Salvați de “eternul” Goga și de bară. ”U” Cluj a câștigat cu emoții la Aerostar Bacău, iar Tamaș a ajuns la spital

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2020, 19:44 Liga 2
Salvați de “eternul” Goga și de bară. ”U” Cluj a câștigat cu emoții la Aerostar Bacău, iar Tamaș a ajuns la spital

La ”U” Cluj verile sunt mereu la fel. Sunt pline de speranță, de ambiții, de entuziasm și încredere. Suporterii fac calcule și se văd triumfători la finalul sezonului. E și normal. O echipă cu atâția fani ca Universitatea Cluj nu are voie voie să nu-și propună promovarea. Mai mult, optimismul fanilor a fost alimentat serios de transferurile din această vară. Tamaș, Luchin, Andrei Mureșan, Gavra sau Goga le-ar fi putut da autografe tinerilor adversari de la Aerostar Bacău.

Tamal, după 18 ani în Liga 2

Evenimentul etapei în Liga 2 a fost, fără îndoială, redebutul lui Gabi Tamaș în eșalonul unde n-a mai jucat de 18 ani. Cel mai surprinzător transfer al verii în fotbalul românesc a impresionat la Bacău cu diagonalele marcă înregistrată, iar Vraciu și-ar putea trece în CV faza din prima repriză în care l-a pierdut pe drum pe fostul fundaș din Premier League sau de la echipa națională.

Un singur șut pe poartă în prima repriză

Doar că atunci când ambiția și entuziasmul sunt la cote ridicate, răbdarea scade invers proporțional, în rândul fanilor. Iar ”U” Cluj i-a dezamăgit pe suporteri, în special în prima repriză de la Bacău, cu o echipă care până în ultimul moment s-a temut că nu se poate înscrie în Liga 2 și care a surprins doar cu scaunele de pe băncile de rezerve, luate de la avioanele scoase din uz. Dovada dezamăgirii fanilor se putea vedea și din comentariile de pe pagina de facebook a clubului. Supărarea lor părea normală după primele 45 de minute în care ”U” Cluj a avut o singură ocazie, la șutul lui Negrean (33) și a intrat într-un joc haotic, preferat de gazde.

Goga, gol “ca-n curtea școlii”

La pauză a intrat Goga, iar de la cel mai bun marcator al lui ”U” Cluj mai sperau fanii că ar putea avea începutul dorit de campionat. Și Goga nu i-a dezamăgit. După ce Aerostar Bacău le-a dat emoții serioase clujenilor, unde portarul Muțiu s-a remarcat în două rânduri (47 și 49), atacantul intrat la pauză a marcat, după ce a păcălit 3 fundași și pe portarul lui Aerostar (60).

Tamaș, plecat cu ambulanța de la stadion. Aerostar, bară pe final

Golul i-a liniștit pe clujeni și a liniștit și meciul, pentru ca apoi Gabi Tamaș să se accidenteze și să ceară schimbarea. Vedeta lui ”U” Cluj a fost și transportat la spital, înainte ca meciul să se încheie.

Au fost 6 minute de prelungire, iar marile ocazii atunci s-au consumat. Mai întâi, gazdele au ratat o șansă uriașă prin Vraciu, după un corner (90+5), pentru ca Novac și Ilieș să rateze șansa de a face 2-0 (90+6). La ultima fază a meciului, ”U” Cluj a avut noroc cu carul, când Vraciu a trimis în bară, iar echipa lui Adrian Falub câștigă la Bacău, după un meci în care nu i-a mulțumit pe fani.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-si-u-cluj-se-infrunta-in-prima-etapa-din-liga-2-meciul-e-programat-luni-de-la-1730-19146203

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-locul-3-in-topul-sponsorizarilor-din-romania-cati-bani-inacaseaza-in-acest-sezon-doar-de-la-companiile-care-si-asociaza-numele-cu-clubul-19146192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-isi-anunta-candidatura-la-promovare-in-liga-2-dupa-transferurile-spectaculoase-adrian-falub-confirma-ramane-sa-ne-ridicam-la-nivelul-eforturilor-facute-play-off-u-19145844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-transfer-over-30-pentru-u-cluj-ioan-filip-viseaza-si-el-la-promovare-cu-echipa-ardeleana-am-acceptat-bucuros-si-cu-incredere-ca-ne-vom-indeplini-19145785

 

 

 

 

 

Vlad MĂCICĂȘAN 31 Aug. 2020, 19:44 Liga 2
Pe aceeași temă