Roberto Landi, omul care îi leagă pe Gino Iorgulescu și Angelo Massone

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 11:13 Liga 2
Roberto Landi,** omul care îi leagă pe Gino Iorgulescu și Angelo Massone

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal și Angelo Massone, omul de afaceri care se pregătește să preia acțiunile clubului Rapid, sunt legați de un numitor comun: ambii au apelat la un moment dat la antrenorul Roberto Landi pentru a antrena echipele pe care le conduceau.

Pentru Angelo Massone implicarea la un club aflat în insolvență precum Rapid nu ar reprezenta o premieră. În iunie 2008, Massone a preluat acțiunile clubului scoțian Livingston, aflat în starea de insolvență. Una dintre primele sale măsuri a fost numirea în funcția de manager a conaționalului său, Roberto Landi, același pe care Gino Iorgulescu, pe când era președintele lui FC Național, îl aducea în 2005. Colaborarea dintre cei doi italieni nu a durat decât cinci luni, Landi fiind demis pentru rezultate slabe.

Liga Profesionistă de Fotbal, forul condus de Gino Iorgulescu, a trimis o scrisoare către TAS în care susținut  importanța prezenței Rapidului în Liga 1, aducând ca argumente meritul sportiv și tradiția clubului giuleștean.

4 milioane de euro, bugetul obligatoriu

Massone a fost prezent vineri, 4 iulie, în cantonamentul rapidiștilor de la Mogoșoaia pentru a-i cunoaște pe jucători, dar și pentru a le promite că își vor primi salariile restante de aproximativ 6-7 luni. Sumele pe care fotbaliștii giuleșteni le au de încasat vor fi plătite din cei 840.000 de euro pe care clubul îi va primi din drepturile de televizare, urmând ca Massone sau cei din spatele lui să completeze un buget de aproximativ  4 milioane de euro necesar pentru a acoperi cheltuielile unui întreg sezon competițional.

Din informațiile ProSport, înainte de a se despărți de jucători, Viorel Moldovan le-a transmis să nu părăsească echipa, având în vedere că există șanse mari să își primească drepturile salariale.

Massone a plecat în Italia

Cedarea acțiunilor deținute în prezent de Adrian Zamfir către omul de afaceri Angelo Massone se poate face numai cu acordul administratorului judiciar al clubului, Cristina Andronache. De altfel, la întâlnirea de la Mogoșoaia au participat Nicolae Manea, președintele clubului, Cristina Andronache, Angelo Massone și Renzo Rossi, omul care a intermediat legătura dintre Massone și clubul Rapid.

Omul de afaceri italian, care a negociat timp de patru zile cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar al FC Rapid, a plecat vineri seară în Italia urmând să revină la București la începutul săptămânii viitoare pentru a finaliza tranzacția.

Articol scris de Ovidiu Dumitrescu

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 11:13 Liga 2
Pe aceeași temă