Petrolul își reia meciurile din Liga 2 cu Metaloglobus, echipă pe care n-a învins-o niciodată pe ”Ilie Oană”. Viorel Moldovan: ”Trebuie să jucăm fără teamă, cum am făcut-o cu Iași.” Caracterizarea făcută bucureștenilor și reacția lui Vajushi

Răzvan STÎNGĂ 22 Feb. 2021, 19:07 Liga 2
Petrolul își reia meciurile din Liga 2 cu Metaloglobus, echipă pe care n-a învins-o niciodată pe ”Ilie Oană”. Viorel Moldovan: ”Trebuie să jucăm fără teamă, cum am făcut-o cu Iași.” Caracterizarea făcută bucureștenilor și reacția lui Vajushi

După calificarea în sferturile Cupei României, după ce a trecut de Poli Iași cu 3-0, Petrolul este gata să ia startul, în 2021, și în Liga 2. Ploieștenii vor juca, marți, de la ora 19:00, pe ”Ilie Oană”, contra celor de la Metaloglobus, iar antrenorul Viorel Moldovan a prefațat confruntarea.

Viorel Moldovan: ”Starea de spirit este foarte bună, băieții s-au pregătit exemplar” 

Meciul este unul de importanță majoră, iar ”principalul” ”lupilor galbeni” se așteaptă la unul extrem de complicat. Fostul atacant al naționalei României vrea neapărat cele trei puncte în disputa cu bucureștenii și le-a setat jucătorilor săi un standard, să evolueze la nivelul arătat în partida cu Poli Iași, din cupă.

”Trebuie să începem foarte bine și să obținem punctele necesare pentru ca, la finalul acestor cinci meciuri, să fim calificați în play-off. Așa cum se spune, cea mai grea partidă este prima care urmează, cea cu Metaloglobus în cazul nostru, o echipă cu jucători experimentați, de calitate. O formație care, practic, nu are absolut nimic de pierdut, și care te poate încurca, dacă nu o tratezi cu atenția maximă.

Le-am spus jucătorilor mei că, de multe ori, este mai interesant să vii de departe, de jos, și să urci, decât să fii acolo, sus, și să te temi că o să risipești ce ai strâns! Trebuie să jucăm fără teamă, așa cum am făcut-o și cu Iașiul, să confirmăm acea prestație bună și am mare încredere că vom reuși acest lucru. Starea de spirit este foarte bună, băieții s-au pregătit exemplar și așteptăm cu mare încredere această partidă”, a declarat Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan, despre lupta la play-off: ”Sunt în jur de 10 echipe care pot emite pretenții” 

În perioada de pregătire din această iarnă, Moldovan a încercat să regleze aspectele care i-au displăcut în meciurile de anul trecut și a punctat la conferința de presă că își dorește ca partidele slabe făcute de Petrolul să nu se mai repete. Nu vrea ca ploieștenii să mai piardă puncte, pentru că mai e puțin până când se încheie sezonul regular.

”Am început bine anul, se vede o schimbare, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să rămânem echilibrați, să fim precauți, să găsim echilibrul necesar între a ataca și a ne apăra foarte, foarte bine! Punctele sunt cele mai importante în momentul de față și sunt convins că, odată cu câștigarea jocurilor, băieții vor prinde tot mai multă încredere. Campionatul este foarte comprimat, sunt în jur de 10 echipe care pot emite pretenții la un loc de play-off.

Noi venim de departe, am risipit destul de multe puncte în toamnă, dar le-am spus jucătorilor că trebuie să se gândească doar la fotbal. Presiunea o iau eu, în totalitate, asupra mea! Eu sunt responsabil de rezultat, de joc, ei trebuie doar să intre determinați pe teren și să aplice tot ceea ce am lucrat la antrenamente”, a mai precizat Moldovan.

Armando Vajushi: ”O să fie un meci greu, dar trebuie să câștigăm și să rămânem în lupta la promovare” 

La conferința de presă premergătoare jocului cu Metaloglobus a participat și albanezul Armando Vajushi (29 de ani). Acesta a accentuat faptul că Petrolul trebuie neapărat să câștige meciul de marți, așa cum a făcut-o și antrenorul său.

Vajushi speră ca el și colegii săi să reușească să ducă un ritm bun de joc, cum a arătat Petrolul și cu Poli Iași.

”O să fie un meci greu, dar trebuie să câștigăm și să rămânem acolo, în lupta pentru promovare. Va fi o luptă foarte dificilă, însă cred că avem o echipă nu bună, ci foarte bună, și dacă o să o învingem pe Metaloglobus, atunci o să avem șanse mari.

Avem un moral bun, mai ales după victoria cu Politehnica Iași, dar nu numai noi, jucătorii, ci și toți cei din jurul echipei. Sunt convins că și fanii sunt mai încrezători, iar dacă am fi avut suporterii în tribună, atunci, cu siguranță că ne-ar fi fost mult mai ușor în lupta pentru promovare. Liga a doua este, poate, mai grea decât Liga 1, însă așa se întâmplă peste tot, și în Albania, și în Italia, dar sperăm ca, din sezonul următor, să jucăm în primul eșalon”, a spus Armando Vajushi la conferința de presă.

Petrolul a învins Metaloglobus în ultimul meci direct 

Petrolul și Metaloglobus au același punctaj în acest moment, 21, cum au și SCM Gloria Buzău și Farul Constanța. Gazdele de marți sunt însă mai sus, pe locul 9, iar formația lui Gabriel Manu e pe 12. De menționat este faptul că ploieștenii au și un meci în plus, 14 față de 13, câte au bucureștenii.

Ultima partidă directă dintre cele două a avut loc în octombrie anul trecut, în turul 4 al Cupei României. Petrolul a câștigat cu 2-1, după un gol marcat de Pol Roige, în prima repriză adițională, după 1-1 în 90 de minute.

În precedentele întâlniri directe din campionat rezultatele au fost foarte strânse. În ordinea în care au avut loc, scorurile au fost următoarele: 1-0 pentru Metaloglobus pe stadionul Juventus, 1-1 la Ploiești, 2-1 pentru Petrolul pe stadionul Juventus și 0-0 la Ploiești. Astfel, fiecare a câștigat câte o dată, iar de două ori s-a obținut remiză chiar pe ”Ilie Oană”.

Meciul dintre Petrolul și Metaloglobus, ultimul din etapa a 16-a a Ligii 2, va fi arbitrat de centralul Kovacs Szabolcs (Carei) și asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga, Dâmbovița). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), iar observatori au fost delegați Fevronia Ion (Craiova) și Dorinel Dincă (Călărași).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 
Video: FC Petrolul

Răzvan STÎNGĂ 22 Feb. 2021, 19:07 Liga 2
Pe aceeași temă