OFICIAL | Transferurile nu contenesc la ”U” Cluj. Ultima venire, un mijlocaș străin cu experiență în România, care sezonul trecut a evoluat la Dunărea Călărași

Andrei PASCU 17 Sep. 2021, 17:23 Liga 2
OFICIAL | Transferurile nu contenesc la ”U” Cluj. Ultima venire, un mijlocaș străin cu experiență în România, care sezonul trecut a evoluat la Dunărea Călărași

Universitatea Cluj nu contenește cu transferurile și a mai prezentat un jucător, vineri, 17 septembrie. Ardelenii au anunțat aducerea mijlocașului Charles Acolatse (26 de ani), care sezonul trecut a evoluat tot în Liga 2, la Dunărea Călărași.

Charles Acolatse, prezentat la ”U” Cluj 

Charles Benoit Koffi Acolatse, pe numele său complet, s-a născut în Franța, la Paris, dar are și cetățenie togoleză. A mai jucat în România, până acum, la Foresta Suceava, Juventus București și Turris Oltul. În cariera sa a mai fost legitimat în Franța, la Le Poire sur Vie și Les Herbiers, sau în Macedonia de Nord, la Sileks.

Stagiunea trecută, la Dunărea Călărași, a evoluat în 15 partide, dintre care două în Cupa României și două în dubla de promovare jucată de formația din Călărași împotriva prim divizionarei FC Voluntari.

FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Charles Acolatse (26 de ani), un jucător cu profil defensiv ce poate evolua pe poziția de mijlocaș la închidere.

Născut în Franța, jucătorul togolez a făcut primii pași în fotbal la Nantes, după care a trecut pe la centrul de copii și juniori de la Vannes. Charles a debutat la nivel de seniori în tricoul celor de la Vendee Poire-sur-Vie. În 2016 a ajuns la formația Les Herbiers, jucând pentru echipa a doua în 23 de partide și reușind să marcheze de șapte ori.

La începutul sezonului 2017/2018, Charles Acolatse a ajuns în România, semnând cu Foresta Suceava, echipă care evolua în acel moment în Liga a II-a. A strâns 10 meciuri în tricoul Forestei, bifând un gol și două pase decisive. În acea perioadă a fost convocat pentru prima dată la naționala statului Togo, debutând într-un meci de pregătire cu Mauritius. În a doua parte a sezonului 2017/2018 a făcut pasul spre Liga 1, fiind transferat de Daco-Getica București. A fost utilizat în 10 partide la nivel de primă divizie, iar după retrogradare a continuat alături de bucureșteni în Liga a II-a.

După o scurtă experiență la Sileks, în prima ligă din Macedonia de Nord, noul jucător al Universității Cluj a revenit în România, făcând parte din lotul celor de la Turris. Sezonul trecut, Charles a evoluat pentru Dunărea Călărași, reușind să se califice în play-off-ul pentru promovare alături de formația de la malul Dunării”, este prezentat mijlocașul născut la Paris, pe site-ul oficial al Universității Cluj.

Charles Acolatse: ”Abia aștept să joc” 

Charles Acolatse a început deja antrenamentele cu Universitatea Cluj, a intrat deja în programul normal al ardelenilor. Iată ce a declarat după primul impact cu noii săi colegi și după semnarea contractului:

Sunt foarte fericit că am venit aici, pentru că U este un club de tradiție, cu suporteri frumoși. Știu câțiva jucători și știu că avem un lot foarte bun.

(N.r. – Mesaj pentru fani) Abia aștept să joc. Sunt foarte fericit să fiu aici și sper să putem face totul cât se poate de bine pentru voi”.

Charles Acolatse a ales naționala din Togo

Noul fotbalist al Universității Cluj a ales că joace pentru naționala din Togo, chiar dacă s-a născut la Paris. Are și o convocare, la finalul anului 2017, într-un meci amical cu Mauritius (scor 6-0 pentru Togo), dar nu a apucat să joace. A fost lăsat pe bancă toată partida.

Următorul meci al Universității Cluj este programat pentru luni, de la ora 16:00, pe teren propriu cu Viitorul Pandurii, în etapa a 7-a a Ligii a 2-a. Rămâne de văzut dacă Erik Lincar îl va introduce în lot pe Charles Acolatse, dacă este la punct cu pregătirea fizică.

Foto și video: FC U Cluj

 

 

Andrei PASCU 17 Sep. 2021, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă