România U18 a încheiat anul cu o acțiune de selecție. Mai bine de jumătate dintre fotbaliștii convocați sunt legitimați la cluburi cu reprezentante în Liga 2 și Liga 3

Andrei PASCU 28 Nov. 2021, 17:30 Liga 2
România U18 a încheiat anul cu o acțiune de selecție. Mai bine de jumătate dintre fotbaliștii convocați sunt legitimați la cluburi cu reprezentante în Liga 2 și Liga 3

Ultima reunire din 2021 a naționalei sub 18 ani a României a contat într-o acțiune de selecție a tinerilor născuți în anul 2004, ce a avut loc în perioada 22-23 noiembrie. Au participat 22 de jucători, iar mai bine de jumătate din ei, 12, sunt legitimați la cluburi cu reprezentante în Liga 2 și Liga 3.

12 fotbaliști din Liga 2 și Liga 3, convocați pentru acțiunea naționalei României U18 

Acțiunea s-a desfășurat la Centrul Național de Fotbal Buftea și a fost condusă de selecționerul Daniel Oprescu. La 23 noiembrie, a avut loc un joc școală între cei 22 de jucători, care au fost împărțiți în două echipe.

Selecția a avut loc în urma celor întâmplate zilele trecute, când, tot în noiembrie, România U18 trebuia să dispute două meciuri amicale contra Macedoniei de Nord U18, dar deplasarea către Macedonia de Nord, unde erau programate testele, s-a anulat din cauza amplitudinii problemelor legate de noul coronavirus.

”U” Cluj a dat doi jucători 

Din Liga 2 și din Liga 3 au participat la acțiunea din cele două zile următorii 12 jucători: Ștefan Lefter (CS Hunedoara), Gabriel Mureșan (Universitatea Cluj), Rareș Uțiu (Universitatea Cluj), Adrian Godja (Viitorul Pandurii), Gabriel Matei (Sporting Roșiori), Mario Diaconescu (Flacăra Horezu), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Eduard Meszaros (Unirea Dej), Gabriel Cîrstean (Șomuz Fălticeni), Eduard Lambrinoc (Olimpic Cetate Râșnov), Ionuț Costea (Progresul Spartac) și Cristian Grancea (CSC Ghiroda și Giarmata Vii).

Comunicatul emis de FRF în privința acțiunii de selecție și lotul complet:

”În perioada 22-23 noiembrie, departamentul de scouting al FRF împreună cu staff-ul naționalei U18 a României au organizat o acțiune de selecție în rândul juniorilor născuți în anul 2004.

Acțiunea care s-a desfășurat la Centrul Național de Fotbal Buftea a constat într-o ședință de pregătire cu selecționerul Daniel Oprescu (foto) și staff-ul U18, urmată, a doua zi, de un joc-școală în care au evoluat, împărțiți în două echipe, toți cei 22 de jucători convocați.

Fotbaliștii prezenți la această acțiune au fost:

Portari: Ștefan Lefter (CS Hunedoara), Mihai Pânzariu (CFR Cluj)

Fundași: Gabriel Mureșan (Universitatea Cluj), Rareș Uțiu (Universitatea Cluj), Adrian Godja (Viitorul Pandurii Tg.Jiu), Gabriel Matei (CS Sporting Roșiori 2008), David Țone (Dinamo București), Mario Diaconescu (ACS Flacăra Horezu), Robert David (Sepsi OSK), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia)

Mijlocași: David Sala (Universitatea Craiova), Ștefan Bana (Universitatea Craiova), Eduard Meszaros (Unirea Dej), Gabriel Cîrstean (ACS Șomuz Fălticeni), Eduard Lambrinoc (Olimpic Cetate Râșnov), Ionuț Costea (AFC Progresul 1944 Spartac), Cristian Delciu (Dinamo Bucuresti), George Leață (CFR Cluj), Cristian Grancea (CSC Ghiroda și Giarmata Vii)

Atacanți: Norbert Kocsis (Sepsi OSK), Atanas Trică (Universitatea Craiova), Darius Stănilă (CFR Cluj)

Reprezentativa U18 a României urma să dispute în noiembrie o dublă amicală în Macedonia de Nord, însă, în contextul pandemiei COVID-19, deplasarea a fost anulată”. 

Foto: FRF

 

Andrei PASCU 28 Nov. 2021, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă