Rapid a sunat adunarea la Coresi! Nicolae Grigore crede în promovarea în Liga 1 și cere responsabilitate din partea jucătorilor: ”Am văzut echipe care au avut astfel de căderi”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 11 Jan. 2021, 11:58 Liga 2

Rapid a sunat adunarea în această dimineață, 11 ianuarie 2021, în vederea reluării pregătirilor pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Antrenorul Nicolae Grigore a condus primul antrenament din acest an la baza Coresi din București, însă mai înainte a vorbit despre gândurile și obiectivele pe care le are.

După primele 15 etape din acest campionat, în care majoritatea echipelor au jucat 14 meciuri, Rapid se află, cu 26 de puncte, pe locul 3, poziție care asigură accederea în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular. Giuleștenii sunt la egalitate cu ocupanta locului 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la patru puncte în spatele liderului U Craiova 1948 SA și la patru puncte peste ultimele două clasate (Metaloglobus și FK Csikszereda) sub ultima poziție care asigură participarea în play-off.

Nicolae Grigore vrea responsabilitate pentru a se evita noi infectări cu COVID-19

Nicolae Grigore e încrezător că Rapid poate promova la finalul acestui sezon, însă nu știu dacă poate câștiga campionatul. Antrenorul giuleștenilor a vorbit la reunire despre importanța evitării infectării cu noul coronavirus.

”S-au făcut transferuri foate bune, jucători pe care i-am dorit foarte mult, jucători cu experiență. Au venit și jucători tineri. Cred că ne-am întărit. Din punctul meu de vedere, ne-am întărit.

Consider că avem șanse la promovare. Că avem prima șansă, mi-e greu să estimez în momentul ăsta. E o situație și pentru competiție, pentru tot ce înseamnă această pandemie, cu jucători care pot să se infecteze și pot să piardă două săptămâni. Am văzut echipe care au avut astfel de căderi. Ar trebui să avem o constanță, și nu doar în joc, ci și în responsabilizarea jucătorilor, să stea stea liniștiți și să-i ținem sănătoși, să nu-i pierdem pentru două săptămâni, pentru că perioada pierdută nu înseamnă doar acele două săptămâni, ci mult mai mult, cât ei pierd din pregătire și tot ceea ce înseamnă perioada competițională”, a spus Nicolae Grigore, care crede că sportivii vor fi vaccinați contra COVID-19: ”Probabil se va ajunge în situația în care sportivii vor trebui vaccinați. Plecăm foarte mult și probabil că vom ajunge într-o situație de a ne vaccina.”

Grigore: ”Trebuie să ne atingem obiectivele, așa cum le-am atins în perioada vacanței”

Antrenorul Rapidului e de părere că patru puncte este o diferență mică de puncte între echipele care vor urma să joace în play-off, acolo unde meciurilor vor fi în sistem tur-retur.

”Nu este mult, mai ales că după aceea se ajunge în situația de a juca un play-off, în care joci de două ori cu aceea echipă de pe primul lor, care este Craiova în momentul acesta. Este relativ să facem calcule. Noi trebuie să ne pregătim foarte bine, să parcurgem etapa aceasta de șase săptămâni până la primul meci oficial și să ne atingem obiectivele, așa cum le-am atins în perioada vacanței, din punct de vedere al transferurilor. Așa să ne atingem obiectivele din punct de vedere al pregătirii”, a declarat Grigore.

”Am știut de atunci când am venit care sunt plusurile și minusurile la Rapid. Am ales și m-am împăcat cu această idee. Știu și sunt convins că naționala U21 va face o figură foarte frumoasă în Ungaria. Le voi ține pumnii. Chiar am schimbat câteva mesaje acum câteva zile cu Adi (n.r. – selecționerul echipei U21 a României, Adrian Mutu) și îi sprijin de la distanță”, a mai vorbit antrenorul Rapidului.

  • Nicolae Grigore a preluat Rapid înainte de ultimul meci oficial din 2020, 2-0 la Timișoara cu ASU Poli. Echipa a început sezonul cu Adrian Iencsi antrenor, ulterior acesta fiind demis, iar locul său a fost luat de interimarul Mihai Iosif.
  • Grigore îi are în stafful său la Rapid pe antrenorii secunzi Mihai Iosif și Ștefan Grigorie, antrenorul de portari Mihai Nădăban și preparatorul fizic Jose Luis Schneider Tirado.

Trei amicale stabilite și șase transferuri perfectate de Rapid până acum

Până în acest moment, Rapid și-a stabilit trei adversari pentru meciurile oficiale, cel mai important fiind ”U” Cluj.

La capitolul achiziții, Rapid i-a mai adus în această iarnă pe mijlocașii Bogdan Barbu (28 de ani, ex ”U” Cluj) și Octavian Ursu (26 de ani, ex UTA), atacanții Emmanuel Ernest (20 de ani, ex Sporting Roșiori) și Alexandru Ioniță (30 de ani, ex UTA), portarul Horațiu Moldovan (23 de ani, ex UTA) și fundașul Luca Florică (18 ani, ex FC Hermannstadt). Pentru Rapid 2 au fost achiziționați portarul Valentin Mărgărit și atacantul Ciprian Popescu, ambii de 16 ani și aduși tot de la FC Hermannstadt.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-stabilit-primele-meciuri-amicale-cu-cateva-zile-inaintea-reunirii-echipa-lui-nicolae-grigore-va-juca-impotriva-universitatii-cluj-si-a-doua-echipe-din-liga-3-19164311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-readus-de-la-fc-hermannstadt-un-al-treilea-jucator-ultimul-nou-venit-a-debutat-in-liga-2-in-umilinta-sibienilor-cu-fcsb-19164324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dan-alexa-da-mai-departe-un-sfat-pretios-primit-de-la-razvan-lucescu-pentru-nicolae-grigore-actualul-antrenor-al-rapidului-sa-inteleaga-ca-este-foarte-usor-sa-vorbesti-de-tauri-m-19164161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-adus-preparator-fizic-spaniol-fost-la-poli-iasi-si-fc-voluntari-19164120

https://liga2.prosport.ro/seria-1/harrison-devenish-mears-si-a-rezolvat-in-sfarsit-problemele-portarul-australian-poate-debuta-pentru-rapid-la-un-an-de-la-venire-19164396

 

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 11 Jan. 2021, 11:58 Liga 2
Pe aceeași temă