Ripensia, cu sete de puncte din deplasare înainte de partida cu Șelimbăr. Jucătorii sunt prudenți: ”Nu putem să le luăm meciul de la Baia Mare în serios”

Anda DELIU 27 Oct. 2022, 16:59 Liga 2
Ripensia, cu sete de puncte din deplasare înainte de partida cu Șelimbăr. Jucătorii sunt prudenți: ”Nu putem să le luăm meciul de la Baia Mare în serios”

Ripensia Timișoara joacă sâmbătă în deplasare cu CS Comunal Șelimbăr, echipă ce-și dispută partidele de acasă la Râmnicu Vâlcea de o bucată bună de vreme.

După două succese consecutive acasă, 3-1 cu Poli Iași și 4-0 cu Unirea Constanța, jucătorii sunt încrezători că pot obține puncte și în deplasare, dar, în același timp, sunt prudenți.

Ripensia întâlnește Șelimbărul rănit la Baia Mare

Chiar dacă în lot sunt mulți jucători tineri, neexperimentați, ripensiștii știu să nu se culce pe o ureche după ce sibienii de la Șelimbăr au pierdut cu 0-3 cu Minaur Baia Mare.

”Nu putem să luăm meciul de la Baia Mare în serios. Trebuie să ne uităm la adversar și trebuie să tratăm meciul ca atare. Mergem la Vâlcea să luăm punct sau puncte. Au mai mulți seniori ca noi. Au jucători individuali buni, dar eu zic că putem să le punem probleme și chiar să facem un meci foarte bun cu acest adversar”, a declarat fundașul Răzvan Morariu (21 de ani).

Doar un punct câștigat în deplasare în acest sezon

Până acum, Ripensia a înregistrat un egal și cinci înfrângeri în jocurile disputate în deplasare în actuala ediție de campionat. Va fi greu și acum să obțină un rezultat pozitiv, deoarece îi are accidentați pe Dobre, Piftor, Ene și Gavra. Însă, recenta victorile de acasă îi entuziasmează pe jucătorii trupei timișorene.

”Normal, cu un entuziasm mai mare când câștigi acasă. După vrei să mergi în deplasare să câștigi, la fel”, a mai spus Morariu.

”Cred că avem nevoie. Ne-ar ajuta aceste puncte. Nu prea jucăm bine în deplasare. Avem nevoie de victorii, pentru moral și tot. Nu știu de ce, dar simt că jucăm mai bine acasă. E mai bun moralul, suntem mai motivați”, a precizat și colegul Ianis Mihart, mijlocaș de 18 ani care chiar runda trecută a reușit primul său gol pentru Ripensia și la seniori.

Fără atacant veritabil contra Șelimbărului!

Ripensia are un singur vârf de careu senior în lot, pe Cristian Gavra, care este accidentat, astfel că alții vor avea misiunea ofensivă.

Meciul trecut, cu Unirea Constanța, Mihart a dat primul său gol și e încrezător că poate să continue tot așa.

”Este un pas în față pentru mine, vreau cât mai multe, să am cât mai multe obiective bifate, să-mi ajut echipa. Despre meciul de la Vâlcea cu Șelimbăr, eu zic că ne putem atinge obiectivul, să aducem cele trei puncte și să facem un meci bun”, a mai spus Mihart.

Cu 11 puncte, Ripensia e pe locul 17 în Liga 2. CS Comunal Șelimbăr e pe poziția a 10-a, cu 16 puncte. Meciul de la Râmnicu Vâlcea, din etapa a 12-a, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Ripensia și Jozsi Leczki (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-si-contractul-reziliat-la-poli-timisoara-mesajul-clubului-dupa-despartirea-de-oliver-bryneus-19251292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/probleme-cu-documentatia-pentru-noul-stadion-de-mare-capacitate-al-timisoarei-presedintele-consiliului-judetean-il-voi-aborda-pe-domnul-prim-ministru-19251259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aniversarea-la-ripensia-cu-lansare-de-carte-s-a-mai-scris-un-capitol-despre-ultimul-deceniu-dar-nota-a-fost-pesimista-19250607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-dezlantuita-in-fata-unirii-constanta-iullian-muntean-astazi-ne-a-iesit-cam-tot-ce-ne-am-dorit-19250755

Anda DELIU 27 Oct. 2022, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă