EXCLUSIV | Ogbu, dezvăluiri despre problemele financiare pe care le-a avut ”U” Cluj la finalul sezonului trecut și modul în care încearcă echipa să se despartă de el: ”I-am reclamat la FIFA”

Carmen MANDIȘ, Andrei PASCU 06 Jul. 2021, 16:09 Liga 2
EXCLUSIV | Ogbu, dezvăluiri despre problemele financiare pe care le-a avut ”U” Cluj la finalul sezonului trecut și modul în care încearcă echipa să se despartă de el: ”I-am reclamat la FIFA”

Universitatea Cluj pare una dintre echipele din Liga 2 cu stabilitate la nivel financiar, dar lucrurile nu stau chiar așa. Clubul se află într-o dispută cu fostul jucător Derick Ogbu (31 de ani), care ar putea da naștere unor probleme foarte mari.

Derick Ogbu nu și-a primit banii pe ultimele trei luni de la ”U” Cluj  

Atacantul Derick Ogbu și-a terminat contractul cu Universitatea Cluj pe 30 iunie, doar că nu și-a văzut banii pe ultimele trei luni, aprilie, mai și iunie. Fotbalistul născut în Nigeria, dar și cu cetățenie belgiană, a declarat pentru Liga2.ro că a reclamat clubul la FIFA, pentru că s-a săturat să aștepte banii pe care trebuie să îi primească, în urma contractului semnat cu ardelenii.

O serie de dezvăluiri mai mult decât interesante a făcut Derick Ogbu, despre care nici măcar nu s-a știut. Se pare că oamenii din conducerea ”studenților” l-au contactat pe atacant să rezolve situația, dar modul în care i-a fost expusă problema nu a fost pe placul africanului.

Derick Ogbu a reclamat ”U” Cluj la FIFA: ”Au avut curajul să îmi propună să renunț la un salariu, că atunci mi le-ar fi dat automat pe celelalte două” 

I s-a spus că dacă renunță la un salariu, va vedea remunerația pe două luni, lucru de care Derick Ogbu nici nu vrea să audă. În dialogul cu Liga2.ro, fotbalistul a făcut și o serie de dezvăluiri cu privire la finalul sezonului trecut.

Din cauza problemelor, în campionatul precedent, spre final, în ultimele două etape, jucătorii Universității Cluj nu au vrut să mai joace. În cele din urmă au acceptat să intre pe teren pentru antrenorul Costel Enache și pentru fani.

Nu-mi vine să cred ce se întâmplă la Universitatea Cluj. Eu am încheiat pe 30 iunie contractul cu ei și nu am vrut să joc în ultimele două meciuri (n.r. – din campionatul trecut), pentru că erau probleme foarte mari cu banii, cu terenul de antrenament și la club. Încă am trei luni restanțe și nu pot să înțeleg situația asta în România.

Să știți că în acele ultime două meciuri nu a vrut nici un coleg să mai joace de fapt, dar antrenorul Costel Enache era foarte de treabă și a încercat să ne unească, pentru că ne-a înțeles. Au jucat până la urmă doar pentru antrenor și pentru suporteri, nu pentru club. Eu deja i-am reclamat la FIFA, pentru că nu le mai cred minciunile și promisiunile. Imi tot spun că plătim în fiecare zi și mă imploră să nu mă duc la FIFA. Dar dacă nu ai bani, nu minte jucătorii. La Cluj și apartamentul l-am plătit din banii mei.

Ultimii bani pe care i-am văzut au fost în luna mai, intrați pentru salariul din martie! Cum e posibil așa ceva? Văd acum că transferă jucători noi, bravo lor, dar uită să îi plătească pe cei vechi. Au avut curajul să îmi propună să renunț la un salariu, că atunci mi le-ar fi dat automat pe celelalte două. Incredibil, să renunț la munca mea pe o lună. Păi avem cu toții viață și familii. Noi am muncit cum am putut, noi am încercat să promovăm, dar nu uitați că ne-au luat și acele puncte. Nu e vina noastră”, a declarat Derick Ogbu pentru Liga2.ro.

Derick Ogbu: ”Le cer să îmi rezolve situația cât mai rapid și să văd banii în cont! Să nu mă mai sune aiurea cu promisiuni” 

Informațiile lui sunt surprinzătoare, mai ales în contextul în care nu se știa de astfel de probleme. Singurul care a dat, oarecum, de înțeles că sunt anumite aspecte incerte în club a fost antrenorul Costel Enache, dar nu preciza, în mod clar, ce îl deranjează.

Ogbu a mai declarat pentru Liga2.ro că situația în club s-a agravat după plecarea lui Daniel Stanciu:

Cât a fost Daniel Stanciu acolo, a făcut tot ce a putut pentru noi, a fost foarte de treabă, dar după ce a plecat, numai probleme. Chiar lui vreau să îi mulțumesc pentru cât am stat acolo. În România am avut șansa să joc din nou după mult timp și rămâne o experiență bună.

La Universitatea Cluj sunt oameni foarte faini și am văzut multe talente în România, dar mentalitatea este greșită. Eu le cer să îmi rezolve situația cât mai rapid și să văd banii în cont! Să nu mă mai sune aiurea cu promisiuni”.

”U” Cluj riscă sancțiuni grave 

Derick Ogbu a semnat cu ”U” Cluj un contract pe șase luni. A venit la echipă în februarie 2021, iar pe 30 iunie i-a expirat înțelegerea. În toată această perioadă, atacantul a jucat în nouă partide și a marcat de două ori.

Universitatea Cluj poate avea probleme mari după ce Derick Ogbu a mers la FIFA. Poate fi obligată să îi plătească daune financiare africanului, pe lângă obligativitatea de a-i achita salariile restante. În plus, problemele pot fi și mai mari și se poate ajunge la sacțiuni pentru club, nu doar din punct de vedere economic.

În acest moment, atacantul nu se află în România. A plecat acasă, în Belgia.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto 

 

Carmen MANDIȘ, Andrei PASCU 06 Jul. 2021, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă