Ripensia l-a pierdut pe Andrei Macrițchii pentru o lungă perioadă de timp. Clubul timișorean nu dispută niciun amical în această pauză de campionat

Anda DELIU 11 Nov. 2021, 17:18 Liga 2
Ripensia l-a pierdut pe Andrei Macrițchii pentru o lungă perioadă de timp. Clubul timișorean nu dispută niciun amical în această pauză de campionat

Ripensia nu va mai putea conta pentru aproape întreg sezonul pe Andrei Macrițchii (25 de ani). Moldoveanul s-a accidentat serios, după o fază aparent banală de joc în meciul cu FC Buzău.

Nu este singura problemă de lot a echipei timișorene, care nici nu va juca vreun amical săptămâna aceasta, când Liga 2 este în pauză pe perioada meciurilor naționalelor.

Andrei Macrițchii și-a rupt ligamentele

La meciul de pe Electrica cu FC Buzău (scor 0-0) din urmă cu zece zile, Andrei Macrițchii s-a accidentat în minutele de start ale jocului, mai exact în minutul 7. După un duel aerian cu Cristian Ciobanu, fără să fie faultat, a călcat prost în momentul în care a revenit pe gazon, a simțit o durere mare la genunchiul drept, a căzut și a rămas nemișcat până când echipa medicală i-a acordat ajutor.

Moldoveanul și-a rupt ligamentele în urma nefericitei căzături. De altfel, el urmează să se opereze în următoarea perioadă. Fotbalistul de 25 de ani va putea reveni, astfel, abia în mai, pe finalul sezonului competițional.

Andrei Macrițchii, în duel cu Cristian Ciobanu, jucătorul cu care sărea la cap pentru o minge și în urma căzăturii s-a ales cu ligamentele rupte la genunchiul drept. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

”Din păcate, la nivel medical, cea mai gravă problemă este cea legată de Andrei Macrițchii. Jucătorul nostru s-a accidentat în primele minute ale meciului cu FC Buzău, iar deunăzi s-a stabilit că jucătorul nostru nu va putea evolua timp de șase luni, din cauza accidentării suferite la nivelul ligamentelor de la genunchiul drept, a transmis Ripensia.

Preponderent, Andrei Macrițchii juca pe postul de fundaș dreapta, unde Florian Fabian a rămas cu două soluții: Mădălin Sturzu și Răzvan Morariu. În acest sezon a evoluat în 8 meciuri. În cel trecut a avut 24 de partide în campionat și 2 goluri.

  • Înlocuitorul său din acel meci, Răzvan Morariu, avea să părăsească și el terenul în minutul 32, tot accidentat, cu arcada spartă, după un duel tot cu Cristian Ciobanu. Pentru această fază, căpitanul Buzăului a primit cartonaș roșu, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dictat ieri o suspendare incredibilă de șase etape.

Faza de joc în care s-a accidentat Andrei Macrițchii:

Fără amical pentru Ripensia, mulți jucători cu probleme

Site-ul Ripensiei anunță că mai sunt jucători care nu sunt 100 la sută apți de joc.

Este vorba de Mihai Ene, Alexandru Piftor, Harald Fridrich și Mădălin Sturzu. De asta, dar și fiindcă la final de săptămână echipele de juniori ale clubului au meciuri în Liga Elitelor, clubul a decis să nu ia niciun amical în weekend, când în Liga 2 se stă. Se va ”odihni” și terenul de la Electrica, unul nu tocmai în cea mai bună stare în acest sezon.

Cu 17 puncte acumulate în 13 etape, Ripensia e pe locul 12 în Liga 2. În runda a 14-a, echipa timișoareană joacă pe teren propriu cu Poli Iași (locul 10, 18 puncte), sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-respira-dupa-succesul-cu-unirea-constanta-florin-fabian-la-primul-succes-pe-banca-timisorenilor-nu-ne-uitam-la-clasament-19209004

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suspendare-incredibila-dictata-pentru-cristian-ciobanu-dupa-eliminarea-din-meciul-cu-ripensia-cate-jocuri-nu-si-va-putea-folosi-capitanul-fc-buzau-19209630

Anda DELIU 11 Nov. 2021, 17:18 Liga 2
Pe aceeași temă