S-a accidentat Adi Chică-Roșă! FC Brașov încearcă să legitimeze cinci noi jucători până la meciul cu Progresul Spartac

Adi MARICA 31 Aug. 2022, 22:41 Liga 2
S-a accidentat Adi Chică-Roșă! FC Brașov încearcă să legitimeze cinci noi jucători până la meciul cu Progresul Spartac

Dan Alexa are bătăi de cap înaintea meciului de la Buftea cu Progresul Spartac, programat sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a a Ligii 2.

Atacantul Adi Chică-Roșă, un jucător în care antrenorul Dan Alexa și președintele Marin Mitran își puneau mari speranțe înainte de startul sezonului, s-a accidentat la genunchi la antrenamentul de marți și va sta pe margine circa două săptămâni, perioadă în care va rata, cel mai probabil, meciurile cu Progresul Spartac și Metaloglobus București.

Adi Chică-Roșă s-a accidentat și va rata cel puțin două meciuri

Chică-Roșă, golgheterul Buzăului în sezonul trecut, nu s-a lipit de gol în primele patru etape, însă s-a remarcat prin mai multe ratări mari.

Alexa spunea că atacantul își pune singur presiune și, din dorința mare de a marca, apare precipitarea în fața porții. ”Chică-Roșă își pune singur presiune pe el, are nevoie de un gol să se descătușeze. A și ratat două ocazii incredibile în meciul cu Ripensia”, spunea Dan Alexa la finalul meciului cu Ripensia, din weekendul trecut, când FC Brașov reușea prima victorie în acest sezon.

Tomislav Sorsa mai stă cel puțin un joc

Un alt jucător cu probleme medicale este fundașul dreapta Tomislav Sorsa.

Accidentat la genunnchi în meciul cu Poli Timișoara (scor 0-0), în etapa a 3-a, croatul încă nu este complet refăcut, astfel că va rata și meciul cu Progresul Spartac.

Sorsa are trei meciuri jucate pentru FC Brașov, toate începute ca titular, în timp ce Chică-Rosă are patru jocuri, dintre care în trei a început din primul minut.

Transferuri pe repede înainte la FC Brașov

Până la meciul cu Progresul Spartac, șefii de la FC Brașov încearscă să înregistreze contractele lui Diogo Izata, Kirill Kirilenko și Yanis Mbombo.

Mijlocașul defensiv Diogo Izata (25 de ani) a jucat sezonul trecut la Gaz Metan Mediaș, unde a bigat 12 meciuri în Liga 1 (542 minute), ulterior plecând în Slovenia, la FC Koper, pentru care a prins 8 jocuri. Deși se pregătește cu echipa de mai bine de o lună, contractul acestuia nu a putut fi încă înregistrat la FRF pentru că portughezului încă nu-i sosise cartea verde și erau și ceva probleme cu Gaz Metan Mediaș, club aflat în faliment.

La fel ca și Izata, Dan Alexa a insistat mult pentru legitimarea lui Kirill Kirilenko (22 de ani). Fotbalistul din Belarus poate evolua pe mai multe poziții în atac și este văzut de Alexa o soluție bună în ofensivă.

Yanis Mbombo, un atacant belgian de 28 de ani, fost internațional belgian U21, a ajuns la începutul acestei săptămâni la Brașov și ar putea debuta la FC Brașov în meciul de sâmbătă.

Până la meciul cu Progresul, FC Brașov îi va legitima și pe tinerii mijlocași Zoran Mitrov (20 de ani), plecat de la Ripensia, și Tudor Cociș (18 ani), fost la CA Oradea și Viitorul Cluj.

Cu Progresul Spartac, pe sintetic la Buftea

Cu 5 puncte și golaveraj 2-2, FC Brașov ocupă locul 11 în Liga 2.

În etapa a 5-a, echipa antrenată de Dan Alexa joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, cu nou-promovata Progresul Spartac (locul 9, cu 6 puncte, 5-3 golaveraj).

Meciul se va disputa pe terenul sintetic al bazei FRF de la Buftea. Weekendul trecut, FC Brașov a reușit să obțină prima sa victorie în acest sezon, 1-0 acasă cu Ripensia Timișoara.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-belgian-fost-la-sochaux-standard-liege-sau-auxerre-solutie-ofensiva-pentru-dan-alexa-la-fc-brasov-atacantul-s-a-alaturat-echipei-19243125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoran-mitrov-a-plecat-de-la-ripensia-la-fc-brasov-iulian-muntean-nu-prea-incantat-de-decizia-patronului-as-fi-vrut-sa-ramana-ca-sa-putem-sa-construim-ceva-19242448

Adi MARICA 31 Aug. 2022, 22:41 Liga 2
Pe aceeași temă