FRF a decis când stabilește ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în SuperLigă, respectiv pentru promovarea în Liga 2

Marius ANGHEL 19 May. 2023, 11:02 Liga 2
FRF a decis când stabilește ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în SuperLigă, respectiv pentru promovarea în Liga 2

Federația Română de Fotbal va organiza luni, 22 mai, începând cu ora 12:00, tragerile la sorți prin care va fi stabilită ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în noua ediție de SuperLigă, respectiv pentru promovarea în noul sezon de Liga 2.

Încă nu sunt decise echipele care joacă meciurile de baraj de promovare/menținere în SuperLigă

Momentan, nu sunt decise echipele care vor juca meciurile de baraj de menținere/promovare în prima ligă.

În Liga 2 aceastea vor fi decise în urma jocurilor din ultima etapă, a 10-a, programată duminică, de la ora 13:00: Poli Iași – Dinamo, Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej.

În barajul contra clasatei pe locul 8 din play-out-ul SuperLigii va merge Dinamo sau SC Oțelul, iar în cel în care se va întâlni clasata pe locul 7 în play-out-ul primei ligi au șanse de calificare Gloria Buzău și Unirea Dej.

În schimb, în urma jocurilor ultimei etape din play-out-ul SuperLigii se vor decide clasata pe locul 7, între UTA Arad și Chindia Târgoviște, și cea de pe locul 8, între Chindia și Campionii FC Argeș. În runda a 9-a, ultima, cele trei meciuri care decid acesta echipe care merg la baraj au loc astăzi, vineri, 19 mai, de la ora 20:00, și sunt: UTA – ”FC U” Craiova, Argeș – Petrolul și Chindia – FC Voluntari.

  • Barajul pentru menținerea/promovarea în SuperLigă se va disputa în dublă manșă, pe 28 mai și 3 iunie. Datele pot fi modificate în funcție de solicitările deținătorilor de drepturi TV.

Meciurile din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 au doar trei necunoscute

Tot luni se va trage la sorți și stabilirea primei gazde a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2.

Până la aceste cinci jocuri vor avea loc însă meciurile din faza semifinală, zece la număr, care își au decise primele echipe gazdă. Acestea sunt formațiile care termină pe locul 2 în seriile lor, manșa retur urmând să fie organizată de echipele care au încheiat play-off-ul pe locul 1 în seriile lor.

Runda semifinală a barajului de promovare în Liga 2 arată astfel, înainte de ultima etapă:

  • B1: Foresta Suceava(Locul 1, Seria 1) – Locul 2, Seria 2
  • B2: Locul 1, Seria 2 – CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Locul 2, Seria 1)
  • B3: CS Afumați (Locul 1, Seria 3)SC Popeşti Leordeni (Locul 2, Seria 4)
  • B4: CS Tunari (Locul 1, Seria 4)Farul Constanța 2 (Locul 2, Seria 3)
  • B5: CS Blejoi (Locul 1, Seria 5)Viitorul Dăeşti (Locul 2, Seria 6)
  • B6: CSM Alexandria (Locul 1, Seria 6)CSO Plopeni (Locul 2, Seria 5)
  • B7: CSM Deva (Locul 1, Seria 7)Locul 2, Seria 8
  • B8: CSM Reșița (Locul 1, Seria 8) – ACSO Filiași (Locul 2, Seria 7)
  • B9: Corvinul Hunedoara (Locul 1, Seria 9)Gloria Bistrița Năsăud (Locul 2, Seria 10)
  • B10: FC Bihor Oradea (Locul 1, Seria 10)Unirea Ungheni (Locul 2, Seria 9)

Așa cum spuneam, primele echipe gazdă sunt cele clasate la finalul play-off-ului pe locul 2 în seriile lor. Meciurile au loc în data de 24 mai, turul, și 27 mai, returul.

Faza finală a barajului de promovare în Liga 2 are loc în data de 3 iunie, turul, și 7 iunie, returul. Pentru aceste cinci jocuri se va trage la sorți pentru stabilirea primelor echipe gazdă.

Jocurile vor fi împerecheate astfel după disputarea fazei semifinale:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-matematic-locul-2-in-play-off-ul-ligii-2-dar-nu-poate-promova-cand-are-loc-ultima-etapa-si-calculele-pentru-ocuparea-pozitie-secunde-direct-promovabile-si-a-celor-doua-locuri-de-19271344

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-multumit-de-parcursul-avut-de-steaua-19271445

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lupta-pentru-promovarea-din-liga-3-continua-19270745

Marius ANGHEL 19 May. 2023, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă