Program infernal pentru Ceahlăul! În cele șase etape rămase de disputat în acest an, nemțenii vor întâlni cinci adversari cu aspirații la play-off. Moldovenii nu au învins până acum nicio pretendentă la promovare

Narcis POHOAȚĂ 12 Oct. 2023, 18:36 Liga 2
Program infernal pentru Ceahlăul! În cele șase etape rămase de disputat în acest an, nemțenii vor întâlni cinci adversari cu aspirații la play-off. Moldovenii nu au învins până acum nicio pretendentă la promovare

După derularea primelor nouă etape din acest sezon al Ligii 2, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț se află pe locul 7, cu 14 puncte, la doar un punct de ultimele două locuri calificabile în play-off, ocupate de CSC Dumbrăvița și Corvinul Hunedoara, aceasta din urmă fiind tot o nou-promovată în eșalonul secund.

Un loc deloc rău pentru o nou-promovată, însă trupa de sub Pietricica ar fi putut fi mult mai sus în clasament dacă nu ar fi pierdut puncte atât de ușor pe finaluri de meci. În confruntările cu Chindia, Metaloglobus și CSM Alexandria, nemțenii au condus de fiecare dată, dar au pierdut nu mai puțin de șapte puncte pe final. Echipa pregătită de Cristian Pustai este în grafic în privința obiectivului, accederea în play-off, însă greul abia acum începe!

Program infernal până la sfârșitul anului pentru Ceahlăul

Pentru a rămâne cu șanse la play-off, echipa pregătită de Cristian Pustai va trebui să treacă cu bine de seria infernală ce va urma. Până la sfârșitul anului mai sunt de disputat șase etape, iar nemțenii au de jucat în acest interval cu cinci echipe pretendente la play-off, ori la promovarea în SuperLigă. Exceptând Slatina, formație aflată în partea a doua a clasamentului, Ceahlăul va întâlni în următoarele șase etape CSC Șelimbăr, Steaua, Gloria Buzău, CFC Argeș și Unirea Slobozia, echipe cu pretenții în eșalonul secund.

Slobozia, Șelimbăr și Gloria Buzău ocupă momentan primele trei poziții, în timp ce Steaua și Argeș, în ciuda unui start modest de sezon, au forța de a ajunge în primele șase.

Trupa din Piatra Neamț, fără victorie în fața echipelor din prima parte a clasamentului

Până acum, Ceahlăul nu a câștigat niciun meci cu vreo pretendentă la play-off, toate cele patru victorii venind în partide cu echipe din partea a doua a clasamentului (Viitorul Pandurii, CS Tunari, CSM Reșița și Unirea Dej). Din confruntările cu adversarii aflați în plutonul fruntaș, Corvinul, Chindia sau Mioveni, Ceahlăul a obținut foarte puțin – doar un punct!

Pentru a păstra șanse mari la calificarea în grupa pentru promovare, nemțenii vor trebui să câștige meciuri și cu echipele ”grele” ale campionatului, iar pentru asta este nevoie în primul rând să remedieze problemele din finalurile de meci.

Președintele Cătălin Anton: ”Trebuie să fim în play-off”

Invitat în cadrul unei emisiuni la postul local ”Monitor TV”, președintele clubului, Cătălin Anton, a subliniat că obiectivul echipei este calificarea în play-off. Mai mult, oficialul nemțean speră ca gruparea nou-promovată în Liga 2 să urmeze exemplul Oțelului și să reușească accederea în eșalonul de elită în chiar primul sezon.

”O calificare în play-off este chiar posibilă și asta ne dorim. Multă lume își dorește promovarea, dar pentru asta trebuie să fim mai întâi în play-off. Dacă vom fi în primele șase, avem șanse să ajungem în SuperLigă. De regulă, un staff tehnic obișnuit în fotbalul românesc gândește că ar trebui un an în care să ne așezăm, să ne cunoaștem foarte bine. Oțelul este o excepție care confirmă regula, nu prea se întâmplă des lucrurile astea, dar eu zic că putem fi a doua excepție. Dar repet, pentru a spera mai departe trebuie să ajungem mai întâi în play-off”, a declarat Cătălin Anton.

O nouă echipă din prima ligă ajunge la Piatra Neamț

Altfel, în această pauză din campionat, iubitorii fotbalului din Piatra Neamț vor simți din nou, în această săptămână, aer de primă ligă sub Pietricica.

Ceahlăul va disputa vineri, 13 octombrie, de la ora 17:00, pe propriul teren, un meci amical cu SC Oțelul Galați, ocupanta locului 9 în SuperLigă, echipa cel mai bine clasată în momentul de față dintre cele trei nou-promovate în vară.

Astfel, după Universitatea Cluj (play-off-ul Cupei României) și Politehnica Iași (amical), SC Oțelul Galați va fi a treia echipă de primă ligă care va juca la Piatra Neamț în ultima lună și jumătate.

Nemțenii au trei jucători la loturile naționale

Antrenorul Cristian Pustai nu va conta în meciul amical cu SC Oțelul pe trei dintre elevii săi, internaționalii Tudor Oltean, Bogdan Bacalu și Boison Wynney.

Tudor Oltean a fost convocat în premieră la naționala under 20, pentru meciurile cu Anglia și Norvegia, din Elite League. Partida cu Anglia se va disputa joi, 12 octombrie, de la ora 18.00, pe stadionul Arcul de Triumf, iar întâlnirea cu Norvegia este programată luni, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Fredrikstad.

De asemenea, Bogdan Bacalu a fost selecționat la naționala under 18 pentru un turneu internațional în Spania.  Bacalu va juca cu tricolorii juniori la Turneul celor 4 Națiuni, alături de Portugalia, Spania și Turcia.  România va debuta la acest turneu în compania Portugaliei, joi, 12 octombrie, de la ora 21.30, apoi va înfrunta Spania (sâmbătă, 14 octombrie, ora 19.00) și Turcia (luni, 16 octombrie, ora 13:00).

În plus, portarul Boison Wynney a fost convocat la naționala Liberiei, pentru meciurile cu Libia (amical) și Maroc (preliminariile Cupei Africii pe Națiuni).

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-amicale-stabilite-de-echipele-din-liga-2-19288436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finaluri-de-cosmar-pentru-ceahlaul-19288243

https://liga2.prosport.ro/nationale/noua-jucatori-din-liga-2-luati-la-romania-u20-si-romania-u21-19288182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-si-ceahlaul-dau-sapte-jucatori-la-nationala-u18-19287573

Narcis POHOAȚĂ 12 Oct. 2023, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă