Ripensia, învinsă de Concordia Chiajna cu scorul ”preferat” în 2023. Iulian Muntean, pesimist și negru de supărare: ”În repriza a doua, parcă intră altă echipă pe teren”

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 16:34 Liga 2
Ripensia, învinsă de Concordia Chiajna cu scorul ”preferat” în 2023. Iulian Muntean, pesimist și negru de supărare: ”În repriza a doua, parcă intră altă echipă pe teren”

Ripensia Timișoara a cedat, sâmbătă, la debutul în play-out-ul Ligii 2, la un scor ce devine un deja-vu pentru ea în acest an, 1-2, acasă cu Concordia Chiajna, după ce acum două săptămâni a pierdut similar în Ilfov contra adversarilor de astăzi, atunci în sezonul regular.

Pentru că timpul trece și echipa rămâne tot cu 16 puncte în clasament, ”antrenorul” Iulian Muntean e conștient de perspectiva retrogradării, și a fost vizibil afectat la finalul partidei.

Primă repriză echilibrată pe Electrica, cu joc bun al Ripensiei

Prima jumătate a meciului desfășurat pe arena Electrica din Timișoara, în prima etapă a play-out-ului, s-a jucat foarte echilibrat și a avut un început chiar bun.

Mediop Ndiaye putea să înscrie contra fostei sale formații, dar nu a avut o execuție grozavă la prima acțiune a meciului. Ripensia a pus în pericol buturile lui Iustin Popescu, atât prin Vidrăsan, cât mai ales prin Ene, cel mai tehnic jucător din lotul său. Șutul lui Ene din minutul 10 nu a prins însă spațiul porții.

Pe măsură ce a trecut timpul, ritmul de joc s-a domolit și la pauză s-a intrat cu 0-0, care a reflectat ultima parte a primului mitan.

Experiența și-a spus din nou cuvântul în meciul dintre Ripensia și Concordia

Cu două modificări la pauză, Concordia a dominat clar jocul după trecerea pe la vestiare. Silviu Pană a pus presiune pe defensiva timișoreană. În minutul 54, Claudiu Negoi a tras de la 20 de metri, iar dacă Butnărașu nu devia cu călcâiul și îl păcălea pe Rus, probabil ar fi fost o minge salvată, căci șutul nu a avut cine știe ce efect.

Tot oaspeții au marcat ulterior, în minutul 61, după o combinație între Mediop și Pană, cu fostul ripensit la finalizare, care a înscris din câțiva metri.

În minutul 65, Muntean a făcut trei schimbări, iar nou-intratul David Ciurel a marcat imediat, un minut mai târziu, cu un șut de la 15 metri cu efect. Chiajna a mai pus pericol doar la o lovitură liberată executată de Tamaș puțin pe lângă, dar Ripensia nu a mai găsit resurse să egaleze.

Tinerii Ripensiei nu fac față la presiune, spune Iulian Muntean

Iulian Muntean a spus că Ripensia are în acest an o problemă în abrodarea jocului din repriza a doua.

Nu mai conta scorul, din păcate, este înfrângere. Deși astăzi am fi putut sau am fi sperat la un rezultat pozitiv. Din păcate, două greșeli, două goluri și după aceea a fost foarte ușor pentru cei de la Chiajna să conserve rezultatul. După prima repriză probabil că am fi meritat un punct, dar după repriza a doua, când faci astfel de greșeli… Din păcate, tinerețea, presiunea, nici nu știu pe ce seamă să pun aceste greșeli. Greșelile individuale, punctele sunt la Chiajna. Ne punem și noi întrebare aceasta de patru etape. Jucăm o primă repriză bună, și apoi, în a doua repriză, parcă intră altă echipă pe teren. Încă nu am găsit răspunsul la chestia aceasta. Încă n-am găsit răspunsul”, a spus antrenorul principal de facto al Ripensiei despre joc.

Și Muntean a remarcat ceea ce în conducere, una fără director sportiv, nu s-a constatat: că singurul vârf de atac de tip pivot are 17 ani și nu face față încă la asemenea partide. ”N-am avut putere, n-am putut să punem presiune, n-am avut un vârf autentic să câștige cât de cât un duel aerian cu fundașii centrali, doar cu mingea joc, doar din aproape în aproape, e foarte greu. Și cu terenul e greu de pasat. Până liniștești mingea. E clar că pentru noi a fost un impediment astăzi. Nu știu dacă al golul doi nu i-a sărit mingea, când dă pasă direct la adverar”, a punctat cel care de curând și-a luat licența B de antrenor, însă una insuficientă pentru a conduce o echipă din Liga 2.

De altfel, Muntean a spus că Andreaș e încă necopt, iar Ciurel, foarte indisciplinat. (n.r. – Andreaș) Acesta e postul lui. Nu puteam să-l punem altceva. Dar e totuși încă un copil. Îl comparăm pe Andreaș, care e la primul lui meci titular în Liga 2 și a debutat la Chiajna cu Tamaș sau celălalt fundaș central al lor. Ne bucurăm pentru Ciurel că a intrat și a dat gol. Dar după gol a făcut două greșeli iar mari. E presiune mare pe copii. Nu știm cum să-i ținem să fie cât mai o, adică să nu facă greșeli”, a mai detaliat Muntean.

Ripensia în meciul din play-out cu Concordia: I. Rus – C. Lungu (Șiuiu 90’), Butnărașu, Țieranu, Gladun – Stoi (cpt.) – P. Nistor (Rob. Stoica 65’), Vl. Moraru (Zamfirescu 65’), Vidrăsan (Cracea 84’), Mih. Ene – Andreaș (Dav. Ciurel 65’). Rezerve neutilizate: Lăpădat – Candreanu, Rz. Morariu, Bobocea.

Iulian Muntean, foarte supărat, deși Ripensia a trecut de partidele mai grele

Partea bună pentru Ripensia e că va avea jocuri mai ușoare de acum încolo în play-out. Însă Muntean e îngrijorat și a fost foarte supărat după meci.

”Normal că sunt foarte supărat. Speram astăzi la un rezultat bun. Plus că sunt jucători care se supără că nu joacă, când intră, joacă în alt mod. Din păcate, nu ai cum să faci astfel de greșeli. Jocul se îndrepta clar spre un 0-0. Ok, era un punct, îl aveam în clasament, era bine cât de cât pentru noi, pentru mora. Dacă facem astfel de greșeli…. Din păcate, sunt foarte supărat, nu știu ce să mai spun…”, a punctat Muntean.

Șanse pentru baraj ar mai fi, dar preparatorul fizic al Ripensie știe că trebuie umblat la mentalul echipei. ”Cât timp sunt puncte în joc, sperăm la baraj, că nu avem ce să facem. Mai sunt cinci meciuri, puncte în joc, avem șanse să ajungem la baraj. Dar dacă ne prezentăm cum ne-am prezentat astăzi, e foarte greu de crezut că ajungem la baraj și chiar dacă am ajunge la baraj, e foarte greu să credem că putem să-i batem pe cei din cealaltă serie. Trebuie să schimbă un pic modul de abordare, trebuie să caute fiecare în el, să aibă putere, când intră pe teren ca să nu se mai lase. Foarte multe dueluri le pierdem. Orice minge care e în aer, nu reușim să o câștigăm”, a mai adăugat principalut de facto al Ripensiei.

  • 1-2, scorul ”preferat” al Ripensiei în meciurile oficiale din 2023. Din cele patru jocuri disputate în acest an a pierdut trei la acest rezultat, două cu Concordia și unul cu Unirea Dej. Are și un 0-2 cu Steaua.

Ripensia, pe loc retrogradabil în play-out-ul Ligii 2. Urmează amical cu UTA și meci la Dumbrăvița

Cu 16 puncte, Ripensia se menține pe locul 6, penultimul, direct retrogradabil, în Grupa B de play-out a Ligii 2. Poziția de deasupra sa, cea de baraj de menținere, este ocupată de Progresul Spartac, care are un meci mai puțin disputat și are 17 puncte.

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca un amical la Arad, cu UTA, iar la reluarea campionatului va avea derby local al durerii la CSC Dumbrăvița locul 3 (27 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Mar. 2023, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă