Roșu vede un avantaj pentru UTA în derby-ul cu Poli, dat chiar de marii rivali. Antrenorul arădenilor și-a fixat coordonatele acestui joc: „La Timișoara, pentru suporteri și clasament”

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 19:58 Liga 2

Laurențiu Roșu ajunge în premieră pe arena „Dan Păltinișanu” din postura antrenorului principal. Importanța meciului pentru fostul stelist e și mai mare, atâta timp cât conduce destinele UTA-ei, marea rivală a celor de la Poli. Duminică, de la ora 19:00, are loc derby-ul Vestului în Liga 2.

Fiindcă a avut și experiența derby-ului din tur,  Roșu susține că e la curent cu tot ceea ce înseamnă meciul de duminică seara pentru susținătorii combatantelor și cele două orașe despărțite de doar 50 de kilometri. „Încă din prima zi de antrenor la UTA mi s-a vorbit despre acest derby. Am fost pus la curent cu rivalitatea dintre cluburi, mi s-a transmis mereu cât e de important pentru toți suporterii noștri și de aceea la ei ne vom gândi în primul rând când vom intra pe teren duminică seara. Pe de altă parte, după victoria importantă de la Clinceni, știm că avem mare nevoie în continuare de puncte, pentru a ne păstra poziția a doua din clasament. Fiindcă are un meci în minus, Sepsi păstrează șanse mari de promovare directă, dar noi suntem datori să luăm fiecare meci în parte și să-l jucăm la victorie. La fel cum am făcut și cu celelalte”, a spus tehnicianul „Bătrânei Doamne”, care a recunoscut și importanța „secundului” Todea în astfel de momente și nu numai: „Cristi e un profesionist, m-a ajutat cu tot ceea ce a fost nevoie. Ca fost jucător în derby-urile UTA – Poli mi-a povestit multe și-i încarcă și el pe băieți”.

Fostul internațional a vorbit și despre ASU Poli, mai precis motivația acestuia pentru acest derby. „Chiar dacă sunt salvați, sunt sigur că adversarii vor face tot posibilul să ne pună probleme. Vor lupta și ei pentru a-și face suporterii fericiți. Au destui fotbaliști tineri, care vor juca cu ambiție. Au demonstrat-o deja în tur, în acea mocirlă de pe >, când s-au dăruit total, ca și noi, de altfel. Să spunem, totuși, că noi, față de ei, avem acum avantajul de a putea fi însoțiți de un număr mare de suporteri, ce ne va fi alături și ne va încuraja”, a adăugat antrenorul „roș-albilor”.

Dacă la Arad, pe stadion au fost lăsați să intre aproximativ 100 de suporteri timișoreni, în marea lor parte juniori ai clubului Politehnica, utiștii au posibilitatea să meargă într-un număr mult mai mare pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Până acum, în ciuda faptului că marea rivală le-a promis 5.000 de bilete, arădenii nu prea s-au închesuit să le cumpere, iar în acest moment aproximativ 1.000 de utiști sunt siguri de prezența la Timișoara.

Accidentare cruntă pentru Filaret

Cât privește componența lotului pentru acest meci de la Timișoara, Roșu are două absențe importante. Mijlocașul Dumitru Copil este suspendat, iar fundașul Richard Filaret a suferit o accidentare cruntă la Clinceni, fractură de rotulă la nivelul piciorului stâng, și pentru el sezonul s-a încheiat.

„Din nefericire, Richi nu va mai putea juca niciun meci în acest sezon. Este foarte afectat, mai ales că, din câte mi-a spus, a ratat și finalul campionatului trecut, respective meciurile de baraj, tot din pricina unei accidentări urâte. Îi dorim multă sănătate, și-l așteptăm cât mai repede alături de noi”, a precizat Laurențiu Roșu, care, pentru a acoperi aceste două locuri liberă, îi va utiliza pe fundașul Paul Copaci și mijlocașul Ionuț Tănase.

CITEȘTE și: Fanii UTA-ei fac ultima repetiție pentru Poli la antrenamentul oficial al favoriților și la semifinala juniorilor cu Craiova

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian Petcuț

Marius ANGHEL 18 May. 2017, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă