Răzvan Tincu se teme de penultima clasată Unirea Constanța: ”Trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate.” Cum a trecut peste perioada în care a fost rezervă și unde vede Poli Iași la final de an

Narcis POHOAȚĂ 30 Nov. 2022, 15:35 Liga 2
Răzvan Tincu se teme de penultima clasată Unirea Constanța: ”Trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate.” Cum a trecut peste perioada în care a fost rezervă și unde vede Poli Iași la final de an

Politehnica Iași va disputa sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 11:00, ultimul meci al anului, în deplasare, cu Unirea Constanța.

Partida se va disputa la Clinceni, iar moldovenii au nevoie de o victorie pentru a-și securiza într-o mare măsură cel puțin poziția a 3-a în Liga 2 la final de an.

Răzvan Tincu: ”Trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate, pentru a nu avea surprize”

Deși pornesc clar cu prima șansă în fața unui adversar aflat pe penultimul loc (19), ieșenii sunt precauți înaintea ultimului meci al anului.

Răzvan Tincu (35 de ani), unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai Politehnicii Iași și chiar ai ligii secunde, este de părere că echipa din Copou trebuie să trateze meciul cu maximă seriozitate, pentru a nu avea surprize neplăcute în ultimul meci al anului.

”Trebuie să tratăm meciul cu mare seriozitate. De multe ori când considerăm că aceste meciuri sunt ușoare ne lovim de niște echipe care se grupează foarte bine în ultimii 30 de metri ai lor, încearcă să nu primească gol, să joace doar contraatac și e greu să le desfaci. În plus, chiar dacă anul viitor întâlnim adversari din partea inferioară a clasamentului, pot interveni starea terenurilor, vremea. Când joci pe un teren impracticabil meciul se transformă în unul de luptă și poate fi foarte greu. Trebuie să tratăm meciul de sâmbătă cu maximă serriozitate, pentru a nu avea surprize. Ne dorim să câștigăm și sperăm să încheiem anul pe locul 2, asta în funcție și de rezultatul Unirii Slobozia”, a spus Răzvan Tincu.

”Nu e plăcut să fii rezervă, dar voi munci mai mult să rămân. Am demonstrat că se poate baza pe mine”

În meciul cu Dinamo, stoperul în vârstă de 35 de ani venit în vară după despărțirea de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost pentru prima dată titular în ultima perioadă, chiar din momentul în care a fost instalat antrenor Leo Grozavu, după ce sub comanda lui Claudiu Niculescu a fost titular incontestabil și a primit și banderola de căpitan când a lipsit Vașvari.

Tincu recunoaște că nu e foarte confortabil să stea pe banca de rezerve, dar spune că va trage și mai mult la antrenamente pentru a rămâne în primul 11.

”Mă simt bine, sunt un jucător profesionist, mă pregătesc foarte bine și atunci când antrenorul are nevoie de mine intru și dau absolut totul pentru a obține victoria. Am demonstrat că sunt un jucător pe care se poate baza în orice moment. În primul rând pentru mine este foarte important rezultatul echipei. E clar că nu este foarte plăcut să fii rezervă, dar sunt jucător profesionist, am atâta experiență să pot gestiona un astfel de moment. Voi munci mai mult. Mi-am dorit mult să ajung să joc din nou, am tras de mine la antrenamente mi-a venit rândul, am intrat, am reușit să câștigăm și sunt foarte bucuros”, a completat Răzvan Tincu.

Poli Iași ocupă locul 3 în Liga 2 după 15 etape, cu 28 de puncte, la fel ca SC Oțelul, care are un golaveraj inferior. Unirea Constanța este pe locul 19, cu 12 puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 30 Nov. 2022, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă