Retrogradata Campionii FC Argeș e decisă să meargă la Lausanne pentru a-i lua locul lui Dinamo în SuperLigă. ”Cred că vom pierde la comisii, dar avem şanse mari să câştigăm la TAS”

Andreea VISU 09 Jun. 2023, 16:40 Liga 2
Retrogradata Campionii FC Argeș e decisă să meargă la Lausanne pentru a-i lua locul lui Dinamo în SuperLigă. ”Cred că vom pierde la comisii, dar avem şanse mari să câştigăm la TAS”

Viorel Tudose, unul dintre sponsorii echipei Campionii FC Argeș, a anunțat că a cerut retragerea licenței de primă ligă a clubului Dinamo și îți pune speranțele în Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Trupa din Pitești a retrogradat în această vară în Liga 2 și se agață de orice posibilitate pentru a rămâne la ”masa verde” în prima ligă, unde a evoluat în ultimii trei ani.

Argeșul a cerut retragerea licenței lui Dinamo pentru SuperLigă, se așteaptă la verdict negativ din partea FRF și vrea să meargă la TAS

Chiar înaintea returului barajului dintre Argeș și Dinamo, scor 4-2, trupa piteșteană anunța demersul făcut la FRF. Au solicitat retragerea licenței pentru SuperLiga a clubului Dinamo, motivând prin situația financiară a ”câinilor”.

Au trecut câteva zile de la retrogradare și Viorel Tudose anunță că Argeșul își menține poziția și se pregătește pentru o posibilă înfățișare la TAS în acest caz. Mai întâi așteaptă decizia FRF.

”Am cerut oficial retragerea licenţei lui Dinamo, iar acum aşteptăm să vedem care este răspunsul federaţiei, vedem ce putem face. Este o chestiune de nuanţă acolo.

Eu cred că vom pierde la comisii, dar avem şanse mari să câştigăm la TAS, eu aşa cred. Am analizat foarte bine stadiul licenţei lui Dinamo şi, ca să mergem la TAS, trebuie să fim parte în acest dosar, să vedem ce va răspunde federaţia. În contextul actual, noi nu putem să mergem la TAS.

Oricum, federaţia va trebui să dea un răspuns, pentru că odată cu modificarea planului de reorganizare pentru clubul Dinamo trebuia notificată aici pe legea insolvenţei. Este o întrebare cu notificarea comisiei de licenţiere. Deci, trebuie să vedem, dacă s-a notificat sau nu.

Dinamo a obţinut un drept şi în speţă licenţa de a evolua în prima ligă în baza unui plan de reorganizare. Apoi se merge la judecător pentru a schimba acel plan, când ar trebui să fie notificată comisia de licenţiere. Aşa scrie la lege.

Acum interpretarea unora este într-un fel, a altora într-un alt fel. Depinde cum vom reuşi să gestionăm această parte… Mi-ar fi plăcut să rămânem în Liga 1 pe teren, dar dacă nu am putut pe teren şi acesta este un drept al nostru…

Noi nu am calomniat pe nimeni, am cerut Comisiei de Licenţiere să verifice dacă avem sau nu dreptate, dacă avem dreptate, ce vor considera dânşii că trebuie făcut, dacă nu avem, asta este, mergem înainte”, a spus VIorel Tudose, potrivit Jurnalul de Argeș.

  • Oficialii dinamoviști au acuzat Argeșul de lipsă de fair-play, de calomnie și distorsionarea imaginii publice a clubului bucureștean, după acțiunea de a cere federației retragerea licenței.

Viorel Tudose: ”Nu este normal ca un club să adune datorii şi să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislativă”

În ceea ce privește viitorul celor de la Campionii FC Argeș, Viorel Tudose a explicat că echipa este pregătită să joace în Liga 2, însă consideră în continuare nedrept ca piteștenii să evolueze în eșalonul secund, cu toate că, sportiv, a retrogradat.

”Suntem pregătiţi pentru liga a doua, dar nu este normal ca un club să-şi plătească întocmai şi la timp datoriile, iar alt club să adune datorii şi să fie păsuit printr-o anumită interpretare legislativă.

Nu am nimic cu Dinamo, chiar i-am felicitat şi merită toate felicitările noastre. Aşa este fair-play pentru modul în care au luptat.

Că am fost noi cu probleme, asta nu mai contează, adică am pierdut, trebuie să mergem înainte, să recunoaştem victoria adversarului şi să încercăm din punct de vedere legislativ ce putem să facem şi, dacă vom reuşi, atunci este un bonus pentru noi, pentru FC Argeş”, a mai spus Viorel Tudose.

În barajul de promovare/menținere în SuperLigă, Dinamo a umilit Argeșul cu 6-1 pe Arena Națională, în tur, iar în retur, la Mioveni, piteștenii s-au impus cu scorul de 4-2. Insuficient pentru a se salva de la retrogradare.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-vintila-este-out-de-la-campionii-fc-arges-iar-in-locul-sau-este-favorit-un-antrenor-fost-selectioner-jucatorii-doriti-in-continuare-la-clubul-din-trivale-exclusiv-19274677

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-isi-poate-pierde-capitanul-dupa-retrogradarea-in-liga-2-clubul-din-superliga-care-este-interesat-de-costinel-tofan-exclusiv-19274193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvaluiri-noi-despre-situatia-de-la-campionii-fc-arges-19274049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-picat-in-liga-2-dupa-barajul-cu-dinamo-19273872

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/si-nu-ne-lasa-pre-noi-in-liga-i-19273655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/himera-pe-care-se-bazeaza-argesul-in-solicitarea-trimisa-la-frf-pentru-retragerea-licentei-echipei-dinamo-reactia-conducerii-cainilor-ce-au-facut-se-poate-incadra-la-calom-19273609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/umilita-in-tur-campionii-fc-arges-incearca-toate-posibilitatile-sa-evite-retrogradarea-a-cerut-retragerea-licentei-de-superliga-a-echipei-dinamo-19273582

Andreea VISU 09 Jun. 2023, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă