Rapidiștii, nemulțumiți că nu și-au mai primit salariile de cinci luni

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 May. 2013, 16:39 Actualizat: 18 May. 2013, 16:40 Liga 2
Rapidiștii, nemulțumiți  că nu și-au mai primit salariile de cinci luni

Fotbaliștii echipei locale Rapid CFR Suceava se simt ai nimănui și asta deoarece nu și-au mai primit salariile de cinci luni. Elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu au tras ieri un semnal de alarmă către finanțatorii echipei, Primăria și Consiliul Local Suceava pentru a rezolva această problemă sau măcar pentru a primi un răspuns în ce privește viitorul acestei echipe. Ajunși la capătul răbdării, fotbaliștii suceveni spun că nu se mai pot descurca fără bani, mai ales că printre ei sunt mai mulți ce au de întreținut o familie și copii, unii dintre ei la distanță de 500 de kilometri față de Suceava. În ciuda lipsei banilor, fotbaliștii Rapidului nu au recurs la proteste sau altfel de acțiuni prin care să forțeze mâna finanțatorilor și s-au antrenat normal pentru cele trei meciuri rămase de disputat din acest sezon al Ligii a II-a. Căpitanul sucevenilor, Florin Plămadă a menționat că în ciuda problemelor cu banii, echipa a dat totul pe teren și așa va face și în meciurile ce au mai rămas.    

„Echipa trece prin momente foarte grele pe plan profesional și financiar. Dacă în ultimele jocuri am demonstrat că echipa a început să joace și acest lucru ne-a dat speranțe că putem să ne salvăm de la retrogradare, pe plan financiar lucrurile nu stau la fel. Am înțeles că sunt probleme cu banii, dar noi așteptăm din partea finanțatorilor o poziție clară față de echipă pentru a ști dacă vom mai primi bani până la finalul campionatului sau dacă vom juca numai pe masă și cazare, așa cum o facem din luna noiembrie. În ce privește campionatul, totul ține de noi și dacă ne vom mai salva, echipa va mai rezista cel puțin un an”, a declarat Florin Plămadă.

Fotbalistul Rapidului a mai adăugat că sunt mulți jucători ce termină contractele în vară și o să plece dacă nu sunt bani, iar ceilalți nu-și vor mai dori să joace aici.

„Îl rugăm pe domnul primar și pe consilierii locali să-și întoarcă fața către noi”

Un alt fotbalist important din lotul Rapidului, Claudiu Velescu a făcut și el un apel în numele colegilor către finanțatori, cu promisiunea că echipa va face tot posibilul să câștige punctele necesare salvării de la retrogradare.

„Este o perioadă destul de dificilă pentru noi, atât în clasament, cât și din punct de vedere financiar. Pe această cale tragem un semnal de alarmă și-l rugăm pe domnul primar și pe consilierii locali să-și întoarcă fața către noi. Noi promitem că vom face tot posibilul să salvăm echipa de la retrogradare și sperăm ca de la vară să nu ne mai luptăm pentru supraviețuire și să fim în prima parte a clasamentului. Avem mare nevoie de finanțatorii noștri, deoarece sunt jucători ce nu au mai primit bani din luna ianuarie și de aceea îi rugăm din tot sufletul să ne achite măcar o parte din bani, pentru a ne gândi în teren doar la meci, în acest final important de campionat”, a explicat Velescu.

Rapid CFR Suceava se află în acest moment pe antepenultimul loc în Liga a II-a, la un singur punct de locurile retrogradabile și mai are de disputat trei etape, acasă cu Săgeata Năvodari și CS Otopeni, și unul în deplasare, la Sportul Studențesc.

Sursa: Monitorul de Suceava

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 18 May. 2013, 16:39 Actualizat: 18 May. 2013, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă