Ripensia, învinsă de FC Buzău după ce a început repriza a doua cu un jucător uitat la vestiar. Călin Mada, preocupat de semnalele de alarmă

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 18:50 Liga 2

Ripensia Timișoara a pierdut cu scorul de 0-1 meciul de pe arena Electrica cu FC Buzău, dominat destul de clar de oaspeți, în cadrul etapei a 4-a a play-out-ului Ligii 2.

Ripensiștii au reușit să o ”comită” iar, începând repriza a doua cu zece jucători pe teren, întrucât Răzvan Morariu nu era ieșit de la vestiare odată cu coechipierii săi. După meci, în contextul tuturor problemelor și gafelor de la bănățeni, antrenorul Călin Mada, care în timpul jocului a stat cuminte pe bancă, s-a plâns că baza Electrica va fi supra-aglomerată din vară.

Denis Golda, într-o formă foarte slabă

Buzoienii au dominat teritorial tot meciul, iar în prima repriză, ripensiștii au avut șuturi foarte anemice, precum cele ale lui Goda și Vidrăsan, mai ales că șeptarul roș-galbenilor a fost tot meciul într-o formă foarte proastă, fiind surprins chiar căzut pe jos la o fază importantă. După o ocazie bună a lui Chică-Roșă, în minutul 35 a venit și golul oaspeților. După un corner de pe stânga bătut de Neicuțescu, Dinko Trebotic a marcat cu capul din 5 metri, la o fază la care Rus nu a mai putut interveni.

Morariu, uitat pe la vestiare

După toată tevatura cu farsa înscrierii în Liga 3, plecarea antrenorului Florin Fabian și un meci pierdut la ”masa verde”, pentru că ripeniștii au uitat că Mitrov era suspendat, Ripensia a reușit din nou să o comită într-un joc oficial.

Ei bine, la pauza jocului cu FC Buzău, Răzvan Morariu a ”uitat” că începe repriza a doua și a ieșit mai târziu de la vestiare, intrând pe parcurs, aspect în regulă din punct de vedere al regulamentului, care spune că pe teren pot fi minimum șapte jucători, cu condiția să existe portar.

În repriza a doua, timișorenii nu au reușit să ia posesia buzoienilor și s-au ”remarcat” cu un moment în care Golda a pierdut o minge în aut pentru că se uita în spate, cu un șut extrem de moale a lui Piftor, de nerecunoscut în acest meci, și o ocazie mai bună a lui Ivancevic, dar cu șut peste buturi.

Călin Mada, optimist după meciul pierdut cu FC Buzău

Probabil și pentru că nu vrea să afecteze moralul echipei sale, Călin Mada a spus că Ripensia ar fi meritat un egal cu Buzăul.

”Pot să spun că în unele momente am mers de la egal la egal cu Gloria Buzău (n.r. – denumirea corectă este FC Buzău). Am încercat și o să încercăm în continuare să debutăm copii de la Academie. Mai avem trei etape, ne vom baza tot pe aceleași criterii. O greșeală de neatenție în apărare ne-a costat, poate, un punct care ar fi fost meritat. Asta este. Mergem înainte. Vom vedea ce va fi în continuare. Ideea noastră este să aducem jucători din propria pepinieră, ca să putem să-i promovăm și anul viitor să-i folosim. Suntem și salvați matermatic, acum de la retrogradare, cu rezultatul de la Brașov și totul e în regulă. Sperăm să mai reușim să debutăm și alți jucători”, a declarat antrenorul din acte al Ripensiei, despre joc.

  • Ripensia în eșecul cu FC Buzău: I. Rus – Rz. Morariu (Butnărașu 86’), Lalic, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.)(Ivancevic 69’), Vidrăsan (Tud. Călin 62’), Val. Macrițchii – Piftor, Golda (Matiș 86’) Avrămescu (Agapie ’62). Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Mihart, Careba, Rob. Stoica.

Gafe mari făcute de jucători, antrenorul spune că s-a depășit momentul ”Liga 3”

Ripensiștii au avut multe momente în care au fost extrem de impreciși în meci, cu pase trimise aiurea, sau gafa lui Golda, când a pierdut o minge uitându-se în spate, ca în pilda biblică cu transformarea în drob de sare.

”Într-adevăr, mai ales la noi, în România, se schimbă de pe o zi pe alta ca și vremea. Antrenori. Deci nu e… Acum și cu viroza aceasta am avut șapte jucători pe care nu am putut să-i folosim astăzi. Poate și de aceea este un pic sunt pic debusolați. Prin schimbările pe care le-am făcut, eu zic că suntem pe un trend ascendent”, a spus Mada, întrebat despre aceste greșeli.

Meciul a început cu șase minute întârziere

Dincolo de gafele organizatorice ale Ripensiei, care nu dă de meciuri bune foi de joc presei, pentru că patronul nu consideră oportun să achiziționeze un copiator sau o imprimantă la stadion, sau de Morariu, care nu începe repriza a doua deodată cu colegii, și arbitrii au părut cam confuzi la acest meci.

Nu în privința deciziilor, pentru că nici partida nu a fost una care să le pună probleme lui Mircea Ardelean, Cristian Ilinca sau Răzvan Nistoran. Arbitrii au întârziat cu peste 6 minute startul meciului, și chiar Călin Mada a intrat la vestiar să-i întrebe de ce nu ies, pentru că echipele așteptau aliniate cuviincios.

”Nu știu asta, întrebați domnii arbitrii (n.r. – arbitrii nu au voie să dea interviuri). Și noi ne-am întrebat. Chiar eu personal m-a dus peste ei. Atunci își lua tricoul… E treaba lor, probabil ceva de la ei”, a mărturisit Mada despre acest aspect.

Trebuie precizat și faptul că la Ripensia, în timpul meciurilor, indicații nu dă antrenorul principal Călin Mada, ci preparatorul sportiv Iulian Muntean (foto). Mada este doar în acte antrenor, fiindcă cele care decide acum cum joacă echipa este Muntean, care nu are licența necesară să fie ”principal”, nici măcar ”secund”.

Ripensia tot trage semnale de alarmă, deși beneficiază de o bază sportivă publică fără a plăti nimic

Altfel, în ton cu văicărelile patronului Dumitru Mihu despre cum ajută autoritățile Ripensia, și Călin Mada s-a plâns că, din vară, și Poli ar putea veni pe arena Electrica. Baza aparține Societății de Transport Public Timișoara și Ripensia o utilizează fără a plăti vreun leu, de sezoane bune.

Cu toate acestea, antrenorul vorbește despre două echipe de fete, pe care nu le-a putut nominaliza, dar și despre antrenamentele arbitrilor, care, conform celor de la AJF Timiș, nu intră niciodată pe terenul principal de la Electrica.

”Eu zic că este bine. Eu am fost tot timpul optimist. Am fost ferm convins că domnul Mihu nu va retrage echipa din Liga 2. Eu zic că suntem pe un drum bun. Viitorul e pentru a aduce cât mai mulți tineri. Ideea e alta. Am înțeles că din vară vor să vină și ASU Poli aici. Vom sufoca terenul acesta. Suntem șase echipe pe același teren. Este Electrica, Ripensia, ASU, două echipe de fete, arbitrii. Sunt două echipe care vin, se antrenează. Arbitrii vin și se pregătesc aici. E păcat că un oraș așa mare să nu ne mândri cu un stadion. Păcat că nu începe demolarea. Nici copiii poate noștri nu vor ajunge să joace pe un teren frumos cum sunt înalte părți”, a spus, văicărindu-se, Călin Mada.

De asemenea, Ripensia a primit un larg sprijin în cazări de al Universitatea de Vest, universitate de stat.

Altfel, Ripensia rămâne cu 28 de puncte, pe locul 4 în Grupa B de play-out, și nu mai poate fi ajunsă de FC Brașov (20 puncte), astfel că s-a salvat matematic de la retrogradare. Runda viitoare, echipa timișoreană se va deplasa la Buftea, pentru jocul cu Unirea Constanța (locul 6, 15 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cele-in-care-joaca-ripensia-si-fc-brasov-fiind-importante-in-lupta-pentru-evitarea-locului-de-baraj-poli-timisoara-selimbar-incepe-de-19227442

 

Anda DELIU 16 Apr. 2022, 18:50 Liga 2
Pe aceeași temă