SC Oțelul bate Concordia Chiajna cu un gol marcat în primele minute, într-un joc urât. Gălățenii revin pe locul 3, ilfovenii rămân departe de pozițiile de play-off

Marius ANGHEL 17 Oct. 2022, 20:10 Liga 2

SC Oțelul Galați a câștigat meciul cu Concordia Chiajna, o altă candidată la accederea în play-off și la promovare.

1-0 s-a terminat jocul desfășurat în etapa a 10-a a Ligii 2, luni seară, la Galați, în fața unui stadion cu cele două tribune pline.

Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 5, ceea ce a urmat fiind o reclamă urâtă fotbalului, cu un joc închis și cu șuturi pe poartă care pot fi numărate pe degetele unei mâini.

Azinovic a marcat încă din minutul 5

Primul corner a adus și primul și singurul gol al meciului de la Galați. S-a bătut scurt, s-a centrat înalt în fața porții, Yabre a deviat la Antonio Azinovic, iar croatul nu a ratat din 4 metri.

A fost chin și jale pentru privitori ceea ce a urmat pe teren, cu un joc în care niciuna dintre echipe nu și-a mai creat o ocazie până la pauză. Nu s-a tras nici măcar un șut pe poartă, însă spectatorii, care au umplut cele două tribune, au fost mulțumiți cu rezultatul de pe tabelă.

Spectatorii au făcut mai mult spectacol în tribune decât jucătorii pe teren

În partea secundă, Nica putea majora diferența în minutul 55, însă a finalizat dezastruos, deși îl avea în fața sa doar pe portar. A tras mult pe lângă poartă, la colțul lung.

Spectatorii au avut meciul lor, în tribune. Au aprins lanternele la telefoane și s-au simțit ca la concert. Apoi au făcut și valuri. De bucurie că echipa lui Dorinel Munteanu se apăra exemplar.

Concordia a avut prima șansă de a trimite pe poartă abia în minutul 70. Rusescu a bătut însă pe lângă zid și bară o lovitură liberă de la 20 de metri.

Intrarea danezului Skytte a mai animat jocul pe final. L-a pus la încercare pe Dur-Bozoancă (82) cu un șut din marginea careului, iar din cornerul rezultat Llullaku (83) a prins un șut bun din 10 metri, însă portarul a reținut precis.

Ultima fază a aparținut gălățenilor, însă Gorovei a șutat peste poartă din lovitura liberă obținută de Rus în fața colțului dreapta al careului.

SC Oțelul e pe podium, Concordia e la mijlocul clasamentului

Cu 21 de puncte și golaveraj 13-8, SC Oțelul e din nou pe locul 3, sub Steaua (23 puncte) și Unirea Dej (21 puncte, 19-13 golaveraj). În schimb, Concordia Chiajna, cu 13 puncte, e abia pe locul 10. Ilfovenii au pierdut primele puncte în campionat de când au fost preluați de Eugen Trică.

În etapa a 11-a, Concordia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în timp ce SC Oțelul Galați evoluează marți, 25 octombrie, de la ora 17:00, în deplasare la liderul Steaua.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 10-a

COMENTARIUL LIVE

SC OȚELUL GALAȚI – CONCORDIA CHIAJNA 1-0

Antonio Azinovic 5′

SC Oțelul Galați: Dur-Bozoancă – Sil. Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea (D. Panait 46′) – Cisotti (Jardan 84′), I. Neagu (cpt.), Gorovei – Mitoi (Laur. Maxim 55′), Cîrjan (Berisha 84′), A. Nica (Mih. Adăscăliței 77′)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Bokhashvili, Farcaș, Sîrghi
Antrenor: Dorinel Munteanu

Concordia Chiajna: Chesneau – R. Simion (Călințaru 46′), Palmeș (cpt.), Stănică, Leo. Alexandrescu – Burcea (Ghimfuș 52′), Codrea, Cierpka (Skytte 71′), Ad. Voicu (Llullaku 77′) – Ndiaye (Vl. Mihalcea 46′), Rusescu
Rezerve neutilizate: Duțu – Maric, E. Oancea, Mustacă
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: Oțelul (Galați). Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Mihăiță Adrian Noroc și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani). Arbitru de rezervă: Adrian Frățilă (Vadu Paşii – Buzău). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Min 90+5 Final de partidă la Galați, unde publicul e frenetic după acest succes mic, după un joc slab, urât. SC Oțelul acumulează 21 de puncte și urcă pe locul 3, la egalitate cu clasata pe locul 2, Unirea Dej. Concordia pierde primele puncte în campionat cu Trică antrenor, rămâne pe locul 10, cu 13 puncte.
Min 90+5 După aproape două minute de pregătire a fazei fixe, Gorovei bate lovitura liberă din colțul dreapta al careului peste poartă, fără nicio emoție pentru Chesneau. Arbitrul fluieră apoi finalul
Min 90+4 ||| Alexandru Stănică îl plachează pe Rus aproape în colțul careului și primește cartonașul galben
Min 90+2 ||| Cosmin Dur-Bozoancă vede și el cartonașul galben pentru că întârzie repunerea balonului în joc
Min 88 ||| Silviu Rus primește cartonașul galben pentru tragere de timp
Min 84 ⇒ Valmir Berisha intră în locul lui George Cîrjan, iar Juri Cisotti este înlocuit de Vasile Jardan
Min 83 Mihalcea centrează din cornerul din stânga, mingea trece prin apărare și ajunge în 10 metri ușor lateral dreapta, de unde Llullaku reia din prima, din drop, iar Dur-Bozoancă intervine exact și prinde la prima bară
Min 82 Skytte șutează din marginea careului, Dur-Bozoancă respinge de lângă bară în dreapta sa, în corner
♦Min 77 Schimbări la ambele echipe. La SC Oțelul, intră Mihai Adăscăliței și iese Alin Nica. La Concordia, iese Adrian Voicu și intră Azdren Llullaku
Min 71 Iese polonezul Adrian Cierpka și intră danezul Sammy Skytte, aflat la debut
Min 70 Rusescu execută pe lângă zid o lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral dreapta, dar și pe lângă poartă, tot în dreapta
Min 67 ||| Giovani Ghimfuș îl faultează pe Cîrjan și primește cartonașul galben
Min 58 Spectatorii aprind lanterna de la telefon și încearcă să creeze o atmosferă de concert, de sărbătoare, numai că pe teren jocul este unul trist, de bătaie, fără ocazii, deloc spectaculos. Ulterior, publicul prezent pe stadion face ”valuri”
Min 55 ⇒ Laurențiu Maxim intră în locul lui Mario Mitoi, la SC Oțelul
Min 55 Nica recuperează o minge în flancul stâng, scapă singur, pătrunde în careul, îl are în fața sa doar pe portar, însă finalizează dezastruos, mult pe lângă, la colțul lung
Min 52 O nouă schimbare la Concordia. Intră Giovani Ghimfus intră în locul lui Andreas Burcea
Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 La pauză, la Concordia, ies Radu Simion și Mediop Ndiaye și George Călințaru, aflat la debut, și Vlad Mihalcea. La SC Oțelul, Dan Panait intră în locul lui Gabriel Nedelea
Min 45+1 Pauză la Galați, unde SC Oțelul conduce cu 1-0 în meciul cu Concordia Chiajna, după o primă repriză în care a marcat rapid
Min 42 ||| Raul Palmeș îl lovește cu cotul în ceafă pe Cârjan, la un duel aerian la mijlocul terenului, iar căpitanul Concordiei primește și el cartonașul galben
Min 39 ||| Radu Simion intră tare, din spate, asupra lui Nica, lovește și mingea, însă îl ia pe sus pe jucătorul Oțelului. Arbitrul scoate pentru prima dată în acest meci cartonașul galben din buzunar și îl arată
Min 31 Rus aruncă lung din dreapta, defensiva respinge, Concordia încearcă un contraatac prin Rusescu, însă pasa pentru atacant este interceptată și faza se stinge. Se joacă mai mult la mijlocul terenului, într-un ritm nu foarte încântător pentru mulțimea de spectatori de la stadion. Cele două tribune sunt aproape pline, în timp ce la peluza în care stă galeria Oțelului sunt câteva sute de suporteri, 200-300
Min 15 Concordia a echilibrat jocul, după un început în atac al Oțelului. Nu au mai fost ocazii după acel gol
Croatul Azinovic e la al optulea meci pentru SC Oțelul în acest sezon, toate începute ca titular, și e la primul gol marcat în Liga 2.
Min 5 1-0 Corner bătut scurt în stânga, Gorovei centrează înalt în fața porții, mingea e deviată de la prima bară în centru, Yabre plonjează și retrimite cu capul din 2 metri la Antonio Azinovic, care reia din 4 metri și Chesneau nu poate evita golul, respingând după linie
Min 1 A început partida de la Galați


Ultimul meci al etapei a 10-a a Ligii 2 are loc de la ora 18:15, la Galați, acolo unde se întâlnesc două dintre echipele cu pretenții la play-off și promovare în prima ligă.

SC Oțelul, în acest moment clasată pe locul 5, joacă împotriva Concordiei Chiajna, situată abia pe locul 10, mult sub toate așteptările.

Tot astăzi, mai devreme, s-a jucat Progresul Spartac – Steaua, scor 0-3, după ce etapa a debutat de vineri, cu meciul de la Brașov, și a continua sâmbătă, cu alte șase partide, și duminică, cu jocul de la Timișoara dintre Poli și Gloria Buzău.

Dorinel Munteanu, înaintea jocului cu Concordia: ”Va fi un meci echilibrat, nu va fi o favorită”

Înaintea debutului etapei a 10-a, SC Oțelul ocupa locul 3, cu 18 puncte. Între timp, a picat pe locul 5, însă cu o victorie în jocul împotriva Concordiei poate egala Unirea Dej.

Echipa gălățeană vine după chiar prima înfrângere suferită în acest sezon, 0-2 la Unirea Dej. Pe teren propriu, trupa antrenată de Dorinel Munteanu este aproape imbatabilă. A început sezonul cu o remiză (0-0 cu Poli Iași), iar apoi a câștigat următoarele patru jocuri (3-2 cu Unirea Constanța, 1-0 cu Poli Timișoara, 2-1 cu FC Brașov și 2-1 cu Viitorul Pandurii).

”Vom avea în față un adversar cu experiență în Liga 2, jucători experimentați, cu pretenții la play-off și promovare, dar asta nu ne împiedică să abordăm jocul curajos, încrezător și dornici să reparăm rezultatul din ultima partidă, de la Dej. Ajutorul vine numai de la noi, de la jucători, de la dăruirea lor, de la concentrarea lor, dar și de la suporteri.
Mi-aș dori ca fanii să fie alături de noi, să nu uite că suntem o nou-promovată și obiectivele le putem îndeplini împreună cu ei. Va fi un meci echilibrat, nu va fi o favorită. Sper ca după un meci bun să câștigăm.
Am analizat partida de la Dej, am văzut ce am făcut greșit. Prea mult nu ne-am obosit, a venit după multe jocuri fără înfrângere. Toți am fost conștienți că puteam obține mai mult, dar e un joc la trecut și nu ne mai interesează, ne interesează doar jocul cu Concordia Chiajna. Trebuie să îndeplinim acest obiectiv.
(N.r. – Despre faptul că meciul va avea loc în nocturnă) Este un detaliu motivator. Am vorbit cu jucătorii, le-am explicat ce înseamnă să joace în nocturnă. E altă atmosferă, jocurile în nocturnă au adus multe bucurii echipei noastre și Galațiului
, a spus Dorinel Munteanu înaintea meciului cu Concordia.

Cu Trică antrenor, echipa din Chiajna are punctaj maxim în campionat

De partea cealaltă, Concordia Chiajna vine după două victorii consecutive obținute în campionat, întâmplător sau nu, chiar sub comanda noului antrenor. Cu Eugen Trică pe bancă, echipa ilfoveană are procentaj maxim în Liga 2, după ce la debut a pierdut, însă jocul cu prim-divizionara ”U” Cluj (scor 0-2) a avut loc în Cupa României.

Concordia are 13 puncte acumulate în nouă jocuri și momentan se află pe locul 10, cu posibilitatea de a urca cel mult două poziții, în cazul unei victorii la scor la Galați.

Concordia are patru meciuri disputate în deplasare în acest sezon și stă destul de bine. Are trei victorii (1-0 la Miercurea Ciuc, 3-0 la Unirea Constanța și 4-1 la Poli Timișoara) și o înfrângere (1-2 la Poli Iași).

Vlad Baban arbitrează SC Oţelul Galaţi – Concordia Chiajna

Partida de la Galați, programată de la ora 18:15, este arbitrată de la centru de Vlad Baban (Iaşi), iar de la cele două tușe de asistenții Mihăiță Adrian Noroc și Iulian Cătălin Brînză (ambii din Botoşani). Arbitru de rezervă este Adrian Frățilă (Vadu Paşii – Buzău), iar observator de arbitri a fost delegat Ştefan Szilaghi, venit tocmai de la Satu Mare. Delegat de joc este Dorinel Dincă (Călăraşi).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 10-a

Marius ANGHEL 17 Oct. 2022, 20:10 Liga 2
Pe aceeași temă