Rapidiștii își pun speranțele pentru un loc de play-off într-un debut cu dreptul cu ACS Berceni. Costel Ilie și Semeghin prefațează reluarea sezonului Ligii 2

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 13:30 Liga 2

Sâmbătă va începe sezonul oficial de primăvară al Ligii a 2-a. Gruparea suceveană Rapid are programat meci pe teren propriu, urmând să primească vizita formației ACS Berceni, cu începere de la ora 11:00. Din dorința de a debuta în 2016 cu dreptul și conștienți fiind de importanța acestui joc, oficialii echipei sucevene au hotărât să lase intrarea liberă pentru spectatorii acestui meci, mizând astfel pe susținerea puternică a publicului sucevean.

Chiar dacă lotul Rapidului a suferit numeroase transformări în intersezon, antrenorul Costel Ilie încearcă să fie optimist cu privire la partea a doua a campionatului. „Jocul de sâmbătă ne va arăta dacă ne-am pregătit bine și am reușit omogenizarea lotului de jucători. Sper că am izbutit să corectăm în timp util greșelile care au ieșit la suprafață cu prilejul meciurilor de pregătire din pauza competițională. Ne așteaptă șapte meciuri ca șapte finale în sezonul regulat, noi fiind deciși să luptăm până la capăt pentru calificarea în play-off. Sunt sigur că fanii vor fi alături de noi și vor veni în număr mare pe stadion, pentru că doar împreună putem obține rezultatele pe care cu toții ni le dorim”, a declarat antrenorul principal Costel Ilie.

VEZI un material VIDEO de la conferința de presă a Rapidului

O victorie în partida cu Berceniul i-ar menține pe suceveni în lupta pentru play-off

Tehnicianul Rapidului spune că este mulțumit de campania de achiziții din intersezon, chiar dacă unii jucători pe care și i-a dorit nu au putut ajunge pe Areni, din diferite motive. „Sunt probleme peste tot, nu numai la Suceava, așa că ne-am întărit și noi cum am putut. Sunt unii jucători cu experiență pe care i-am vrut, dar au preferat să meargă la echipe din Seria a II-a, acolo unde este o stabilitate financiară mai mare. Au fost în vederile noastre și fotbaliști tineri, însă aceștia au pus banii ca prima condiție atunci când s-a pus problema să vină la Suceava. Referitor la lotul actual, poate ar mai fost nevoie de încă un atacant de valoare, ținând cont că Mircea Negru a pierdut o bună parte a pregătirii de iarnă din cauza accidentărilor”, a precizat Costel Ilie.

Referitor la confruntarea de sâmbătă, cu ACS Berceni, „veteranul” Dorin Semeghin a ținut să-i pună în gardă pe mai tinerii săi coechipieri. „De fiecare dată am avut probleme când ne-am confruntat cu gruparea din Berceni, așa că trebuie să ne așteptăm la un meci greu. Noi însă ne-am pregătit așa cum trebuie și ne dorim să debutăm cu o victorie. Am văzut că la primărie s-a votat bugetul pentru activitatea fotbalistică, așa că așteptăm ca în cel mai scurt timp să se regleze și problemele financiare”, a declarat Dorin Semeghin, care acum are o implicare mai mare în viața echipei, de când a fost numit și antrenor secund.

Rapid abordează partea a doua a campionatului cu un lot de 28 de jucători

Nu mai puțin de nouă jucători au ajuns pe Areni în pauza de iarnă, este vorba de Jan Turiță (portar), de la Bucovina Pojorâta, Daniel Ciobanu (fundaș central), de la Farul Constanța, Alin Dudea (fundaș central), de la Dinamo București, Andrei Alecsandru (fundaș lateral), Radu Luțac (mijlocaș), Ionuț Plămadă (atacant), toți trei de la Bucovina Rădăuți, Daniel Nechifor (mijlocaș), de la LPS Suceava, Tudorel Tudorache (atacant), de la Știința Miroslava, și Tudor Galan (atacant), de la FC Zagon.

Zece jucători, printre ei nume de referință pentru Rapid în ultimii ani, au părăsit gruparea suceveană în intersezon: portarul Cătălin Pascal, fundașii Radu Sava, Constantin Ferariu, Sorin Ciobanu, mijlocașii Marius Onciu, Alex Vrabie, Ciprian Sumanariu, Cătălin Strugariu, Lucian Plăcintă și atacantul Marco Enciu.

Iată lotul complet de jucători cu care Rapid Suceava va aborda partea a doua a campionatului:

portari – Vlad Hânțăscu, Toma Niga, Jan Turiță;
fundași – Daniel Bălan, Dorin Semeghin, Claudiu Velescu, Paul Mateciuc, Andrei Alecsandru, Cătălin Tăutianu, Daniel Ciobanu, Alin Dudea, Ionuț Mihai;
mijlocași – Dragoș Sfrijan, George Apostol, Cătălin Golofca, Eduard Sandu, Constantin Aeroaiei, Vasile Dănilă, Adrian Vornicu, Lucian Jitariuc, Adrian Gheorghiciuc, Răzvan Bîgu, Daniel Nechifor;
atacanți – Mircea Negru, Tudorel Tudorache, Ionuț Plămadă, Tudor Galan, Răzvan Luțac.

După disputarea primelor 18 etape, Rapid ocupă locul 8 în ierarhia Seriei I, având cu 4 puncte mai puțin decât gruparea SC Bacău, care se află pe poziția a 6-a, ultima care duce în play-off. Locul 7 este ocupat de Gloria Buzău, care are un avans de două lungimi în fața sucevenilor.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 26 Feb. 2016, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă