SC Bacău, capăt de drum? „Nici nu vreau să mă gândesc că am putea să tragem pe dreapta”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 19:30 Liga 2
SC Bacău, capăt de drum?**

Unda de șoc a seismului declanșat de arestarea primarului Romeo Stavarache se anunță cu bătaie lungă. Și riscă să spulbere edificiile sportive băcăuane clădite din bani publici. Așa cum este divizionara B Sport Club Bacău, al cărei președinte, Liviu Goian, a fost arestat și el alături de Stavarache.

Gruparea finanțată de Consiliul Local Bacău și-a programat reluarea pregătirilor pe data de 7 iulie, la ora 17.00. O săptămână și o zi mai târziu, ar trebui să-și anunțe înscrierea în Liga a II-a. O va face, însă? Remus Pozânarea, directorul sportiv al SC-ului și, de altfel, singura persoană de contact a clubului susține că da: „La cât am muncit și ne-am opintit cu toții la acest proiect fotbalistic, nici nu vreau să mă gândesc că am putea să tragem pe dreapta. Obiectivul nostru este să ajungem în câțiva ani în Liga I”.

Campioni la datorii și la pierderi

Pozânarea nu vrea să se gândească, deci, la colapsul echipei. Dar ar putea să-i dea de gândit alte lucruri. Și nu numai lui! Așadar, cu toate că a beneficiat, de-a lungul anilor, de numeroase majorări de capital și de finanțări pe Legea 350/ 2005 ce au însumat milioane de euro, Sport Club a ieșit mereu „pe roșu”.

Conform Ministerului de Finanțe, datoriile SC-ului bat înspre trei milioane de euro. Totodată, gruparea finanțată de Consiliul Local Bacău a fost trecută în 2013 pe lista societăților care au contribuit direct la majorarea deficitului bugetar al României.

În plus, deși anul acesta Sport Club a fost „gratulat” de Consiliul Local Bacău cu o nouă finanțare de 2.800.000 lei (denumirea proiectului: „Drumul spre performanță”), clubul condus de Liviu Goian are datorii însemnate la proprii jucători!

Nu au luat nicio primă în 2014

Concret, fotbalistii Sport Clubului nu au încasat nicio primă de joc în anul 2014. Mai mult, există restanțe și în privința corectării primelor de obiectiv din toamna lui 2013! În fine, să notăm că jucătorii nu și-au încasat nici salariile pe ultimele două luni, mai și iunie. Halal drum spre performanță! „Dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Liviu Goian (n.r. arestarea), sigur se rezolva până acum și situația restanțelor financiare. Nu trebuie să vedem totul în negru”, este de părere Remus Pozânarea, care gândește „pink”.

Deși admite că Liviu Goian este singurul cu drept de semnătură în club („s-ar putea să mai fie, totuși, cineva, cred că din Primărie”), Pozânarea dă drept sigură înscrierea echipei în campionat: „Cererea de înscriere o pot semna și eu. Sau poate că va delega Liviu pe cineva. Și sunt convins că ne vom înscrie și cu Sport Club II în liga a treia. Altfel, de ce s-ar mai fi dorit promovarea?”.

Pozânarea: „În toamnă, pe Municipal!”

Cert este că, până la această oră, Sport Club nu a operat niciun transfer. Și asta în ciuda faptului că se vehiculau „cel puțin trei-patru plombe”. Inclusiv din străinătate. Surse credibile vorbesc despre transferuri eșuate din cauza faptului că șefii SC-ului au încercat eludarea impresarilor. Dar, în cele mai multe cazuri, a fost vorba despre lipsa de credibilitate a clubului băcăuan: „Cine să vină la un club care nu-și plătește cu lunile jucătorii și care are conducătorii în pușcărie?”.

Sunt și jucatori care vor să plece: „Cum să stăm neplătiți?”. O altă necunoscută vizează locația care ar urma să găzduiască meciurile SC-ului în sezonului viitor. Asta, desigur, dacă va exista un viitor! Răspunsul lui Remus Pozânarea e de milioane. Și nu vorbim de milioanele venite pe Legea 350: „Eu zic că vom juca tot pe Aerostar. O variantă ar fi și ‘Letea” numai că nu-i omologat pentru liga secundă. Dar de prin octombrie, cred că vom putea juca pe Municipal”. Pe bune, asta, cu ‘Municipalul” întrece până și cutremurul creat de arestarea lui Stavarache!

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă