Roșu nu o vede pe UTA mai proaspătă înainte barajului cu ACS Poli. „Nu prea stă în picioare, e mai degrabă o tactică menită să ne adoarmă vigilența”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 13:07 Liga 2
Roșu nu o vede pe UTA mai proaspătă înainte barajului cu ACS Poli.**

Luni, 12 iunie, are loc meciul tur al barajului de promovare/retrogradare în Liga 1, între ACS Poli Timișoara și UTA Bătrâna Doamnă, iar șicanele dintre cele două echipe au început deja. Antrenorul alb-violeților, Ionuț Popa, s-a plâns în mai multe rânduri că jucătorii săi sunt suprasolicitați înaintea dublei manșe cu arădenii, fiindcă au jucat pe trei „fronturi”: campionat, Cupa României și Cupa Ligii 1.

Tehnicianul echipei UTA îl contrazice însă pe Ionuț Popa, în conferința de presă susținută joi declarând că cel mai utilizat jucător al timișorenilor are aproximativ atâtea minute bifate pe teren câte au și cei mai folosiți fotbaliști ai săi.

„Nu e chiar așa, căci, din diferite motive, Poli nu a aliniat tot timpul aceiași jucători. Spre exemplu, Cânu, care conform unui site specializat în statistici pe care l-am studiat, a evoluat în cele mai multe partide, 35, are aproximativ același număr de minute jucate cu Alin Gligor. Straton și Croitoru îi urmează în acest clasament și nu sunt cu nimic mai prejos decât alți jucători ai noștri, precum Miron, Curtuiuș sau Petre. Deci teoria conform căreia UTA ar fi mai proaspătă din punct de vedere fizic nu prea stă în picioare, e mai degrabă o tactică a celor de la Poli menită – poate – să ne adoarmă vigilența”, a precizat, citat de Sport Arad, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Altfel, Laurențiu Roșu a recunoscut că Ionuț Popa are și un avantaj deloc de neglijat în acest baraj. „Pe lângă faptul că are destulă experiență și rezultate bune în Liga 1, în special la Iași, are avantajul că e și din Arad. Cunoaște mulți dintre jucătorii noștri, cu unii a și lucrat (n.r. – Manea, Polgar, Chindriș și Copil) și bănuiesc că a văzut multe din meciurile noastre. În principiu, știe ce se întâmplă la club și la echipă, are destule cunoștințe și prieteni care-l pot ține la curent”, a mai spus Roșu.

„Urmează 180 de minute în care trebuie să fim foarte atenți și să dăm totul”

Antrenorul arădenilor o deve ca favorită pe ACS Poli în această dublă manșă, însă știe cum UTA poate spera să iasă învingătoare și să obțină promovarea în prima ligă. 

„Sorții au vrut să jucăm cu ACS Poli, e chiar formația pe care am fi dorit să o evităm la acest baraj. Au pornit în acest campionat de la -14 puncte, au jucat bine, au fost la un pas de a se salva direct și sunt favoriți. Asta nu înseamnă că ne vom da la o parte, ci vom face totul să reușim această promovare pe care ne-am propus-o de la începutul anului. Ca să putem trece cu bine de timișoreni, e nevoie de efort maxim din partea tuturor. Întâlnim o echipă bună, cu jucători experimentați, de Liga 1, pe care, dacă vrem să-i depășim, nu avem voie să comitem greșeli, mai ales pe teren propriu. De fapt, urmează 180 de minute în care trebuie să fim foarte atenți și să dăm totul”, a explicat, , citat de Sport Arad, Laurențiu Roșu.

„Îmbină experiența cu tinerețea și vigoarea unor tineri”

Apoi, utistul a arătat că știe foarte bine și echipa timișorenilor, explicând ce puncte forte are Ionuț Popa. Roșu a vorbit despre ACS Poli ca despre o echipă completă în toate compartimentele.

„În primul rând, îmbină experiența lui Croitoru sau Cânu cu tinerețea și vigoarea unor tineri ca Bărbuț sau Mailat, ambii jucători rapizi, de bandă. Chiar dacă acesta din urmă nu a jucat prea mult, a venit mereu cu realizări, ca și Popovici, de altfel, care – din câte văd eu – îl înlocuiește cu succes pe Henrique. Chiar dacă a avut ceva de împărțit cu antrenorul, nu e sigur că atacantul brazilian nu va evolua cu noi. Nici nu știi cum e mai bine, căci și Popovici a jucat bine, a dat trei goluri în ultimele două meciuri și se demarcă foarte bine dacă îi dai spații. Dar, peste tot sunt acoperiți, mijlocașii centrali Artean și Soljic dau echilibru echipei, Croitoru apare bine să primească mingea între linii, iar în apărare au jucători cu talie, importanți la fazele fixe. Mă refer la Cânu, Șeroni sau Bocșan, dar și la Scutaru, deși nu știu dacă el va fi apt din punct de vedere medical”, a mai spus Roșu în conferința de presă.

Meciul tur al barajului dintre ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă are loc luni, 12 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă