Petrolul, gata să schimbe strategia la Centrul de copii și juniori. Costel Lazăr: ”Copiii vor intra într-un program de pregătire, hrană și școlarizare. Aprobarea finanțatorului a venit pe loc”

21 Apr. 2020, 15:45 Liga 2
Petrolul, gata să schimbe strategia la Centrul de copii și juniori. Costel Lazăr: ”Copiii vor intra într-un program de pregătire, hrană și școlarizare. Aprobarea finanțatorului a venit pe loc”

Petrolul Ploiești e unul dintre cluburile importante din fotbalul românesc. Momentan, gruparea prahoveană traversează o perioadă mai dificilă, după ce a trebuit să o ia de la zero, din Liga a 4-a, iar principalul obiectiv pe care îl are acum este să revină cu echipa de seniori în Liga 1 la finalul actualului sezon. Însă, conducerea clubului din Liga 2 se concentrează și pe creșterea tinerilor jucători la propria academie. Costel Lazăr (57 de ani), directorul sportiv al Petrolului, a afirmat că modul în care se lucrează la club se va schimba, iar programul va fi unul diferit de cel existent.

Principalul finanțator al clubului a acceptat imediat cerințele lui Costel Lazăr, iar primele rezultate vor veni peste câteva luni, când la echipa mare ar putea fi promovați câțiva juniori cu potențial. Oficialul a remarcat deja câțiva dintre ei.

”Copii cu potențial foarte bun. Copii care trebuie hrăniți, antrenați și aruncați în luptă! Am demarat deja un proiect, care va rămâne valabil pentru ei. În sensul că vor intra într-un program de pregătire, hrană și școlarizare mai special decât ceea ce a fost până acum. Iar asta cu aprobarea partenerului finanțator, Veolia România, imediat după avansarea acestei propuneri. Și când spun imediat, de fapt trebuia să zic că aprobarea a venit pe loc! Sunt în club doi-trei jucători cu potențial, eu le-am dat șansa, acum depinzând numai de ei. Tinerii trebuie crescuți lângă fotbaliști valoroși, având caracter și personalitate, lângă modele adevărate”, a declarat Costel Lazăr pentru Gazeta de Prahova.

Costel Lazăr: ”Vom aduce și alți tineri, pe care să-i educăm în spiritul nostru”

Petrolul se va axa și pe aducerea tinerilor cu potențial de la alte echipe. Va începe un proiect amplu de analiză a scouterilor, iar în cazul celor mai talentați se va încerca aducerea lor la Petrolul, a precizat Costel Lazăr:

”Vom aduce și alți tineri, pe care o să-i educăm în spiritul nostru, al petroliștilor, dar să treacă virusul acesta parșiv și, apoi, vom vorbi concret. Se tot vorbește acum de grile de formare, de plata acestora. Să știți că și noi le vom mai achita. E firesc atunci când vom aduce tineri de la alte cluburi, care sunt urmăriți, și nu de un antrenor al nostru, ci de mai mulți chiar. Iar asta tocmai pentru ca  alegerea să fie corectă, una fără dubii.”

  • Costel Lazăr a fost numit în funcția de director sportiv la Petrolul la începutul anului, la două zile după ce a fost îndepărtat Marius Stan, președintele clubului. Anterior, Lazăr a ocupat aceeași funcție la Astra.

Petrolul Ploiești, fără înfrângere în Liga 2 în acest an 

După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum se află CS Mioveni, cu 39 de puncte.

Ploieștenii au avut un început bun de an cu Costel Enache antrenor. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași, 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța). În sferturile de finală ale Cupei României, Petrolul a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

21 Apr. 2020, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă