Pavel Piroș a decis ce face cu Șoimii Pâncota după excluderea din Liga 2. Marele regret al omului de afaceri și ce „țepe” a mai dat Angelo Massone

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 16:53 Liga 2
Pavel Piroș a decis ce face cu Șoimii Pâncota după excluderea din Liga 2.** Marele regret al omului de afaceri și ce

Weekendul trecut, Liga a 2-a și-a consumat a doua etapă fără Șoimii Pâncota. Gruparea preluată la finalul lunii august de italianul Angelo Massone de la Pavel Piroș a desconsiderat întrecerile juniorilor și, prin urmare, a fost exclusă din campionat de Comisia de Disciplină și Etică în preziua meciului din etapa a 14-a, cu Dacia Unirea Brăila.

Automat, Massone nu a mai dat niciun semn de viață (nu că altfel ar fi fost foarte comunicativ cel puțin cu partea arădeană a „șoimilor”), așa că Pavel Piroș a rămas oficial cu clubul în brațe, scrie Sport Arad. Mai departe, omul de afaceri arădean nu are decât o singură variantă și anume inițierea procedurii de insolvență, având ca finalitate intrarea în faliment în lipsa unui plan de reorganizare.

Insolvență cu faliment

Piroș speră ca, totuși, clubul său să nu rămână datoare măcar la Federația Română de Fotbal. „Banii din drepturile TV vor rămâne la FRF, pentru a acoperi amenzile și restul taxelor neachitate de domnul Massone. Dacă mai rămâne ceva, vom vira și în contul Finanțelor ceva, deși suntem conștienți că nu vom dispune de toată suma. Marele meu regret rămâne, însă, neachitarea salariilor către vechii jucători, cei care au îndeplinit obiectivul clubului stagiunea trecută. În primul rând, pentru ei m-am zbătut să găsesc o variantă de continuare a activității la club, speram ca din banii prinși în înțelegerea cu Angelo Massone să le dau banii pentru lunile restante. Nu s-a putut, fiindcă oamenii nu au fost serioși și totul a dus la terminarea acestui proiect la care, repet, am ținut foarte mult. Așadar, nu-mi rămâne decât să bag clubul în insolvență, cu declararea ulterioară a falimentului”, a menționat președintele în acte al Pâncotei, care a căutat o variantă de salvare a clubului după ce Iosif Retter a pierdut alegerile de primar, iar noua administrație locală a Pâncotei a refuzat să mai finanțeze clubul nici măcar într-un eșalon inferior.

Jucătorii nu sunt încă liberi

Atâta timp cât Șoimii Pâncota nu mai are activitate, fotbaliștii aflați sub contract cu clubul ar trebui să-și poată aleagă singuri viitorul. Mulți dintre ei își caută deja echipe de la iarnă, dar, teoretic, nu se pot antrena încă cu ele decât cu acordul scris al conducerii clubului pâncotan. Unii au urmat această cale, alții nu, iar Piroș spune că nu e normal acest lucru. „Poate, pentru câțiva dintre fotbaliști, în special cei tineri, clubul are alte variante. Știm că ei nu sunt plătiți și că-și pot depune memorii, însă pentru unii dintre mă caută echipe de Liga a 2-a sau Liga a 3-a. În funcție de negocieri, poate trei-patru dintre ei vor fi direcționați spre aceste echipe. Bineînțeles, dacă le convin și lor condițiile”, a menționat Piroș. Deocamdată, din ceea ce am aflat, dintre fotbaliști aflați încă sub contract cu Pâncota, doar Taider și Dan se antrenează cu UTA II și Ianc cu Crișul.

„Țepe” de mii de euro

Dincolo de taxele și amenzile neplătite la Federație, dar și salariile pe două luni de zile către jucători și angajați, Angelo Massone are și alte datorii în România. Cele mai multe la Arad, respectiv la restaurantul Casa Românească (aprox. 12 mii de lei), Hotel Gio (aprox. 3500 de euro), dar și la Serviciul de Ambulanță. La Hotel Mirage Snagov ar mai fi fost de achitat 850 de lei, iar la un hotel din Moreni aproximativ 1500 de lei. Tranșele ce trebuia virate lui Pavel Piroș conform înțelegerii făcute la finalul verii însumau 15 mii de euro, bani din care președintele „alb-negrilor” intenționa să plătească foștii jucători ai clubului. Până la urmă, aceștia din urmă rămân cei mai păgubiți, memoriile câștigate la federație nemaiproducându-și niciun efect în condițiile în care echipa a fost retrogradată în Liga a 6-a, iar clubul va intra în proces de dizolvare.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Nov. 2016, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă