Ripensia e pregătită pentru primul duel din istorie cu Poli Iași. Florian Fabian: ”Îmi doresc să fim o echipă redutabilă acasă”

Anda DELIU 19 Nov. 2021, 17:28 Liga 2
Ripensia e pregătită pentru primul duel din istorie cu Poli Iași. Florian Fabian: ”Îmi doresc să fim o echipă redutabilă acasă”

Ripensia Timișoara nu a jucat niciodată în istoria sa, cu o întrerupere de decenii bune, cu Politehnica Iași. Are ocazia să o facă sâmbătă, pe arena Electrica, într-un meci de toamnă târzie, care vine într-un moment în care ambele echipe au numeroase absențe în lot.

Florin Fabian vrea ca Ripensia să trateze mai bine tranziția negativă

Antrenorul Ripensiei a spus că a lucrat la îmbunătățirea jocului în perioada de pauză din Liga 2, în care echipa nu a avut programat amical.

”E un meci important pentru noi, din mai multe puncte de vedere. Întâlnim pentru prima dată echipa din Iași în istorie și doi, pentru că-mi doresc să rămânem concentrați în continuare, după câteva rezultate pozitive. Îmi doresc să fim o echipă redutabilă acasă, chiar dacă întâlnim un adversar care anul trecut a evoluat în Liga 1. Am avut două săptămâni la dispoziție în care să-i cunosc mult mai bine pe băieți și să lucrez la organizarea defensivă și ofensivă, fără a neglija momentul de pierdere a mingii, unde cred că echipa noastră are de suferit. Dar sunt convins că băieții vor fi mai reactivi odată cu venirea mea, pentru că urmăresc chestia aceasta”, a declarat antrenorul Florian Fabian.

Ambele echipe au absențe importante

La Ripensia va lipsi mult timp Andrei Macrițchii, iar Mihai Ene nu e complet refăcut după accidentare. Sunt incerți și Valerii Macrițchii și Alexandru Piftor.

Și La Iași sunt probleme. Brayan Torres e accidentat, Andrei Istrate a fost exclus din lot, iar Sekou Camara și Răzvan Onea sunt suspendați.

Florin Fabian vrea un joc mai bun acasă. ”Le lipseșțe Camara, le lipsește Onea, jucători care au evoluat în Liga 1 anul trecut. Însă pe noi ne interesează ca noi să jucăm acasă, să fim mai redutabili, să punem presiune mai mult pe adversar, pentru că aveam doar 7 puncte câștigate acasă și 10 în deplasare. Îmi doresc să fim o echipă redutabilă acasă, să câștigăm punctele acasă în primul rând, pentru că toate meciurile sunt complicate, cu echipe din zona noastră de clasament”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Terenul de pe Electrica e din nou distrus

Dacă toamna aceasta a plouat mai puțin la Timișoara ca în anul trecut, luna noiembrie și-a pus amprenta pe terenul de pe Electrica, aflat într-o stare destul de proastă.

”Poate fi o problemă, dar nu vreau să cred treaba aceasta, pentru că noi ne antrenăm și suntem adaptați la terenul nostru. Poate fi o problemă pentru adversar. Dar sper ca băăieții să înțeleagă că jucăm pe teren ambele echiep și să fie un plus pentru noi, nu pentru adversar”, a mai precizat Florin Fabian.

Cu 18 puncte, Poli Iași e pe locul 10 în campionat după 13 etape. Ripensia este pe poziția a 12-a, cu 17 puncte. Meciul de la Timișoara, din etapa a 14-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-doi-titulari-pe-bega-contra-ripensiei-revenire-importanta-in-echipa-lui-costel-enache-19210228

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-prezentat-noul-sponsor-mozzart-bet-florin-briaur-sunt-convins-ca-acest-parteneriat-ne-va-face-invingatori-pe-toti-si-spun-eu-ca-vom-promova-in-liga-1-impreuna-19210273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ramane-sekou-camara-la-poli-iasi-in-ce-conditii-ar-fi-dispus-atacantul-african-imprumutat-de-la-fc-botosani-sa-continue-in-copou-si-din-vara-19210061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-istrate-tras-pe-linie-moarta-la-poli-iasi-motivul-pentru-care-atacantul-imprumutat-de-la-fcsb-n-a-mai-prins-lotul-in-ultimele-patru-etape-19210091

Anda DELIU 19 Nov. 2021, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă