Radu Leonte, fost la FC Brașov, prima achiziție pentru Cetate Râșnov! Olimpic Zărnești a adus un jucător de la un club din SuperLigă

Adi MARICA 06 Jul. 2023, 13:35 Liga 2
Radu Leonte, fost la FC Brașov, prima achiziție pentru Cetate Râșnov! Olimpic Zărnești a adus un jucător de la un club din SuperLigă

Cetate Râșnov va începe pregătirile luni, 10 iulie. Formația râșnoveană a încheiat sezonul trecut al Ligii a 3-a pe locul 4 în play-off-ul Seriei 5. Râșnovenii vor continua și în acest sezon cu antrenorul Petre Lucian.

Vrem să facem o figură frumoasă și în noul sezon. Lotul va suferi ceva modificări, dar nucleul de bază va rămâne“, a spus Petre Lucian. De la Cetate Râșnov a plecat în această vară mijlocașul Vlad Boția care s-a transferat la AFC Odorheiu Secuiesc.

Radu Leonte, de la FC Brașov la Cetate Râșnov

Gruparea râșnoveană a realizat primul transfer al verii. Este vorba de mijlocașul Radu Leonte (32 de ani, foto principal), fostul căpitan al FC Brașov. Leonte a mai activat la gruparea râșnoveană în returul sezonului 2017/2018. Radu Leonte a încheiat un sezon de coșmar la FC Brașov în care a deținut un record negativ.

În prima parte a sezonului trecut, mijlocașul brașovean nu a fost folosit niciun minut în campionat. În trei meciuri a prins lotul, însă fără să fie utilizat! Asta după ce în sezonul 2021-2022 la FC Brașov a avut 19 meciuri în care a evoluat și în unele a purtat și banderola de căpitan.

Leo este un jucător cu mare experiență, este un tip inteligent și care ne poate ajuta și ca fundaș central și ca mijlocaș central. Este un mare plus pentru echipă“, a spus Petre Lucian.

Transfer din SuperLigă pentru Mihai Stere la Olimpic Zărnești

Olimpic Zărnești este cea mai grăbită echipă brașoveană la startul pregătirilor pentru Liga a 3-a. Antrenorul Mihai Stere va conduce joi seara, primul antrenament al verii. Oficialii echipei au reușit un transfer spectaculos.

Mijlocașul Alexandru Ilie (23 de ani), jucător cu circa 30 de meciuri jucate în prima ligă la  Juventus București și FC Voluntari, a semnat un contract pe un an cu gruparea zărneșteană. Ilie se află în ultimul an de contract cu gruparea ilfoevană.

Alexandru Ilie este un jucător exponențial pentru Zărnești. Aici a crescut ca fotbalist, iar acum am reușit să ajungem la un acord cu FC Voluntari pentru transferul jucătorului“, a spus Bogdan Chirițescu, președintele clubului.

Alexandru Ilie, primul fotbalist născut în 2000 care a marcat în primul eșalon

Alexandru Ilie, născut pe 19 ianuarie 2000, a marcat  primul său gol în Liga 1 în victoria celor de Juventus București cu FC Voluntari 2-1, devenind primul fotbalist născut în 2000 care a marcat în primul eșalon. Ilie a început fotbalul la Zărnești, apoi a trecut la CSȘ Brașovia, Ardealul Cluj-Napoca, după care a făcut pasul în Liga 1 la Juventus București în sezonul 2017-18.

Din vara lui 2019 a ajuns la FC Voluntari  unde a jucat în prima ligă, dar și  la echipa satelit, iar în returul sezonului trecut a evoluat la CS Afumați.

După 9 ani  m-am întors acasă. Am ales Olimpic Zărnești, în primul rând pentru familie.  Vreau să ajut cât mai mult echipa prin evoluțiile mele“,  a spus Ilie.

Mihai Stere continuă la Olimpic Zărnești

Mihai Stere, antrenorul care a promovat echipa în vara trecută în Liga a 3-a, va continua la Zărnești și în sezonul 2023-2024. Mihai Stere este antrenorul echipei Olimpic Zărnești de la finalul lui 2019.

După ce în sezonul trecut al Ligii a 3-a, Olimpic Zărnești s-a luptat până în ultima etapă a play-ou-ului pentru evitarea retrogradării, pentru sezonul viitor planurile sunt mai mari.

Am încheiat un sezon dificil, dar obiectivul echipei a fost atins. Antrenorul Mihai Stere va continua și în sezonul viitor la noi, iar nucleul de bază al echipei va rămâne.

Sper să mai reușim să mai aducem câțiva jucători pentru a avea un lot echilibrat, iar în noul sezon să nu mai avem emoții cu retrogradarea”, a mai spus Chirițescu.

În această vară, Robert Crihan, Eusebio Portic , Antonio Gavrilă și Alexandru Olaru au încheiat contractele. La capitolul veniri, pe lângă Alexandru Ilie, la Zărnești va reveni și mijlocașul Sergiu Mihai.

Olimpic Zărnești, programul meciurilor amicalelor:

  • 8 iulie: FC Brașov- Olimpic Zărnești
  • 10 iulie: Olimpic Zărnești- Ceahlăul
  • 13 iulie: Olimpic Zărnești – Unirea Slobozia
  • 18 iulie: Olimpic Zărnești – Concordia Chiajna
  • 26 iulie: Olimpic Zărnești – Ciucaș Tărlungeni (Liga 3)
  • 29 iulie: Olimpic Zărnești – ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-todea-numit-antrenor-al-echipei-soimii-lipova-19276855

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabriel-matei-ramane-in-liga-3-dar-a-semnat-cu-alta-echipa-19276797

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-cu-ciprian-danciu-din-nou-la-conducere-a-inceput-pregatirea-sezonului-de-liga-3-doar-sase-jucatori-dintre-cei-cu-care-s-a-retrogradat-din-liga-2-sunt-in-lot-19276773

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dezvaluirile-liga2-ro-despre-fotbalistii-timiseni-cercetati-pentru-pariuri-confirmate-de-frf-19276757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-programul-meciurilor-amicale-19276746

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-stoica-noul-antrenor-al-echipei-viitorul-simian-ii-ia-locul-principalului-sub-acoperire-pe-care-l-au-avut-mehedintenii-obiectivul-va-fi-barajul-pentru-promovarea-in-liga-19276744

https://liga2.prosport.ro/liga-3/deja-vu-la-clubul-lui-gheorghe-hagi-prima-echipa-a-devenit-campioana-romaniei-a-doua-din-liga-3-a-fost-desfiintata-explicatia-data-de-farul-constanta-19276722

 

 

 

 

 

 

 

Adi MARICA 06 Jul. 2023, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă