Ripensia a reușit doar o remiză cu Dunărea Călărași, la startul noului sezon de Liga 2. Cosmin Petruescu, vizibil supărat după meci: ”Am făcut niște greșeli mai mult decât copilărești”

Anda DELIU 31 Jul. 2021, 17:35 Liga 2

Ripensia și Dunărea Călărași au remizat la scorul de 3-3, în prima etapă a noului sezon de Liga 2, după un meci nebun jucat pe arena Electrica din Timișoara.

A fost un mic festival ofensiv, din care nu au lipsit nici autogolul și problemele medicale serioase, dar, totodată, un joc care nu ar fi plăcut oricărui antrenor mai pragmatic, deoarece defensivele au fost de multe ori aeriene.

Altfel, în contextul în care la Ripensia e o mare presiune după ce s-au făcut transferuri destul de slabe, Cosmin Petruescu a fost vizibil supărat după meci.

Joc foarte deschis pe Electrica din prima repriză

Ripensia a făcut cadou mingea la primul gol, marcat de Dunărea în minutul 16. Alexandru Stoica a profitat și a deschis tabela de scor. Timișorenii au prins ceva mai mult curaj, după un început de meci foarte crispat, iar Țieranu a avut un balon trimis în bară în minutul 20.

Ripensia a reușit să egaleze din minutul 35, după o fază fixă, când Nemanja Sokovic a fructificat cu capul. Peste cinci minute, la o reluare a lui Golda cu capul, Bogdan Șandru a deviat cu umărul în propria poartă.

Ambele echipe, ”avariate” serios din punct de vedere medical la pauză

Trebuie spus că pe finalul primei reprize, Alexandru Stoica de la Dunărea a avut o stare de rău accentuată și a fost schimbat, iar Sokovic a fost lovit rău de Șandru și a trebuit să fie dus la spital de salvare chiar în timpul meciului.

În acest context, Dunărea a jucat curajos în repriza a doua și a fost răsplătită cu egalarea. În minutul 60, fundașul Bogdan Matei a împins mingea în poartă din câțiva metri, după ce Kanda a avut anterior o relure în bară.

Sorin Sava, gol la prima atingere de balon!

Ripensia a stat bine fizic în prima repriză, în fața unei trupe călărășene care a avut o vară problematică și s-a reunit târziu. Raportul de prospețime s-a inversat însă pe final de joc. Timișorenii au micșorat ritmul, iar în minutul 70, Kanda i-a centrat excelent lui Sorin Sava, care abia intrase în teren, și a înscris la prima atingere de balon.

Cu ”cuțitul” la os, Ripensia s-a mai trezit puțin și a reușit, totuși, egalarea. După un contraatac, basarabeanul Dan Taras a egalat în minutul 85.

Cosmin Petruescu, dezamăgit puțin de anumiți jucători

Cosmin Petruescu pune greșelile făcute de jucătorii săi pe seama căldurii, dar a admis și că de la unii se aștepta la mai mult.

”A fost un meci frumos, spectaculos, cu un ritm destul de bun dacă ne raportăm la condițiile de joc. Îmi pare foarte rău, pentru că am făcut niște greșeli mai mult decât copilărești la golurile pe care le-am primit. Dar asta e! Fac parte din joc, important e să strângem rândurile, mergem mai departe. Păcat de faptul că am înscris de trei ori și nu am reușit să ne adjudecăm toate cele trei puncte. Dacă facem analiza golurilor pe care le-am primit, vom vedea că nu doar defensiva a greșit. Au fost și greșeli personale, au fost și greșeli colective, greșeli de plasament, greșeli de poziționare, care, în mod normal, pe niște condiții normale de joc, pe luciditate corespunzătoare, cred eu că nu le făceam. La pauză, deși conduceam cu 2-1, am dorit să nu facem pasul înapoi. Știam că cei de la Călărași sunt o echipă periculoasă pe tranziție pozitivă și sunt periculoși la fazele fixe. Acesta a fost și raționamentul schimbărilor pe care le-am făcut: schimbări ofensive, schimbări post pe post. Dar sunt jucători de la care poate aveam pretenții mai mari, dacă ne raportăm puțin la experiența lor. Dar eu cred că calitate a jocului și deciziile pe care le-au luat au fost influențate de căldura excesivă”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Au fost câteva sute de spectatori pe Electrica

Foamea de fotbal s-a simțit după pandemie, iar pe arena Electica au fost mai mulți spectatori ca niciodată. Petruescu a văzut asta abia la final.

”Am fost atât de conectat la partidă încât i-am auzit doar în pauzele de hidratare. Eram focusat pe ce trebuia să facem noi, mesajele pe care trebuia să le dau echipei. Le mulțumim că au foat alături de noi. Am văzut și eu la final că a fost multă lume”, a mai spus antrenorul.

RIPENSIA TIMIȘOARA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 3-3

Nemanja Sokovic 35′, Bogdan Șandru 40′ – autogol, Dan Taras 85′ / Alexandru Stoica 16′, Bogdan Matei 60′, Sorin Sava 70′

Ripensia: I. Rus – Rz. Morariu (Mitrov 74’), Țieranu, Rogac (cpt.), Fridrich – Coulibaly (Stoi 87’), V. Macrițchii (Taras 46’) – Rob. Stoica (Sturzu 74’), Golda, Piftor – Sokovic (Pădurariu 46’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Lalic, A. Macrițchii, Gladun
Antrenor: Cosmin Petruescu

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Caragea (Cotigă 46′) – Mănăilă (Tache 69′), Vas. Gheorghe, Bedea (Boiangiu 76′), Al. Popescu (S. Sava 69′) – Al. Stoica (Calu 45+1′), Kanda
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Andr. Moise, M. Fotescu, Coleașă

Antrenor: Mirel Condei

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

Săptămâna viitoare, Ripensia joacă tot acasă, în 7 august, de la ora 11:00, când primește vizita Unirii Dej.

Dunărea Călărași joacă pe teren propriu, în 10 august, de la ora 18:00, cu Politehnica Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Anda DELIU 31 Jul. 2021, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă