”Ronaldo de România” joacă la Buzău și visează să joace la națională! Capitolul la care Cristian Ciobanu îl concurează pe portughez

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 17:58 Liga 2
”Ronaldo de România” joacă la Buzău și visează să joace la națională! Capitolul la care Cristian Ciobanu îl concurează pe portughez

Cristian Ciobanu (27 de ani), mijlocașul echipei FC Buzău, îl concurează cu succes pe idolul său, superstarul portughez de la Manchester United Cristiano Ronaldo (36 de ani), nu la fotbal, ci la numărul de abdomene pe care le face: peste 1000!

”Cristiano Ronaldo de România” speră să-i ducă pe buzoieni în prima ligă. A reușit cinci goluri în șapte meciuri în acest sezon de Liga 2 și vrea titlul de golgheter la finalul sezonului.

Cristian Ciobanu, ”Ronaldo de România” la abdomene: ”Aș vrea eu să mă asemăn cu el”

Până atunci, Ciobanu trage tare la ședințele de pregătire ale lui Cristian Pustai, dar și la sala de forță, unde face și câte 1000 de abdomene per antrenament.

”Aș vrea să mă asemăn cu Ronaldo, chiar dacă este comparația exagerată. Am făcut 1000 de abdomene într-o zi, dar nu mai am avut timp apoi de antrenamentul de fotbal. Am și pătrățele lui Ronaldo”, spune Cristian Ciobanu, mijlocaș originar din Curtea de Argeș, jucător la echipa din Buzău din august 2020.

Visează să joace pentru naționala României

Fotbalistul își dorește ca evoluțiile bune din acest sezon să-l aducă și în atenția selecționerului Mirel Rădoi.

”Visul meu cel mare este să ajung să joc la națională, chiar dacă la 29 de ani, la 30 sau 32. Eu cred în vise și nu renunț la acesta”, a declarat Ciobanu, care în cariera sa a trecut și prin curtea lui Dinamo, în 2012-2013, când a evoluat pentru echipa secundă, în Liga 2. Ulterior, a mai jucat pentru FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, Universitatea Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani și-a făcut calculele pentru acest sezon de Liga 2. ”Este un început bun de campionat pentru mine, sper să o țin în același ritm, să ofer și pase decisive. Ne gândim la Liga 1, ne dorim play-off-ul, ca apoi să ne jucăm șansa pentru promovare”, a mai spus Cristian Ciobanu.

În Liga 1, Ciobanu a jucat pentru Concordia Chiajna (19 și 2 goluri) și Juventus București (16 meciuri).

În acest sezon de Liga 2, Cristian Ciobanu a înscris pentru FC Buzău în meciurile cu FC Hermannstadt (1-2), Unirea Constanța (de trei ori, 14-0) și Metaloglobus (4-1).

Pablo Gaitan, Serge Ekollo, Ionuț Sîrbu și Cristian Ciobanu, în duel pentru minge în meciul dintre FC Buzău și Metaloglobus București, contând pentru etapa a 7-a a Ligii 2. Ciobanu a purtat banderola de căpitan și a înscris o dată.

În lotul echipei din Crâng mai este un jucător cu 5 goluri marcate, Adi Chică-Roșă.

Liderul clasamentului golgheterilor în Liga 2 după primele șapte etape este jucătorul echipei Petrolul Sory Ibrahim Diarra, cu 6 reușite. Silviu Balaure, de la FC Hermannstadt, are tot 5 goluri înscrise.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-hermannstadt-poate-urca-pe-locul-2-poli-iasi-joaca-la-techirghiol-19201292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-s-a-despartit-de-gheorghe-andronic-mijlocasul-din-republica-moldova-si-a-gasit-repede-un-alt-angajament-19201480

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-profesorul-exigent-fc-buzau-e-una-dintre-cele-mai-in-forma-echipe-din-liga-2-dar-antrenorul-atrage-atentia-inaintea-jocului-cu-metaloblogus-mai-avem-mult-mult-de-muncit-19201032

Marius ANGHEL 20 Sep. 2021, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă