Răuță a testat mai mulți jucători în amicalul cu CFR Constanța!

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Aug. 2013, 14:01 Actualizat: 19 Aug. 2013, 14:02 Liga 2

Echipa constănțeană a disputat, sâmbătă, pe teren propriu, o partidă de verificare contra echipei de Liga a IV-a CFR Constanța, care le-a revenit gazdelor

Farul s-a impus cu 3-0 (2-0), prin golurile marcate de Ivanovici (min. 38), Igiroșanu (min. 43) și Butoi (min. 65). Antrenorul Ion Răuță a trimis pe teren câțiva jucători noi, doi dintre ei foști fariști. Mâine, „marinarii” vor intra în cantonament, la mini-hotelul de la stadion, pentru o perioadă de zece zile.

Echipa de start a Farului a fost: Vl. Neagu – Nițescu, Răvoiu, Bumbac, Stroe – Ivanovici, Buzea, B. Nicola, Mansur – D. Prodan, Igiroșanu. După pauză, au jucat: Vl. Neagu – Pâslaru, E. Năstase, L. Florea, Bădașcă – Banoti – Păcurar, Chira, Muscă, C. Coteanu – Butoi. Nu au evoluat Curcă, Băjan (învoiți) și Ghenciu (accidentat).

Noutățile sunt Dănuț Prodan (ultima dată, la CS Otopeni, care a mai jucat la Farul), Stere Banoti (vine de la ACS Callatis 2012 Mangalia, fost junior al Farului) și Păcurar, un mijlocaș de bandă (stânga, dreapta) de la Botoșani.

„Evoluția băieților a fost una modestă, atât în prima repriză, cât și după pauză. Încă nu suntem la nivelul la care ar trebui. Mai avem nevoie de întăriri. De luni însă, sperăm să se rezolve multe dintre probleme. Deja procesul de pregătire cunoaște îmbunătățiri”, a declarat Ion Răuță.

Fundașul dreapta Robert Băjan a disputat săptămâna trecută două partide amicale în tricoul echipei naționale a României Under-19, ambele cu Danemarca. Nordicii s-au impus cu 4-0 în prima partidă, dar tricolorii și-au luat revanșa, impunându-se apoi cu 3-2. În ambele confruntări, Băjan a jucat fundaș dreapta, intrând în a doua repriză, în locul lui Mihai Bălașa (AS Roma, fost la Viitorul), în minutul 74, respectiv 68.

Mâine, Farul intră în cantonament, la stadion, perioadă de pregătire care se va întinde pe durata a zece zile, cu o singură zi liberă, duminică, 25 august.

La finalul cantonamentului, pe 28 august, „marinarii” au programat primul meci oficial al sezonului 2013/2014, în Cupa României, unde vor întâlni, în deplasare, o echipă de Liga a III-a (după toate probabilitățile). Campionatul începe pe 7 septembrie.

Care au fost adversarii „marinarilor”

Adversara de sâmbătă a Farului, CFR Constanța (antrenori, Cătălin Agafiței și Gheorghe Drogeanu), a început meciul cu: C. Popa – Nae, N. Stroe, Rusu, Mușat – Dogaru, Pletea, Șuta, G. Izet – Avram, E. Asan. Au mai jucat: C. Vasile – Pescaru, C. Mihai, E. Ali, Agafiței și D. Biciu. „Pentru noi, a fost un meci bun de pregătire. Nu suntem la nivelul Farului, dar nu ne-am făcut de râs”, a declarat Herchin Sefa, președintele CFR-ului.   

Suporterii și-au dat sângele pentru Farul

Fanii Farului continuă să se implice în ajutorarea, financiară ori de altă natură, a clubului. Sub sloganul „Ne dăm sângele pentru Farul!”, o parte a membrilor galeriei au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța, iar cu bonurile primite au cumpărat alimente pentru masa fotbaliștilor din următoarea perioadă.

„Oricine poate urma acest exemplu. Programul Centrului este de luni până vineri, între orele 07.30 și 13.00. De asemenea, îi invităm pe constănțeni să doneze bani în contul de insolvență al clubului. Farul nu moare!”, a declarat Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut fan al Farului, care a donat și el sânge, deși nu stă strălucit cu sănătatea, ieșind de puțin timp din greva foamei.

În același timp, fanii au continuat să verse bani pentru plata insolvenței și participă la diverse acțiuni pentru a strânge fonduri pentru Farul. Contul în care pot fi depuși banii este RO52BTRL01401205215749XX, deschis la Banca Transilvania. Un ajutor financiar au oferit și suporterii ieșeni. 

Sursa: Ziua de Constanța

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Aug. 2013, 14:01 Actualizat: 19 Aug. 2013, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă