Arădeanul Cătălin Hlistei, pus de Dan Alexa căpitan al Rapidului în meciul cu UTA, ”echipa mea de suflet”. Cum a trăit meciul cu banderola pe braț, ce i-au strigat suporterii și de ce consideră ”Bătrâna Doamnă” deja promovată

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 10:32 Liga 2

La meciul dintre UTA și Rapid, desfășurat duminică pe stadionul Motorul și încheiat cu victoria cu 2-1 a oaspeților, echipa giuleșteană l-a avut drept căpitan pe Cătălin Hlistei (26 de ani), mijlocaș originar chiar din Arad, care s-a format la UTA. Asta în ciuda faptului că pe teren s-a aflat și Petre Goge, jucătorul căruia Dan Alexa i-a oferit până la această întâlnire banderola.

„A fost decizia antrenorului să îmi dea banderola. I-a spus lui Goge că vrea să mă responsabilizeze și să mă motiveze, iar asta mă bucură”, a spus cel alintat ”Briliantul”, care a scăpat de înjurăturile fanilor arădeni, spre deosebire de celălalt fotbalist arădean din lotul Rapidului, Amir Jorza, și el fost la UTA.

Cătălin Hlistei: ”Nu este ușor să evoluez în fața fostei mele echipe, echipa mea de suflet, dar îmi fac treaba unde sunt”

Spre deosebire de meciul din toamnă dintre cele două echipe, din sezonul regulat, când Rapid se impunea cu 2-0 în fața UTA-ei, în Regie, Hlistei n-a mai marcat, însă a avut o prestație solidă în fața echipei sale de suflet. „Mă bucur pentru cele trei puncte. Altfel, pentru mine nu este ușor să evoluez în fața fostei mele echipe, echipa mea de suflet, dar îmi fac treaba unde sunt. Am dominat prima repriză din punctul meu de vedere, am avut ocazii destul de mari și am luat gol pe greșeli personale. Suporterii mi-au zis doar atât «Nu uita de unde ai plecat», dar sunt un jucător profesionist și îmi fac treaba unde sunt. Dan Alexa ne-a felicitat după meci, la pauză a avut o reacție dură, iar în partea secundă ne-am schimbat atitudinea și a venit soarele și pe strada noastră după ghinionul avut în primele trei meciuri”, a declarat la finalul disputei de pe Motorul Cătălin Hlistei, citat de Sport Arad.

Cătălin Hlistei este unul dintre jucătorii de bază ai Rapidului de când a semnat cu echipa giuleșteană, din vremea de când evolua în Liga 3. Arădeanul crescut de Atletico Arad și UTA a fost pus căpitan chiar în meciul cu echipa sa de suflet. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Hlistei o felicită pe UTA pentru promovarea în Liga 1, deși obiectivul nu e îndeplinit

UTA e văzută de Hlistei în Liga 1, în ciuda faptului că a învins-o chiar la Arad. „Din punctul meu de vedere, UTA e ca și promovată, au fost foarte multe egaluri în acest play-off. Vreau să îi felicit pentru rezultatele din tot sezonul. Noi sperăm să batem pe Turris și să ne asigurăm cel puțin locul 3”, a spus Hlistei, care nu crede în revenirea sa la UTA în această vară: „Mai am un an și jumătate de contract cu Rapidul, nu pot să vorbesc despre vreun transfer în această vară.”

Suporterii echipei UTA nu i-au reproșat nimic lui Hlistei, la meciul cu Rapid, spre deosebire de celălalt arădean din lotul giuleștenilor, Amir Jorza. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

24 de meciuri și 8 goluri are Cătălin Hlistei pentru Rapid în acest sezon de Liga 2, în 23 de jocuri fiind titular. Cu cele opt reușite, Hlistei este golgheterul giuleștenilor, fiind urmat de Marian Drăghiceanu, cu 5 goluri. În cariera sa, mijlocașul care la 24 august împlinește 26 de ani a mai evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu și Sportul Snagov.

 

Marius ANGHEL 27 Jul. 2020, 10:32 Liga 2
Pe aceeași temă