EXCLUSIV | S-a identificat problema care a dus la căderea nocturnei pe ”Dan Păltinișanu” și se încearcă remedierea sa. Poli Timișoara ar putea evolua tot pe ”Marele Oval”, deși se anunțase închiderea stadionului. Președintele Viorel Șerban: ”Din vară e marea dramă”

Anda DELIU 28 Feb. 2022, 21:18 Liga 2
EXCLUSIV | S-a identificat problema care a dus la căderea nocturnei pe ”Dan Păltinișanu” și se încearcă remedierea sa. Poli Timișoara ar putea evolua tot pe ”Marele Oval”, deși se anunțase închiderea stadionului. Președintele Viorel Șerban: ”Din vară e marea dramă”

Cu toate că proprietarul stadionului ”Dan Păltinișanu”, Consiliul Județean Timiș, a anunțat că închide totalmente arena pentru evenimente, zilele acestea, s-a mai căutat cauza defecțiunii nocturnei și s-a și găsit răspunsul. Poliștii speră să facă autoritățile județene să se răzgândească, cu toată că ar putea juca, cu mai multe dezavantaje și pe termen foarte scurt, pe stadionul Știința, care, la rândul său, se va închide în următoarea perioadă!

O siguranță a nocturnei inaugurate în 2003 e defectă

Reamintim că joia trecută, nocturna stadionului ”Dan Păltinișanu” s-a stins de două ori în prima repriză a meciului cu Petrolul, astfel că Poli pierde jocul la ”masa verde”, conform regulamentului.

Vineri, Consiliul Județean Timiș a anunțat că închide arena, după ce președintele a fost aspru criticat de microbiștii timișoreni. Totuși, Direcția Prestări Servicii din cadrul instituției nu a pus batista pe țambal și a vrut să vadă exact problema tehnică a nocturnei.

”S-au făcut verificări în weekend de către firma de mentenanță. Este o siguranță stricată. Vom încerca înlocuirea ei, am cerut firmei de mentenanță să caute ceva. Se pare că nu s-a mai fabricat acel tip de siguranță, fiind vorba de o instalație veche de 19 ani. Vedem ce găsim pe piață, iar dacă are un preț rezonabil, până în 1000 de euro, o vom schimba. Dar, deocamdată, firma de mentenanță nu a găsit nimic”, a declarat, pentru Liga2.ro, șeful direcției, Ciprian Trocan.

Poli a avut trei stadioane în dosarul de licențiere și ar dori să mai evolueze pe ”Dan Păltinișanu”

Cum actualul sezon de Liga 2 se va termina în mai, iar investiția pentru noul stadion nu e încă aprobată de CNI, Poli ar putea termina acest sezon pe ”Marele Oval”. De altfel, clubul dorește să convingă autoritățile județene să le permită acest lucru.

”Noi aveam în dosarul de licențiere și «Dan Păltinișanu», și Știința, și stadionul din Gruia (n.r. – al campioanei CFR Cluj, la Cluj-Napoca), ca rezervă dacă am fi promovat în Liga 1, pentru că dosarul s-a făcut în martie (n.r. – adică în sezonul trecut, când Poli a jucat în play-off și a terminat pe ultimul loc, 6). Mâine avem o ședință, conducerea, și am înțeles că miercuri va fi o discuție cu autoritățile, stabilită de rector. Noi am dori să mai putem juca pe «Dan Păltinișanu». Săptămâna aceasta vom anunța unde vom juca”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Viorel Șerban.

Cu toate problemele, la ”Marele Oval”, vestiarele, condițiile de refacere și de securitate sunt peste ceea ce oferă Știința, arenă pe care nici bannerele sponsorilor nu se pot pune așa bine în valoare dacă partida cu FC Hermannstadt, ultima din sezonul regulat, va fi televizată.

Poli va rămâne la vară și fără Știința

Cel mai grav e că din vară, Poli ar putea rămâne fără două dintre variantele de stadion. Demolarea actualului ”Dan Păltinișanu” va începe când CNI aprobă investiția pentru noul stadion și face licitația pentru proiectare și execuție.

În acest moment, încă se lucrează la studiul de fezabilitate, dar nu e exclus ca până în august, când începe noul sezon, aceste etape să fie parcurse. În următoarea perioadă, va începe și renovarea areneie Știința, tot cu investiție de la CNI, pentru că proiectul tehnic e gata și acum e în desfășurare licitația pentru execuție.

”Să zicem că am mai putea juca pe Știința până în vară, dar ulterior vor începe lucrările. Din vară e marea dramă”, a mai spus Șerban, care a admis că, în tergiversarea proiectului de stadion-lego, singura soluție rămasă e arena Electrica.

Poli Timișoara rămâne cu 20 de puncte și a pierdut o poțizie după această etapă, fiind pe locul 15. Din sezonul regular al Ligii 2 mai sunt două etape, iar echipa bănățeană va mai avea jocuri cu Concordia Chiajna (deplasare) și FC Hermannstadt (acasă) înainte să meargă în play-out-ul în care va lupta pentru menținerea în acest eșalon.

Foto: Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-clubului-poli-timisoara-reactioneaza-foarte-tarziu-dupa-ce-echipa-a-fost-data-afara-de-pe-dan-paltinisanu-momentan-nu-are-nicio-solutie-unde-sa-joace-meciurile-de-acasa-19221013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pe-toate-planurile-pentru-autoritatile-timisorene-in-ceea-ce-priveste-stadioanele-licitatia-pentru-arena-de-tip-lego-un-fiasco-total-nu-s-a-prezentat-nimeni-19220701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-dan-paltinisanu-se-inchide-presedintele-cj-timis-ofera-o-solutie-ridicola-pentru-poli-timisoara-sa-joace-meciurile-de-acasa-in-afara-orasului-19220686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problema-nocturnei-de-la-dan-paltinisanu-era-cunoscuta-la-timisoara-noul-conducator-al-politehnicii-florin-iacob-e-sincer-stia-toata-lumea-dar-degeaba-vezi-daca-nu-poti-19220574

Anda DELIU 28 Feb. 2022, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă