care au afirmat că strategia retragerii din campionat a echipei din Buzău a fost pusă la cale de cei care se ocupă de soarta clubului, pentru a atrage atenția și pentru ca informația să ajungă la cât mai mulți oameni de afaceri. Constantin Toma a negat faptul că a fost vorba de așa ceva.

Nu m-am așteptat la așa ceva. Aș fi fost prea deștept să gândesc asta și să-mi iasă. Dar anunțul că vom desființa echipa a produs un așa interes că imediat am primit aceste oferte. Sper să iasă ceva frumos, Gloria să promoveze în prima ligă și să se umple din nou stadionul”, a mai afirmat primarul Buzăului.

SCM Gloria Buzău face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2 

Până să apară un investitor sau un grup de investitori care să se implice la SCM Gloria Buzău, echipa pregătită de Ilie Stan a aflat că va face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Se va lupta cu Petrolul, Viitorul Pandurii, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău pentru un loc care să asigure prezența în divizia a doua și sezonul următor.

În prima etapă a play-out-ului, SCM Gloria Buzău va merge pe terenul celor de la Viitorul Pandurii, care se pregătesc de numirea unui nou antrenor. Flavius Stoican și-a dat demisia după ce a ratat play-off-ul.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2021, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă