Ripensia a renunțat definitiv la Ion Vasluian, fostul ei internațional de juniori. Mijlocașul nu fusese luat în cantonament

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 14:40 Liga 2
Ripensia a renunțat definitiv la Ion Vasluian, fostul ei internațional de juniori. Mijlocașul nu fusese luat în cantonament

Ripensia Timișoara se laudă mereu că vrea să vândă tineri jucători, însă nu numai că de câteva sezoane nu a mai reușit asta, dar renunță și prea ușor la fotbaliștii cu potențial.

Clubul a anunțat luni, 28 iulie, că reziliază contractul cu Ion Vasluian, după ce săptămâna trecută comunicase faptul că fotbalistul fost și la LPS Banatul nu merge cu echipa în cantonament la Hațeg.

Ion Vasluian s-a despărțit definitiv de Ripensia

Mijlocaș dreapta, Ion Vasluian a împlinit recent, în data de 7 iunie, 20 de ani. Sezonul trecut, după ce nu a mai intrat în vederile lui Cosmin Petruescu, jucătorul format de LPS Banatul și Ripensia a fost împrumutat la CSM Reșița.

În Liga 3, Vasluian s-a descurcat bine. Insuficient însă pentu a-i impresiona pe ripensiști, cu toată că este un jucător tânăr și format în Timișoara.

Cel mai probabil, acesta s-a supărat că urma să fie din nou împrumutat și a cerut să se despartă de ripensiști, care ar putea regreta decizia în viitor.

Firește, despărțirea e anunțată printr-un mesaj de complezență. ”Ripensia Timișoara anunță rezilierea, de comun acord, a angajamentului cu jucătorul Ion Vasluian. Fotbalistul născut în 7 iunie 2002 mai avea doi ani de contract cu clubul nostru. Jucătorul care poate evolua pe orice post, pe banda dreaptă, a venit la Ripensia în iunie 2019. În sezonul trecut, el a jucat sub formă de împrumut la CSM Reșița. Ripensia îi mulțumește pentru perioada petrecută în tricoul roș-galben și îi urează să aibă parte de mult succes în carieră”, anunță clubul.

  • Pe când era convocat la loturile naționale de juniori, Ripensia nu rata nicio șansă să se laude cu reușita jucătorului care la prima echipă a prins 17 prezențe în Liga 2, în două sezoane, 2019-2020 (3 jocuri – 19 minute) și 2020-2021 (14 jocuri – 768 minute).

Lot subțire în continuare pentru Ripensia

Altfel, Ripensia are un lot destul de ”subțire”, și numeric, și valoric, și, deoamdată, deși cantonamentul echipei e spre final, nu anunță noi întăriri.

Trupa antrenată de preparatorul sportiv Iulian Muntean are doar doi portari în cantonament, în condițiile în care Paul Toroc nu a semnat oficial. În plus, sunt doar doi atacanți de careu, Cristian Gavra și Ioan Vermeșan.

Probabil Ripensia așteaptă apropierea finalului perioadei de transferuri pentru a lua jucători cu salarii mai mici. Iar la final de sezon se va mira de ce nu și-a atins din nou obiectivul (play-off), nejustificat de îndrăzneț față de ce s-a întâmplat până acum și rămâne în zona 11-13.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto), Sebastian Tătaru (Sport Pictures) și Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-facut-scor-in-amicalul-cu-csm-deva-noi-probleme-medicale-pentru-echipa-timisoreana-muntean-nu-e-ingrijorat-19237588

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ripensia-nu-se-simte-bine-in-amicale-a-fost-invinsa-de-corvinul-hunedoara-iulian-muntean-din-pacate-nu-sunt-foarte-multe-lucruri-de-remarcat-19237507

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-merge-cu-23-de-jucatori-in-cantonament-la-hateg-dintre-care-doar-doi-portari-19237350

Anda DELIU 18 Jul. 2022, 14:40 Liga 2
Pe aceeași temă