Rapid nu și-a achitat toate datoriile către Daniel Pancu. Giuleștenii nu i-au plătit bonusul întreg pentru promovarea în Liga 2: ”Mai avem o restanță”

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2020, 15:50 Liga 2
Rapid nu și-a achitat toate datoriile către Daniel Pancu. Giuleștenii nu i-au plătit bonusul întreg pentru promovarea în Liga 2: ”Mai avem o restanță”

Situația financiară dificilă creată de pandemia de coronavirus s-a răsfrânt și asupra echipei Rapid, poate cea mai bogată din Liga 2. Clubul a anunțat faptul că intră în șomaj tehnic, dar bugetul poate avea de suferit și din altă privință. Președintele clubului, Ovidiu Burcă, a declarat că Rapid are în continuare o restanță către Daniel Pancu, din bonusul de promovare în Liga 2, obiectiv realizat vara trecută.

Antrenorul nu și-a reziliat încă înțelegerea cu giuleștenii, dar se află cu salariile la zi, susține președintele Ovidiu Burcă. Oficialul a precizat faptul că antrenorul a primit toate sumele stipulate în contract, pe care trebuie să le încaseze lunar până când va fi semnată încheierea colaborării.

”Am văzut declarațiile lui Daniel. Îi înțeleg frustrarea, înțeleg că este supărat. El și-a asumat aceste momente. Față de Daniel Pancu mai avem o restanță financiară legată de bonusul pentru promovarea în Liga 2. Cred că mai avem de plătit jumătate din sumă. În rest, el este plătit aproape la zi, la fel ca restul sportivilor de la club.

Da, în acte încă este antrenorul principal al echipei. A venit această criză și discuțiile au fost întrerupte. Sper ca această perioadă să se termine cât mai repede și să găsim o soluție benefică pentru ambele părți”, a spus Ovidiu Burcă la DigiSport.

Pancu speră ca Rapid să promoveze în Liga 1 

Daniel Pancu a fost înlăturat la începutul lunii martie, după înfrângerea de pe teren propriu cu CSM Reșița, scor 0-1, însă cele două părți nu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului nici până în acest moment, la o lună distanță. Meciul cu Reșița a fost, de altfel, ultimul disputat de Rapid, pentru că, ulterior, campionatul a fost suspendat din cauza coronavirusului.

Daniel Pancu preluase echipa în august 2018, după ce i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Anul trecut, în Liga 3, nu au fost probleme, și s-a obținut promovarea. Acum însă, situația s-a schimbat, iar echipele din Liga 2 i-au pus probleme Rapidului în drumul spre Liga 1. În ciuda faptului că a fost îndepărtat, antrenorul le ține pumnii rapidiștilor în lupta pentru promovarea în Liga 1. Speră ca etapele rămase din acest sezon să se dispute, iar campionatul să nu fie întrerupt definitiv, pentru că Rapid ar petrece încă un an în Liga 2.

”Cred că ar trebui să se joace pe teren, văd că şi UEFA recomandă asta. Dacă ar promova primele echipe ar fi un blestem asupra Rapidului! Dacă băteam pe Reşiţa eram pe locul 2. Era doar o bătălie pierdută, mai era mult până să pierdem războiul. A fost un moment de slăbiciune din partea lor. Au aşteptat doar semnalul peluzei. Credeam că pot termina acest campionat. Dacă nu promovam aş fi plecat cu zero despăgubiri”, a precizat Daniel Pancu.

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2020, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă