Rapidiștii sunt gata pentru primul joc. Bălan: „Am momente când visez la promovare”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2015, 15:46 Liga 2
Rapidiștii sunt gata pentru primul joc.** Bălan:

Rapid va disputa sâmbătă primul meci oficial după trei luni de pauză, urmând să primească pe Areni vizita formației ACS Berceni, într-un joc contând pentru etapa a 18-a a ligii secunde. Mânați de dorința revanșei, întrucât ilfovenii le-au administrat în toamnă singura înfrângere din actuala ediție de campionat, sucevenii, prin vocea antrenorului principal Bogdan Tudoreanu, sunt siguri că vor avea un meci greu.

„Berceniul este o formație bună, de aceea consider eșecul lor de pe teren propriu cu Farul, din runda precedentă, drept un accident. Ținând cont că au adus un antrenor nou la echipă chiar în săptămâna premergătoare meciului cu noi, mă aștept ca ilfovenii să joace cu dăruire, să dea totul pe teren, pentru a-i demonstra lui Adrian Mihalcea că merită să facă parte din lot”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Bălan visează la promovare

Profitând de faptul că „alb-vișiniii” au trebuit să stea în runda precedentă, ca urmare a retragerii din campionat a grupării Unirea Slobozia, fundașul Daniel Bălan a tras o fugă până la București, pentru a-și rezolva unele probleme financiare, prilej cu care a vizionat pe viu confruntarea dintre ACS Berceni și Farul Constanța, încheiată cu scorul de 1-3.

„Berceniul este o echipă schimbată aproape în totalitate față de tur. Au mulți tineri în echipă, care fac mare risipă de efort, însă până la urmă experiența celor de Farul și-a spus cuvântul, aceștia reușind să gestioneze cu bine partida chiar și după ce au rămas cu un om mai puțin pe teren. Mă aștept la un meci deosebit de dificil sâmbătă și prin prisma faptului că îl cunosc foarte bine pe noul lor antrenor, Adi Mihalcea, și știu cât de mult își dorește acesta să debuteze cu un rezultat pozitiv. Sincer vă spun, eu am momente când visez la promovare, chiar dacă suntem la o distanță de șapte puncte pe primul loc. Ar fi o adevărată minune, un lucru extraordinar pentru orașul Suceava și pentru suporteri”, a precizat fotbalistul în vârstă de 35 de ani.

Semeghin vrea să mai joace doi-trei ani

Dorin Semeghin, celălalt jucător exponențial din lotul Rapidului, spune că este pregătit la maxim pentru a putea aborda cu succes primul meci oficial din 2015. „Mă bucur că ne-a venit și nouă rândul să jucăm în campionat, pentru că ajunsesem să ne plictisim după trei luni de pauză. Abia așteptăm să evoluăm din nou în fața suporterilor noștri, care în mod sigur vor veni în număr mare la stadion ca să ne susțină. Suntem foarte concentrați pe confruntarea cu Berceniul, pentru că dorim ca primul meci să coincidă cu prima victorie. Personal, vreau să mai joc încă doi-trei ani la Rapid”, a mărturisit „Seme”.

VEZI un meterial VIDEO înainte de meciul dintre Rapid și ACS Berceni

Pentru partida cu ACS Berceni, de sâmbătă, gruparea suceveană nu va putea conta pe aportul accidentaților Claudiu Velescu și Dragoș Sfrijan. „Rămâne sub semnul întrebării utilizarea lui Sumanariu, care a acuzat dureri musculare la finalul antrenamentului de miercuri”, a anunțat Bogdan Tudoreanu.

În altă ordine de idei, tehnicianul Rapidului spune că nu este îngrijorat de faptul că jucătorii Marius Onciu și Romeo Soare, ajunși pe Areni în urmă cu puțin timp, n-au apucat încă să joace vreun meci amical în tricoul Rapidului. „Sunt doi fotbaliști experimentați și valoroși, care în mod sigur nu vor întâmpina dificultăți în a se plia pe jocul echipei noastre. S-au integrat deja foarte bine în viața de zi cu zi a echipei, iar transferul lor reprezintă un mare câștig pentru noi”, a precizat Tudoreanu.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 06 Mar. 2015, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă