Ripensia, la al patrulea joc în cinci etape în care întâlnește nou-promovate. Cosmin Petruescu abia așteaptă întâlnirea din Ghencea cu Steaua: ”Din punctul meu de vedere, este cel mai ușor meci”

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 16:06 Liga 2
Ripensia, la al patrulea joc în cinci etape în care întâlnește nou-promovate. Cosmin Petruescu abia așteaptă întâlnirea din Ghencea cu Steaua: ”Din punctul meu de vedere, este cel mai ușor meci”

Ripensia va juca duminică la prânz în deplasare în Ghencea, cu Steaua, în etapa a 5-a a Ligii 2. Timișorenii sunt neînvinși în acest start de sezon, în care au jucat cu insolventa Dunărea Călărași și trei nou-promovate, Dej, Șelimbăr și FC Brașov.

După acest program accesibil, ”Conferențiarul” explică de ce crede că meciul cu roș-albaștrii, altă echipă nou-promovată, e mult mai ușor decât precedentele.

Ripensiștii nu vor să se facă de râs în Ghencea

Antrenorul are aproape tot lotul valid, cu excepția lui Nemanja Sokovic. Cosmin Petruescu spune că nu vrea să se facă de râs la București.

”O partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare. O partidă diferită, față de celelalte. Și mă refer în principal la condițiile de joc, la stadion, la atmosferă, la suprafața de joc, cu stadion, public, galerie șamd. Cred eu că este genul de meci pentru care te pregătești o perioadă lungă de timp, pentru care te apuci de meseria de fotbalist. Chiar și de antrenor, de ce să nu recunoaștem lucrul acesta. Este un meci în care ne dorim foarte mult să facem o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Ripensiei.

  • Spre deosebire de Steaua, care a fost eliminată la mijlocul săptămânii trecute din Cupa României, în Faza a II-a, de echipa de Liga 3 Progresul Spartac (scor 1-2), Ripensia a intrat în competiția KO în această săptămână, în Faza a III-a, în care a trecut în deplasare, cu 4-1, de Avântul Periam, tot din Liga 3.

Declarațiile arată că, nici în acest sezon, Ripensia nu are aspirații prea mărețe

Cosmin Petruescu spune că Ripensia nu are nimic de pierdut la un meci cu așa un adversar, ceea ce demonstrează că nici în acest an, timișorenii nu trag la play-off, ci au ca obiectiv doar menținerea în Liga 2.

”Din punct de vedere al adversarului, mare lucru nu are rost să mai discutăm despre Steaua, știm ce reprezintă la nivelul Ligii 2. O echipă puternică, jucători cu experiență. Îi cunoaștem, i-am văzut de foarte multe ori la televizor, au fost foarte mediatizați. Le cunoaștem calitățile, dar cred foarte mult în șansa noastră. Sper ca tinerețea, elanul tinereții pe care îl avem, să învingă plusul de experiență, să facem o figură frumoasă, să facem un joc bun, pentru că este o partidă, în care nu avem absolut nimic de pierdut, doar de câștigat”, a mai spus Petruscu.

Consideră că jucătorii se vor motiva singuri

Acum câteva sezoane, fostul antrenor ripensist Alexandru Pelici declara că, la Ploiești, jucătorii săi se uitau în primele minute la ”OZN Arena”. Petruescu e convins că noua arenă din Ghencea nu va fi intimidantă sau nu va fi un peisaj care să-i fure pe ”elevii” săi.

”Din punctul meu de vedere, este cel mai ușor. Mai grele au fost meciurile de pe teren propriu. Mă refer la încărcătura psihologică. Este genul de meci în care nu ai nevoie să insisți foarte mult pe partea motivațională, pentru că atmosfera, stadionul și condițiile de joc le generează, așa, o stare de spirit pozitivă jucătorilor. Din acest punct de vedere, consider că doar mici aspecte tehnico-tactice ar trebui să le punctăm. Iar din punct de vedere motivațional, consider că băieții se vor motiva singuri când vor vedea pe ce stadion vor juca”, a mai spus Petruescu.

Cele două echipe sunt neînvinse în acest sezon de Liga 2 după primele patru etape. Steaua are însă 10 puncte și ocupă locul 3, la egalitate cu locul 2. Ripensia are șase puncte și se află pe poziția a 8-a. Meciul din Ghencea are loc duminică, 29 august, de la ora 14:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-a-bifat-un-prim-succes-lejer-in-cupa-romaniei-la-periam-patria-utistilor-din-banat-emmanuel-ernest-a-reusit-un-hattrick-19197772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-si-a-prezentat-oficial-noul-echipament-de-joc-produs-de-adidas-cel-vechi-a-fost-predat-altor-jucatori-19197829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-5-a-a-ligii-2-incepe-tot-de-joi-acum-cu-meciul-in-care-se-intalnesc-cele-doua-politehnica-din-campionat-programul-jocurilor-si-cele-sase-optiuni-ale-televiziunilor-19197326

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iii-a-11-meciuri-se-disputa-astazi-in-care-vor-evolua-si-sapte-cluburi-din-liga-2-primele-13-echipe-calificate-19197575

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă