Rapidiștii vor să repete și la Buzău isprava de la Piatra Neamț. Amenințarea retrogradării o pune în gardă și pe Gloria

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 14:07 Liga 2
Rapidiștii vor să repete și la Buzău isprava de la Piatra Neamț.** Amenințarea retrogradării o pune în gardă și pe Gloria

Cu moralul reparat după victoria din runda precedentă, de la Piatra Neamț, prima după 6 luni de secetă, rapidiștii abordează încrezători confruntarea de sâmbătă, din deplasare, cu Gloria Buzău, contând pentru etapa a 3-a a play-out-ului ligii secunde.

„Sperăm să continuăm într-o notă pozitivă și să menținem starea de spirit existentă în prezent în vestiar. Toate meciurile pe care le mai avem de disputat trebuie să le considerăm ca niște finale, trebuie să intrăm determinați și concentrați în teren, pentru că doar așa putem obține punctele necesare pentru salvarea de la retrogradare. Suntem conștienți că nu ne va fi ușor, pentru că Gloria este o echipă experimentată, alcătuită din fotbaliști buni, care joacă de mult timp împreună”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Costel Ilie.

Gruparea suceveană nu va putea conta în partida de la Buzău pe serviciile atacantului Eduard Sandu, care este accidentat de mai multă vreme. În lotul pentru meciul cu Gloria se va afla însă mijlocașul Armand Svichi, care s-a recuperat după ruptura de ligamente suferită în urmă cu 4 luni, dar și atacantul basarabean Alexandru Boiciuc, care s-a confruntat cu o leziune musculară în ultimele două săptămâni.

Legat de partea financiară, Costel Ilie a precizat că mai există unele restanțe, dar au început să fie achitate o parte din datorii. „Realitatea este că am adunat prea puține puncte pentru a emite pretenți financiare. Sper însă ca printr-o victorie la Buzău să-i obligăm pe conducători ne plătească o primă de joc”, a precizat Costel Ilie.

Înaintea meciului direct, Gloria Buzău e pe locul 2 cu 16 puncte, iar Rapid Suceava e pe 3, cu 15 puncte. Niciuna dintre echipe nu-și permite să piardă pentru că ar putea cădea pe loc retrogradabil. Viorel Ion, antrenorul buzoienilor, speră într-o victorie pentru a se distanța din nou de plutonul echipelor din partea a doua a clasametnului. „Lupta pentru primele locuri s-a comprimat, au venit mai multe echipe, Suceava, Balotești, noi și Berceni. O să fim patru echipe care o să ne batem pe două locuri, că este riscant să ajungi la baraj. Sâmbătă o să fie un meci foarte greu, Suceava este o echipă imprevizibilă, dar eu sper să depășim momentul de la Balotești, unde eu zic că am jucat bine, am avut meciul în mână, dar cu „ajutorul” arbitrilor (n.r. Gloriei i-au fost refuzate două penalty-uri), am pierdut”, a spus „Vioară”, care, pe lângă sarcina de antrenor, mai trebuie să facă și rost de bani pentru ca echipa sa să își achite baremul de arbitraj.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Adi SOARE

Marius ANGHEL 22 Apr. 2016, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă