Ripensia, la al doilea meci consecutiv pe teren propriu în debutul noului sezon. Cosmin Petruescu a ridicat în slăvi Unirea Dej: ”O echipă în jurul căreia s-a creat o emulație deosebită”

Anda DELIU 05 Aug. 2021, 13:22 Liga 2
Ripensia, la al doilea meci consecutiv pe teren propriu în debutul noului sezon. Cosmin Petruescu a ridicat în slăvi Unirea Dej: ”O echipă în jurul căreia s-a creat o emulație deosebită”

Ripensia Timișoara va juca și în runda a doua din Liga 2 tot pe teren propriu. Adversarul este nou-promovata Unirea Dej, iar Cosmin Petruescu nu se așteaptă la un meci deloc ușor.

Zilele acestea, roș-galbenii au rămas fără managerul Vlad Bura, care și-a dat seama că a venit într-o ipostază nepotrivită, și a transmis echipei că nu se va mai implica la club din această postură.

Cosmin Petruescu laudă nou-promovata Unirea Dej, pierzătoare în prima etapă, acasă

În prima etapă, Ripensia a remizat la Timișoara, pe Electrica, cu Dunărea Călărași, scor 2-2. Al doilea adversar pe care îl va întâlni este Unirea Dej.

Cosmin Petruescu a vorbit în termeni laudativi despre echipa clujeană nou-promovată, care a debutat în campionat cu un eșec înregistrat acasă, 0-2 cu Unirea Slobozia.

”Sunt convins că va fi un meci pe care ambele echipe îl așteapt cu nerăbdare, dacă ne raportăm la rezultatele înregistrate în prima etapă. E clar că atât noi, cât și cei de la Dej ne dorim foarte mult victoria în meciul de sâmbătă. Într-adevăr, este o nou-promovată, dar este o echipă în jurul căreia s-a creat o emulație deosebită, atât în ceea ce privește infrastructura, plus transferurile pe care le-au făcut. Au făcut zece transferuri în această perioadă, jucători de la CFR Cluj, de la Mediaș, de la Farul Constanța, de la Petrolul. Au transferat jucători tineri, de perspectivă, cu calitate tehnică foarte bună. E o echipă agresivă în sensul bun al cuvântului și foarte bine organizată. O confirmă rezultatele din meciurile amicale, unde au fost neînvinși”, a declarat antrenorul Ripensiei.

  • În ciuda rezultatelor din meciurile amicale ale Unirii Dej, numai victorii, echipa a început sezonul de Liga 2 cu o înfrângere pe teren propriu. Se dovedește încă o dată că rezultatele din amicalele sunt neconcludente, lucru pe care îl știe foarte bine și Cosmin Petruescu, cât și toți antrenorii. O spun chiar ei în perioada de pregătire, mai ales când se pierd jocurile de verificare.

Nemanja Sokovic are glezna umflată. Și alți jucători ar fi accidentați, dar sunt ”ascunși”

Altfel, după ce l-a adus pe Mihai Ion, Ripensia va sta o perioadă fără atacantul Nemanja Sokovic. Sârbul nu are nimic rupt după ce a fost călcat pe gleznă din plin de Bogdan Șandru la meciul cu Dunărea Călărași, fază la care arbitrul Rareș Vidican nu a dat nici măcar cartonaș galben. Centralul a fost monitorizat anul trecut pentru promovare, dar nu a prins lotul de Liga 1.

Sokovic are și acum glezna foarte umflată și face doar recuperare la stadion. Petruescu spune că are și alți jucători cu probleme medicale.

”Cred că sunt argumente pentru a trata meciul cu maximă seriozitate. Sperăm că suntem inspirați în alegere metodelor și mijloacele de a contrataca punctele lor forte și de a ști să ne punem în valoare calitățile noastre. Deocamdată, Sokovic este indisponibil și cred că va lipsi o perioadă îndelungă de timp. Mai sunt și alții cu probleme medicale mai mici ca la Sokovic, care se antrenează cu echipa”, spune antrenorul, secretos ca de obicei, după metodele învechite de a ascunde accidentările.

Prezentat cu surle și trâmbițe, managerul Vlad Bura nu a stat nici două luni la Ripensia

În iunie, la Ripensia a venit ca manager Vlad Bura (foto jos, în centru), fost antrenor fără licență în Liga 3, al Ghirodei. La vremea respectivă, Bura s-a remarcat printr-o declarație ridicolă, cum că el nu are nevoie de licența pentru Liga 3, întrucât a făcut faucltatea de Drept în Germania și asta demonstrează că este un om inteligent.

La Ripensia a fost adus la propunerea Universității de Vest, un partener al clubului, mai degrabă pe sistemul pilelor la prorector.

Venit la clubul din Liga 2, Bura nu a reușit, în ciuda unor bune intenții, să facă mai nimic. Așadar, faptul că a făcut un pas în spate și a rămas doar un colaborator al clubului a venit firesc după primul meci, la care la Ripensia s-au menținut aceleași metehne, cu lipsa locurilor marcate pentru observatori sau presă și alte neajunsuri organizatorice. De altfel, observatorul de joc s-a ocupat la partida cu Dunărea să distanțeze spectatorii în tribună!

După prima rundă, Ripensia e pe locul 9 în Liga 2, cu 1 puncte, la egalitate cu alte trei echipe, iar Unirea Dej se află pe locul 18, cu 0 puncte, cum au încă șase formații. Meciul dintre Ripensia și Unirea Dej are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara. Acesta este unul dintre cele trei partide din totalul de zece care vor fi televizate în această etapă a 2-a.

Foto principal: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-nu-se-va-baza-o-perioada-indelungata-pe-sokovic-accidentat-si-si-a-adus-un-nou-atacant-achizitia-a-mai-jucat-in-liga-2-pentru-academica-clinceni-19194458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-istorica-pentru-liga-2-in-etapa-a-2-a-nu-mai-putin-de-sapte-meciuri-din-cele-zece-vor-fi-televizate-steaua-fusese-pusa-sa-joace-din-nou-miercuri-insa-s-a-revenit-asupra-programarii-19194442

Anda DELIU 05 Aug. 2021, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă