Radu Crișan, la a doua promovare în Liga 1, de această dată cu UTA, pentru care a debutat în meciul decisiv: ”Sunt fericit că am scris istorie. În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu”

Liga2.ro 03 Aug. 2020, 14:04 Liga 2
Radu Crișan, la a doua promovare în Liga 1, de această dată cu UTA, pentru care a debutat în meciul decisiv: ”Sunt fericit că am scris istorie. În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu”

După două veri, Radu Crișan (24 de ani) trăiește din nou bucuria unei promovări în Liga 1. O făcuse în tricoul celor de la FC Hermannstadt, din postura de titular, în timp ce la UTA a disputat un singur meci. Sigur, masivul fundaș nu a avut prea multe șanse să apară pe teren, atât pentru că abia la începutul anului a fost achiziționat, cât și căci după primele două runde din luna februarie, Liga a 2-a a luat o pauză pe fondul pandemiei de coronavirus. În play-off, Laszlo Balint a optat de fiecare dată pentru cuplul de stoperi Cristian Melinte – Florin Ilie, pentru ca „în meciul cât 7 ani” să apeleze la Crișan încă din primul minut.

Fotbalistul originar din Turda și-a făcut în general bine treaba la Pitești, în remiza cu Campionii FC Argeș (scor 1-1) ce a adus Liga 1 pe malul Mureșului după o pauză de 12 ani de zile. „Nu mă așteptam să debutez într-un asemenea meci, dar m-am bucurat enorm când am aflat ca voi juca. Am vrut sa demonstrez ca merit să joc la o echipă de Liga 1, căci asta am considerat-o mereu pe UTA. Știam unde vin, iar acum sunt fericit că am scris istorie și am dus echipa acolo unde îi este locul și am făcut un oraș fericit”, a mărturisit, pentru Sport Arad, fotbalistul, care, la cei 1,97 metri ai săi, era cel mai înalt fotbalist din circuitul ligii secunde.

Cu UTA a ieșit campionat: ”În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu”

Crișan recunoaște că a intrat puțin mai greu în partida de la Pitești, după ce nu mai evoluase într-un meci pe puncte de pe 7 decembrie 2019, în Dunărea Călărași – Farul 1-1. „Într-adevăr, puțin trac am avut la început, în primele minute, până mi-am intrat în ritm. Oricum, m-am antrenat mereu la capacitate maximă și oricând era nevoie de mine eram pregătit să-mi aduc aportul la îndeplinirea obiectivului. Azi am intrat, iar la final am sărbătorit alături de băieți o promovare frumoasă. În sfârșit, am pus mâna și pe un trofeu, căci cu Hermannstadul am terminat pe locul 2 și nu am fost premiați de federație”, a mai declarat puternicul fundaș, care mai câștigase o Supercupă cu Astra, club de la care este împrumutat la Arad.

Rămâne de văzut dacă arădenii vor mai avea nevoie de serviciile lui Radu Crișan și în primul eșalon: „Încă nu am vorbit cu nimeni despre viitorul meu, dar eu mi-aș dori să rămân la UTA.”

Radu Crişan a bifat 1620 de minute oficiale în 18 de partide pentru Dunărea Călărași în prima parte a stagiunii 2019-2020 a Ligii 2, pentru ca la UTA să joace doar în cele 90 de minute a confruntării de promovare din Trivale, cu Campionii FC Argeș. În cariera sa a jucat pentru ”U” Cluj, Astra, Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași și UTA.

UTA petrece cu suporterii luni seară

În altă ordine de idei, după promovarea obținută în meciul de la Pitești, Laszlo Balint spunea că următoarele două-trei zile toată suflarea utistă merită să sărbătorească. Startul l-au dat suporterii în fața Primăriei Arad, după care terasele au fost neîncăpătoare până spre dimineață. Astăzi, clubul le-a făcut o invitație deschisă fanilor, care se vor întâlni cu favoriții lor și trofeul Ligii a 2-a.

„În această seară, la ora 18:00, clubul UTA invită suporterii, partenerii, sponsorii şi presa la terasa Marem (strada Cocorilor), acolo unde echipa prezintă trofeul cucerit cu ocazia promovării pe prima scenă!”, este mesajul clubului UTA.

UTA a încheiat play-off-ul Ligii 2 pe locul 1, cu 30 de puncte, și a promovat în Liga 1. Pe locul 2 s-a situat Campionii FC Argeș, cu 27 de puncte, care urcă și ea în elită. CS Mioveni, tot cu 27 de puncte, dar care a beneficiat de rotunjire, merge la barajul de promovare. Pe ultimele trei locuri s-au situat Turris Oltul Turnu Măgurele (26 puncte), Petrolul Ploiești și Rapid (ambele cu câte 25 de puncte, însă giuleștenii au beneficiat de rotunjire).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Liga2.ro 03 Aug. 2020, 14:04 Liga 2
Pe aceeași temă