Remiză cu multe ocazii ratate de gazde între ASU Poli și Dunărea Călărași. Octavian Benga: ”Am atacat, am vrut să câștigăm”

Anda DELIU 28 Oct. 2020, 19:58 Liga 2

Restanța din etapa a 7-a dintre ASU Poli și Dunărea Călărași s-a terminat la scorul de 1-1, după un meci interesant între cele două formații care speră să joace în play-off. La ambele faze a contribuit decisiv fostul polist Adrian Bedea, care a creat faza primului gol marcat de Valentin Alexandru, iar, apoi, l-a ”servit” pe Petre Ivanovici la golul egalizator pentru timișoreni. Pe final, poliștii au forțat mult victoria, dar nu au reușit să se impună de ziua managerului Dan Alexa.

Golul oaspeților a venit încă din minutul 8 și a fost rodul unei greșeli făcute de Coadă, care a respins cu capul spre propria poartă. Bedea a ajuns la minge și a tras, portarul Hindrich a respins, dar Vali Alexandru a fost pe fază și a marcat. Dunărea a știut să se grupeze bine în apărare, la adăpostul unui gol marcat repede și a ținut mult timp gazdele departe de poarta apărat de Krell. Pentru călărășeni, Ciucur a avut o fază mai periculoasă, iar gazdele au pus presiune la poarta echipei lui Pustai prin Bogdan Vasile, care a și ieșit din cauza problemelor musculare, Axente și Ignea.

Bedea și-a ”ajutat” fosta echipă, ASU Poli, să egaleze Dunărea Călărași

Fața jocului s-a schimbat mult în repriza a doua, când Poli a reușit să fie mult mai periculoasă. Asaltul a început cu un șut al lui Munteanu care s-a dus pe lângă buturi și a continuat cu o reluare în forță a lui Codrea, peste buturi. În minutul 59, Dunărea putea da lovitură, la centrarea bună a lui Tudoran pentru Vali Alexandru, care din câțiva metri a trimis peste poartă. Peste două minute, Bedea, fost polist, l-a deposedat pe Ignea, dar a trimis mingea aiurea, de unde Petre Ivanovici a venit și a reluat în poartă.

Presiune alb-violetă la 1-1

După 1-1, și antrenorul Octavian Benga a devenit din nou vocal, așa cum e de obicei. Dunărea nu a mai avut ”benzină” să facă jocul cu marcaj foarte strâns la adversarul cu mingea și regrupări rapide. În aceste condiții, timișorenii au putut ”defila” spre poartă. Ivanovici a avut o reluare pe lângă buturi imediat după ce a înscris, iar Axente l-a pus pe Krell serios la muncă.

Pe final, cu doi atacanți în teren, polișitii nu au mai ales cele mai bune soluții la finalziare, cu încercări slăbuțe la colțul lung la faze ce puteau fi mai bine exploatate. Ultima ocazie a meciului i-a parținut Dunării, la reluarea lui Fotescu pe lângă poartă.

Octavian Benga: ”Jucătorii au luptat de la început și până la sfârșit și nu au cedat”

Benga a spus că Poli a luat gol pe o eroare copilărească, dar și-a felicitat elevii pentru dăruire. ”Un joc foarte greu, mă așteptam la acest lucru, să întâlnim un adversar foarte dificil. S-a văzut că e o echipă bună. Dar cred că și noi astăzi ne-am ridicat la un nivel foarte bun. Am avut o posesie foarte bună. Am încercat tot timpul să construim, nu am cedat, chiar dacă am luat gol foarte repede pe o greșeală copilărească. Am atacat, am încercat să câștigăm. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru că au luptat de la început până la sfârșit și nu au cedat, chiar dacă venim după patru meciuri din trei în trei zile, cu jucători care s-au antrenat foarte puțin, au luptat astăzi până la ultima picătură de energie. Merită felicitați, cred că a fost un joc reușit de ambele părți, bun, peste nivelul Ligii 2”, a spus antrenorul Politehnicii.

Poli, neinspirată în atac

Antrenorul echipei timișorene a remarcat și el că jucătorii săi nu au luat cele mai bune decizii în fața porții. ”Nu cred că mă așteptam să avem mai multe ocazii când am forțat cu doi atacanți. Am riscat, am forțat victoria. Dar am avut ocazii, două-trei mai clare. Dar am avut foarte multe situații în ultimii 20 de metri. Ajungem în zona careului și nu avem inspirație, nu alegem soluția potrivită. E bine că ducem mingea până acolo, dar trebuie să fim și mai inspriați ca să și marcăm. E păcat, ajungem în nenumărate situații. Am avut foarte multe cornere și lovituri libere, cred că 8-9 cornere, și nu am fost periculoși. Știam că ei sunt o echipă foarte bună la jocul de cap, se apară foarte bine. Au jucători cu talie bună și puternici în duelurile aeriene. Mă așteptam totuși ca și noi să le punem probleme și se pare că astăzi nu am reușit să le punem probleme din fazele fixe”, a mai spus Benga.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 1-1

Petre Ivanovici 61′ / Valentin Alexandru 8′

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Coadă, Scutaru (cpt.), Pamfile – Bg. Vasile (D. Codrea 22′), Casado – Al. Munteanu, A. Ignea (Plazonja 71′), P. Ivanovici – Axente
Rezerve neutilizate: Deronja – D. Andrei, D. Radu, Sab. Iosif, R. Toader,
Antrenor: Octavian Benga

Dunărea Călărași: Krell – I. Sîrbu, A. Lopez, Wiktorshi, Sălcianu – Bedea (Măd. Calu 70′), Djuric – Tudoran (Bud 85′), Zaluschi (M. Fotescu 46′), Ciucur (cpt.) – Val. Alexandru (Țenea 90′)
Rezerve neutilizate: Began – Andr. Rus, Mihăiescu, Bg. Șandru
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu); Asistenți: Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) și Gabriel Ion Catană (Târgovişte); Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău); Observatori: Mircea Ciglenean (Cluj-Napoca) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Cu 18 puncte, ASU Poli a urcat de pe locul 4 pe 3 în Liga 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca în deplasare la Fotbal Comuna Recea. Dunărea Călărași are 14 puncte și ocupă locul 8, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va primi vizita celor de la Metaloglobus București.

Foto: Sebastian Tataru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 28 Oct. 2020, 19:58 Liga 2
Pe aceeași temă