Roșu, convins că UTA trece cu bine peste barajul cu ACS Poli: „Cine râde la urmă, râde mai bine”

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 19:11 Liga 2
Roșu, convins că UTA trece cu bine peste barajul cu ACS Poli:**

Spiritele încinse de la finalul meciului tur al barajului de promovare/menținere în Liga 1, susținut luni seară la Timișoara, dintre UTA Bătrâna Doamnă și ACS Poli Timișoara, încheiat cu scorul de 2-1 pentru alb-violeți, pare că s-au calmat. Atunci, antrenorii Laurențiu Roșu, respectiv Ionuț Popa au avut un conflict verbal și chiar au fost pe punctul de a se lua la bătaie. Acum, Roșu spune că a lăsat totul în urmă și nu mai dorește să-l aducă în discuție pe experimentantul tehnician arădean al rivalilor de la ACS Poli.

„M-am referit atunci, la cald, la domnul Popa, acum nu mai vreau să vorbesc pe tema asta. Am jucat și am antrenat ca secund în România, te aștepți să ți se întâmple orice, dar cu așa ceva trebuie să recunosc că nu m-am mai confruntat niciodată. I-am respectat prea mult și de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat pe toate planurile. Am fost supărat după meciul de luni, căci nu ne-am demonstrat valoarea. Cel puțin în prima repriză nu am avut curaj să demonstrăm că putem mai mult. I-am simțit pe jucători copleșiți, temători, reținuți în joc, dar nu trebuia să se întâmple asta, chiar dacă aveau în față o echipă Poli ce a evoluat în Liga 1. A doua repriză, am fost în creștere, le-am creat probleme, am marcat odată și chiar mai puteam reuși două-trei goluri”, a susținut la conferința de presă organizată astăzi, citat de Sport Arad, antrenorul Laurențiu Roșu.

„E finala campionatului pentru noi și vom face tot ce e posibil să câștigăm. Nu va fi ușor, cum am declarat și în tur, cei de la Timișoara sunt favoriți, dar asta nu înseamnă că renunțăm la luptă, vrem să le oferim suporterilor și oamenilor din Arad posibilitatea de a vedea UTA în Liga 1. Mi-aș dori foarte mult să se întâmple acest lucru”, a mai spus Roșu, care a apărut la conferința de presă îmbrăcat cu un tricou roșu cu o emblemă schimbată față de cea obișnuită. Sigla UTA-ei din pieptul antrenorului nu mai e roșie în mare parte și cu alb pe centru și în partea de sus, culorile fiind acum schimbate între ele.

Roșu: „Sunt convins că putem trece de acest baraj cu bine”

Amenințați la finalul jocului tur că în retur vor fi învinși cu 4 sau 5-0, Roșu are încredere că jucătorii săi pot produce o surpriză. „Da, știu că am fost amenințați că vom lua trei-patru în retur, dar ei pot spune orice. Meciul se joacă pe teren, vom vedea pe teren. Cine râde la urmă, râde mai bine. Sunt convins că putem trece de acest baraj cu bine. Vom face tot ce e posibil să câștigăm”, a adăugat utistul.

În tur, ACS Poli a câștigat la Timișoara cu 2-1 meciul cu UTA, cu golurile lui Pedro Henrique și Gabriel Cânu, respectiv Sorin Strătilă. Partida retur se joacă joi, de la ora 17:30, pe stadionul „Otto Greffner” din Șiria.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 14 Jun. 2017, 19:11 Liga 2
Pe aceeași temă