Rapidiștii încep play-off-ul cu Gloria, echipă care i-a umilit etapa trecută: „Băieții au tras învățămintele de rigoare”

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 13:48 Liga 2
Rapidiștii încep play-off-ul cu Gloria, echipă care i-a umilit etapa trecută:**

După o serie excelentă de 13 meciuri fără înfrângere, Rapidul se află în pierdere de turație, pierzând ultimele trei partide din sezonul regulat, cu Academica Pitești și Gloria Buzău, în deplasare, și cu FC Voluntari, pe teren propriu.

„Este adevărat că am așteptat cu totul altceva de la ultimele jocuri. Din păcate, din cauza accidentărilor, n-am putut conta pe o serie de fotbaliști importanți în aceste confruntări, iar în condițiile în care avem un lot restrâns numeric, n-are cum să nu se simtă lipsa unui Semeghin, Velescu, Sfrijan sau Plecanciuc. O altă problemă care ne dă mari bătăi de cap în această perioadă a anului este lipsa unui teren decent de antrenament. Din dorința de a proteja gazonul de pe Areni ne pregătim în noroiul de la Ițcani, acolo unde e foarte greu să exersăm jocul de posesie sau să facem exerciții cu mingea”, a declarat antrenorul principal al Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Trăgând linie după cele petrecute până acum, tehnicianul sucevean se declară mulțumit de ceea ce a realizat Rapidul în actuala ediție de campionat. „Acest loc 3 în campionat, dublat de calificarea în optimile de finală ale Cupei României, reprezintă cele mai bune performanțe din istoria clubului. Chiar dacă noi nu ne putem compara din punct de vedere financiar, al condițiilor de pregătire și al infrastructurii cu echipele din fruntea clasamentului, am reușit să ne menținem până la un punct aproape de FC Voluntari și Academica Pitești, demonstrând în meciurile directe că nu suntem cu nimic mai prejos decât aceste grupări din punct de vedere strict sportiv. Cred că și suporterii noștri sunt mulțumiți de ceea ce am realizat până acum și îi aștept în continuare să fie alături de noi”, a precizat Tudoreanu.

Sucevenii vor să-și ia revanșa în partida cu Gloria

Pentru suceveni urmează jocul cu Gloria Buzău, primul din play-off, „alb-vișiniii” având posibilitatea să-și ia revanșa mai repede decât ar fi sperat după eșecul cu 3-0 înregistrat la sfârșitul săptămâni trecute, în Crâng, în ultima etapă a sezonului regulat.

„Noi ne-am propus o clasare în primele trei la finalul sezonului, iar o victorie în partida cu Gloria pare obligatorie, ținând cont că ne-ar permite să ne distanțăm la șase lungimi pe poziția a patra. Cred că băieții au tras învățămintele de rigoare după ceea ce am pățit la Buzău, pe un teren, spun eu, impracticabil. Sper să fim mai inspirați pe faza ofensivă. Ducem multe mingi în careul advers, așa cum s-a întâmplat la scorul de 0-0 în partida de la Buzău, dar din păcate nu reușim să înscriem. Ne lipsește mult Marius Matei, în condițiile în care Alex Buziuc nu și-a intrat complet în ritm după accidentul rutier suferit astă toamnă”, a mărturisit Bogdan Tudoreanu.

Sumanariu și Sava știu unde s-a greșit în meciul de la Buzău

Fotbaliștii Rapidului sunt și ei conștienți de importanța confruntării de sâmbătă, cu Gloria Buzău, formația pregătită de Bogdan Tudoreanu părând în acest moment singura amenințare a sucevenilor în lupta pentru ultima treaptă a podiumului. „După ultimele rezultate, o victorie în întâlnirea cu Gloria ar însemna o infuzie de moral pentru noi și ne-ar ajuta să revenim pe linia de plutire. Gloria este o echipă valoroasă, așa cum sunt toate formațiile calificate în play-off. Îi cunoaștem foarte bine pe buzoieni, știm că le convin mai mult meciurile de pe teren propriu, de aceea nu cred că au cu ce să ne surprindă. Pe de altă parte și noi ne simțim bine pe Areni, când evoluăm în fața propriilor suporteri. Sper să facem un meci bun, iar lumea să plece mulțumită de la stadion”, a declarat mijlocașul Ciprian Sumanariu.

La rândul său, fundașul central Radu Sava este de părere că el și coechipierii săi sunt capabili să-și ia revanșa după eșecul suferit în fața Gloriei, nu mai departe de săptămâna trecută. „I-am bătut astă toamnă în tur și putem s-o facem din nou, mai ales că ultima confruntare directă n-a fost așa de dezechilibrată cum indică scorul final. Am avut și noi ocaziile noastre, iar la pauză scorul a fost egal. Din păcate, am încasat un gol ușor chiar după reluare, apoi am alergat după egalare. Pe final, ne-au mai prins descoperiți de două ori, pe greșelile noastre și așa s-a scris istoria acelui meci. Nu pot să dau vina pe starea impractibilă a terenului, e totuși meritul celor de la Gloria că s-au adaptat mai bine la condițiile de joc”, a precizat Radu Sava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 03 Apr. 2015, 13:48 Liga 2
Pe aceeași temă