„Progresul are datorii de două milioane de euro!”

19 Jan. 2009, 15:06 Liga 2
„Progresul are datorii de** două milioane de euro!

Fostul patron al Progresului Constantin Iacov revine printre acționarii clubului bancar. Ca urmare a repreluării clubului de către grupul de firme Polvital, acesta va deveni acționar minoritar. Fiind cunoscut pentru vehemența cu care l-a contrat pe președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, situație care a făcut ca numele lui să se confunde cu Progresul, Iacov s-a aflat mereu în apropierea clubului, fie chiar doar și prin declarații.

Contactat pentru a dezvălui noua echipă ce va conduce clubul din Parcul cu Platani și pentru a comenta situația dezastruoasă prin care trece clubul, Constantin Iacov a fost extrem rezervat privind șansele pe care Progresul le are să iasă din impas.


Domnule Iacov, odată cu preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Progresul de către Polvital, reveniți și dumneavoastră printre acționari. Sunteți noul conducător al clubului ?

Da, revin ca acționar, dar minoritar. Nu voi fi eu patron, nu cred că voi mai conduce vreodată Progresul.

 


Tranzacția dintre fostul patron, Marian Dodu, și Polvital este, așadar, oficială ?

Clubul este acum deținut de Polvital. Va avea loc o ședință a adunării generale a clubului în care se va oficializa acest lucru. Tot atunci, domnul Dodu va preda raportul de funcționare a clubului din perioada în care l-a condus. Trebuie să justifice cum a ajuns clubul într-o situație atât de gravă.

 

Ce înseamnă de fapt criza de la Progresul ?
În momentul de față, Progresul are datorii de peste un milion de euro, ceea ce pentru un club de Liga a II-a este o suma imensă. Apoi, nu există un contract între BNR și club pentru baza sportivă. În liga secundă nu este nevoie de așa ceva, dar în situația în care Progresul ar promova, nu ar exista o bază în care să își desfășoare meciurile, iar clubul nu ar primi licența necesară. Datoriile către BNR se ridică în jurul sumei de 800.000 de euro, în afara banilor care trebuie să îi achite către jucători și stat. Este știut faptul că banca națională a acționat clubul în justiție pentru recuperarea banilor.

 


Comentează pe blogul lui FLORIN ALBOIU situația actuală din Cotroceni

 

Revenind la noua conducere, cine va reprezenta Polvital ca acționar majoritar al clublui?
Deocamdată nu a fost desemnat nimeni pentru această funcție. Așteptăm concluziile raportului domnului Dodu și să vedem dacă se mai poate face ceva bun pentru acest club.

 

Cunoașteți detaliile financiare ale tranzacției dintre domnul Dodu și Polvital?
Nu a fost o tranzacție de genul vânzare-cumpărare. Clubul a fost repreluat de către Polvital datorită faptului că domnul Dodu nu a mai dorit să achite suma restantă care este stipulată în contract pentru preluarea clubului. El a plătit doar vreo 500.000 de euro dintr-un total de cinci milioane.

 

Cunoscându-vă afinitatea pentru acest club, dumneavoastră credeți în redresare?
Mi-e foarte greu să mă pronunț. Situația este una extrem de dificilă, pe lângă faptul că o parte dintre jucători nu mai sunt la club după ce au fost declarați liberi de contract, mai există și aceste datorii enorme.

 

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

19 Jan. 2009, 15:06 Liga 2
Pe aceeași temă