Adio Șoimii Pâncota. Piroș: „O zi tristă, am vrut să salvez clubul, dar am dat de niște oameni neserioși”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Oct. 2016, 18:38 Actualizat: 28 Oct. 2016, 18:39 Liga 2
Adio Șoimii Pâncota.  Piroș: „O zi tristă, am vrut să salvez clubul, dar am dat de niște oameni neserioși”

Odată cu excluderea din campionat, Șoimii Pâncota sub conducerea lui Pavel Piroș încheie un ciclu de șase ani de zile ce a demarat din Liga a 4-a, cu promovări succesive și două sezoane la rând în Liga a 2-a. Schimbările politice și administrative din această vară în orașul din Podgorie, l-a obligat pe omul de afaceri arădean să găsească alte variante pentru club, dar, fiindcă orașele interesate (Baia Mare sau Galați) să adopte echipa nu i-au putut schimba numele, s-a ales ultima variantă.

Aceasta a presupus cedarea clubului către Angelo Massone, un italian ce și-a dovedit „măestria” la Ceahlăul Piatra Neamț și care, iată, până la urmă a dus la pierzanie și Pâncota. „Deși anticipam demult acest lucru, e o zi foarte tristă pentru mine. Închei oficial un proiect la care am ținut mult, probabil cel mai important în fotbalul românesc pentru mine, deși sper ca și cu echipa de fete pe care am înființat-o de curând să ajungă departe. Eu am vrut să salvez clubul, dar am dat peste niște oameni neserioși, dar care, din păcate, la vremea înțelegerii dintre noi, erau singura soluție de continuitate. Asta este, de luni încolo mă voi sfătui cu avocații pentru a vedea ce voi face cu clubul. Sunt încă președinte în acte, deși domnii italieni puteau face oricând schimbarea, deoarece actele de la Judecătoria Ineu erau ieșite. Probabil, vom începe procedura de faliment, dar nu luați acest lucru ca pe o certitudine acum”, a declarat Pavel Piroș după anunțul oficial al federației că Șoimii Pâncota a fost exclusă din Liga 2

Conform regulamentului, Șoimii Pâncota o poate lua de la capăt în ediția viitoare a Ligii a 6-a Arad, acolo unde din vară a început să joacă și noua echipă locală, Șoimii Pâncota 1938, cu șanse mari de promovare.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 28 Oct. 2016, 18:38 Actualizat: 28 Oct. 2016, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă