Doi ”underi” ridică Șelimbărul în acest sezon de Liga 2! Raul Rotund e alimentat cu ”șmecherii din fotbal” de Claudiu Niculescu și marchează, Alexandru Roșca securizează poarta

Marius ANGHEL 06 Sep. 2023, 19:28 Liga 2

CSC Șelimbăr a trecut și de Steaua în acest start de Liga 2 și continuă cu punctaj maxim și după încheierea etapei a 5-a, fiind singura echipă din campionat în această situație încă de la finalul rundei a 2-a. Trupa sibiană a câștigat cu scorul de 3-2 meciul desfășurat marți, pe teren propriu, la Cisnădie, după ce a fost condusă.

Doi dintre jucătorii trupei lui Claudiu Niculescu care s-au remarcat în mod expres în acest meci contra Stelei au fost atacantul Raul Rotund și portarul Alexandru Roșca, doi ”underi”.

”Unitatea echipei”, secretul Șelimbărului pentru parcursul fără greșeală în acest sezon de Liga 2

Raul Rotund a marcat primul pentru CSC Șelimbăr în meciul cu Steaua, în minutul 20, când a adus egalarea la scurt timp după ce Bogdan Chipirliu (18′) deschisese scorul din penalty. Ionuț Năstăsie (48′) și George Monea (64′) au dus scorul la 3-1 pentru trupa sibiană, iar Daniel Vîrtej (74′) a redus din diferență și a dat speranțe bucureștenilor pe final. Numai că portarul Alexandru Roșca a fost invincibil în prelungiri, când a salvat în situații mari de gol avute de Rober Sierra și Drăghici.

Atât Rotund, cât și Roșca spun că parcursul Șelimbărului în acest sezon de Liga 2 este datorat grupului format în această vară de Claudiu Niculescu.

”Sper să continuăm cât mai mult seria asta fără înfrângere. Eu sunt foarte bucuros pentru că am înscris iarăși pentru echipă. Secretul? Suntem foarte uniți ca și echipă”, a spus Rotund, achiziționat de CSC Șelimbăr în această vară.

”Secretul e unitatea de grup a echipei. Ne bucurăm că am câștigat”, a vorbit și portarul Roșca la finalul partidei cu Steaua.

Raul Rotund, ajutat de sfaturile lui Claudiu Niculescu: ”Mă ajută foarte mult cu sfaturi, cu șmecherii din fotbal”

Raul Rotund are 18 ani, este la debutul în Liga 2 în acest sezon și este la a doua reușită în campionat pentru CSC Șelimbăr, în cele cinci meciuri în care a fost folosit de Claudiu Niculescu, în patru ca titular. A mai înscris o dată în meciul cu Unirea Dej (2-0).

”Încerc să joc cât mai simplu, trag de mine, mă duc la sală, muncesc, cam atât”, a răspuns Raul Rotund la întrebarea cum s-a adaptat la Liga 2.

Atacantul spune că primește sfaturi de la antrenorul Claudiu Niculescu privind jocul său în atac. ”Mă ajută foarte mult cu sfaturi, cu șmecherii din fotbal, ca să zic așa, pentru că a fost un atacant foarte renumit în România”, spune tânărul atacant luat de la ”U” Cluj.

Alexandru Roșca este integralist la CSC Șelimbăr și a fost convocat la naționala U21 a României

Și Alexandru Roșca impresionează în acest debut de sezon pentru CSC Șelimbăr. Luat în iarnă de la UTA, portarul a apărat pentru echipa sibiană doar într-un joc în cele nouă disputate de formația sa în partea a doua a sezonului trecut. Acum, în noua ediție a Ligii 2 a fost titular în primele cinci etape și are doar două goluri primite.

Evoluția sa de la CSC Șelimbăr i-a atras atenția selecționerului României U21, Daniel Pancu, care l-a convocat la acțiunea din această perioadă.

”Este un lucru mare pentru orice jucător, deci și pentru mine și mă bucur foarte mult că am fost convocat”, a spus Roșca despre convocarea sa.

”Mi-am văzut de drum, am muncit și într-un final am ajuns să apăr meci de meci”, a declarat Roșca despre transformarea sa din acest sezon față de cea din partea a doua a ediției trecute a Ligii 2.

Foto: Cătălin Crăciun și Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-csc-selimbar-steaua-3-2-19283949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-reactie-dupa-csc-selimbar-steaua-3-2-19283932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-prima-victorie-contra-stelei-in-liga-2-19283927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-steaua-derby-de-clasament-in-liga-2-19283813

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-s-a-reunit-cu-11-jucatori-din-liga-2-si-unul-din-liga-3-19283818

https://liga2.prosport.ro/nationale/doi-jucatori-din-liga-2-convocati-pentru-meciurile-romaniei-u21-19283773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Marius ANGHEL 06 Sep. 2023, 19:28 Liga 2
Pe aceeași temă