Premieră pentru Armando Vajushi, după partida cu Dunărea Călărași. Mijlocașul Petrolului, performanță unică în carieră: ”Cred că e primul meci în care reușesc asta”

Andrei PASCU 07 Nov. 2021, 17:40 Liga 2

Armando Vajushi (29 de ani) a contribuit decisiv la succesul Petrolului cu Dunărea Călărași, scor 4-1. Albanezul a reușit să marcheze de două ori, pentru 1-0 și 2-1, ambele reușite venind în urma unor execuții de la 11 metri. La finalul partidei de pe ”Ilie Oană, mijlocașul a recunoscut că e o premieră pentru el.

Armando Vajushi: ”Important e că am luat cele trei puncte și mergem mai departe”

A făcut pentru prima dată dubla de la punctul cu var și a ajuns la șase goluri în nouă partide pentru Petrolul în acest sezon, în Liga 2. În plus, se apropie de performanța din anul fotbalistic trecut, când a punctat de nouă ori în 21 de meciuri în campionat.

În ciuda scorului, Armando Vajushi a afirmat la interviurile de la finalul partidei că Dunărea Călărași nu a fost deloc un adversar ușor. Impresiile sale:

A fost un meci greu, în Liga 2 nu mai sunt meciuri ușoare. Important e că am luat cele trei puncte și mergem mai departe. În prima repriză cred că am făcut o greșeală (n.r. – la golul Dunării Călărași), dar am reușit să facem apoi 2-1. În repriza a doua am fost mai atenți în apărare.

Cred că e primul meci în care transform două panalty-uri. Îmi fac treaba, mă antrenez zi de zi cu băieții și e normal să transform, dar nu e așa ușor cum se vede de la televizor.

(N.r. – Ai o ușurință la penalty-uri) Așa execut mereu, nu schimb. Am schimbat sezonul trecut cu Chiajna și am ratat. Nu sunt cel mai bun, dar mă antrenez. Am fost accidentat și am stat o lună pe tușă și a fost puțin dificil să revin. Îi mulțumesc antrenorului.

Am avut problemă cu genunchiul și am continuat să joc cu durere. Doar eu știu ce s-a întâmplat cu mine, am jucat cu durere, am jucat cu infiltrații. După ce se termină anul o să merg la investigație în Italia și când mă întorc sper să nu mai am probleme.   

(N.r. – Este Petrolul cea mai bună echipă din Liga 2?) Nu vreau să zic că suntem cei mai buni, că suntem cea mai bună echipă. Jocurile arată că suntem o echipă unită, meciurile sunt decise de toți jucătorii. Suntem o familie”.

Petrolul a mărit ecartul față de locul 2 

Deși Armando Vajushi a preferat să ocolească întrebarea legată de forța Petrolului, statisticile vorbesc de la sine. Ploieștenii sunt pe locul 1 în Liga 2, cu 36 de puncte, iar după runda a 13-a au mai pus ceva puncte față de următoarea clasată, FC Hermannstadt. Acum, diferența este de opt puncte. Locurile 3 și 4 sunt ocupate de ”U” Cluj și Concordia Chiajna, cu câte 27 de puncte amândouă.

După pauza de o săptămână pe care o va lua Liga 2, pentru meciurile echipelor naționale, Petrolul va avea un adevărat derby, cu Concordia Chiajna pe teren propriu.

Însă, în zilele de pauză Nicolae Constantin a programat două meciuri amicale cu două echipe din Liga 2, Chindia Târgoviște și Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul

Andrei PASCU 07 Nov. 2021, 17:40 Liga 2
Pe aceeași temă